κάτι δείχνει να αλλάζει, ή μήπως όχι;

 

Πλησιάζει η ημερομηνία ανακοίνωσης για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και το παρακράτος προβάρει τα γιορτινά του ρούχα. Φαίνεται ότι, επικρατεί προβληματισμός στις τάξεις της «εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως» καθώς από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στρέφεται προς τα αριστερά κόμματα (ανεξαρτήτως προτιμήσεως) κυρίως λόγω της λαϊκής οργής απέναντι στους πρώην και νυν διαχειριστές της εξουσίας. Παράλληλα, στις ιδεολογικές παρυφές των κομμάτων που στηρίζουν την «εθνοσωτήριο» σχηματίζονται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί ικανοί να τραυματίσουν ακόμη περισσότερα τα ήδη καταρρακωμένα ποσοστά των δύο (πρώην) μεγάλων κομμάτων. Κάτι δείχνει να αλλάζει στο πολιτικό τοπίο. Ή μήπως όχι;

Προσωρινά, διαπιστώνουμε ότι είναι η κατάλληλη ώρα να αναλάβει δράση το «βαθύ…απύθμενο κράτος». Δεν γίνεται να αφεθούν στην τύχη τους τόσο σοβαρά ζητήματα. Μπορεί να προκύψουν «ατυχήματα». Όπως π.χ. το γεγονός της πλήρους εκλογικής αποδοκιμασίας του δικομματισμού και η ριζική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος μέσω των εκλογών. Ότι πιο Δημοκρατικό, ότι πιο Ριζοσπαστικό.

Ναι, αλλά, σε εποχές Δ.Π.Ε. (Δημοκρατίες Περιορισμένων Ελευθεριών) ή (Δημοκρατία Περιορισμένης Ευθύνης) και Δ.Ν.Τ. αυτές οι εξελίξεις θεωρούνται «επικίνδυνα ατυχήματα». Συνεπώς ξεκινά η εφαρμογή του παλαιού και καλού οργανωμένου σχεδίου της «στρατηγικής της έντασης». Το ζητούμενο από πλευράς των «εγκεφάλων» οι οποίοι διαχειρίζονται την στρατηγική αυτή είναι το εξής: Να μην διεξαχθεί η προεκλογική περίοδο σε κλίμα πολιτικής ομαλότητας και νηφαλιότητας. Γιατί αν συμβεί αυτό, πιθανά ο Έλληνας ψηφοφόρος, και λόγω της ιδιάζουσας πολιτικής κατάστασης, να καταφέρει να σκεφτεί ελεύθερα, καθαρά, αλλά κυρίως να καταφέρει να ξεμπλοκαριστεί ψυχολογικά. Έτσι, με μια σειρά από απίθανες, κακοστημένες, πολλές φορές επικίνδυνες προβοκάτσιες, δημιουργείται αρχικά κλίμα έντασης που στην συνέχεια μετατρέπεται σε μαζική τρόμο-υστερία, όπου κυριαρχεί καθημερινά το «κλίμα αβεβαιότητας», η μεγάλη «πολιτική αστάθεια», και φυσικά ο πανταχού παρών «κίνδυνος της χρεοκοπίας» που θα απειλήσουν τον τόπο στις επερχόμενες εκλογές εάν δεν υπερψηφισθούν οι δοκιμασμένες και συγκεκριμένες «συνεπείς – εθνοσωτήριες» αστικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι μακρύς ενώ παράλληλα δεν θα είναι ούτε εύκολος, ούτε ομαλός. Μια και ζούμε στην εποχή των τεράτων πιθανά να δούμε και άλλες περιπτώσεις τυφλών βομβιστικών επιθέσεων από διάφορα απίθανα «Αντάρτικα πόλεων». Πιθανά να δούμε επεισόδια, τραμπουκισμούς, ότι μπορεί να χαρακτηρίσει μία σύντομη «τεχνητή» περίοδο πολιτικής αναταραχής σε μια βραχύβια προεκλογική διαδικασία. Είπαμε, το ζητούμενο είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος την Κυριακή των εκλογών να φτάσει (εάν φτάσει) μπροστά στην κάλπη, Θολωμένος, ανήσυχος, φοβισμένος, τρομοκρατημένος για την επόμενη μέρα, έτσι ώστε για μια ακόμη φορά να κλαπεί η ψήφος του υπό το καθεστώς της ΒΙΑΣ.

Έχει συμβεί επανειλημμένα στο παρελθόν, όχι μόνο στην Ελλάδα. Και ο Αδόλφος με νόμιμες εκλογές πήρε την εξουσία. Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι οι εποχές των τεράτων αναπαράγονται διαχρονικά.

Ο στόχος σε κάθε περίπτωση είναι διπλός: Ή φτάνουμε στις εκλογές με τους «όρους» μας ή δεν φτάνουμε καθόλου…

Πιθανά μια «μικρή αναβολή» να εξυπηρετεί…

Και αυτό έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s