ουαί τοις ηττημένοις…

ουαί τοις ηττημένοις...

Η απόπειρα για μια συντεταγμένη πολιτική χρεοκοπία του πρωθυπουργού σε προσωπικό επίπεδο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα σε μια βίαιη πολιτική χρεοκοπία. Και αυτό γιατί, το αίσθημα αυτοσυντήρησης του μηχανισμού εξουσίας του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά υπερισχύει οποιασδήποτε προσπάθειας ανασύνταξης της χώρας. Για μια ακόμη φορά συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, ερήμην του ελληνικού λαού και της θέλησης του, που αφορούν την εσωκομματική ιεραρχία στο κυβερνών κόμμα, τοποθετούν το στενό προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από την λαϊκή βούληση στο να εκφράσει ο έλληνας πολίτης ελεύθερα την γνώμη του μέσω των εκλογών. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για Συνταγματική εκτροπή προκειμένου να σωθούν, έστω προσωρινά, από την επερχόμενη εκλογική συντριβή τόσο οι απλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και το ηγετικό δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλος.

Οι όποιες, αρχικά, διαφοροποιήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας, εν μέσω πλήρους Μιντιακής απαξίωσης,  απέναντι στον ΓΑΠ αποτέλεσαν το διαπραγματευτικό όπλο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο να υλοποιηθεί ο στόχος  της μελλοντικής ανέλιξης του στην θέση του πρωθυπουργού. Επί της ουσίας ο Παπανδρέου εγκλωβίστηκε και εκβιάστηκε από τον επικείμενο πρωθυπουργό, ενώ αυτό που του δόθηκε σαν αντάλλαγμα  ήταν μια «αξιοπρεπής» αποχώρηση εν μέσω χειροκροτημάτων και δακρύων αποσπώντας το τελευταίο χειροκρότημα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Ο συντελεστής όμως που δεν έχει υπολογιστεί στην συγκεκριμένη εξίσωση είναι η συσσωρευμένη οργή του λαϊκού παράγοντα για την νέα κοροϊδία και την νέα σκληρή λιτότητα που τον περιμένει. Δυστυχώς, οδεύουμε ανεξέλεγκτα προς μια ανοιχτή κοινωνική σύγκρουση μεταξύ ενός νέου «Ηγεμόνα» και των προθύμων του από την μια πλευρά και του πλειοψηφικού ρεύματος της κοινωνίας που υφίσταται τα αποτελέσματα των βάρβαρων μέτρων από την άλλη.

Η πλήρης αποδοχή εκ μέρους των εγχώριων και διεθνών οικονομικών συμφερόντων στο πρόσωπο ενός νέου ακραία νεοφιλελεύθερου πολιτικού ή οικονομικού «Ηγεμόνα» ο οποίος θα εκπροσωπεί τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ισοδυναμεί με το άναμμα του φυτιλιού  εντός μιας πυριτιδαποθήκης που είναι έτοιμη να εκραγεί. Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα θυμίζουν έντονα θέατρο του παραλόγου. Προσωπικά θεωρώ ότι, επειδή το μιντιακό – πολιτικό κατεστημένο του τόπου αναζητεί εναγωνίως πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του για την απαραίτητη «θυσία εξαγνισμού», η «κάθοδος στον Άδη» του πρώην, πλέον, πρωθυπουργού αναμένεται να  γίνει με ασύντακτο τρόπο και με πρωταγωνιστές αυτούς που μέχρι πριν λίγες ώρες τον χειροκροτούσαν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s