κυριακή 25 σεπτεμβρίου επιστρέφουμε στην πλατεία συντάγματος.

 H κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί την συντομότερη οδό προς την Δημοκρατία και την συνεχή αναβάθμιση της. Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε σε καθεστώς κυβερνητικής ανομίας, καθώς η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει την συγκατάθεση του λαού για τα συνεχή αντικοινωνικά μέτρα τα οποία εξαγγέλλει και βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη πορεία από το κυβερνητικό πρόγραμμά σύμφωνα με το οποίο διεκδίκησε την ψήφο του έλληνα πολίτη πριν από δύο χρόνια. Γαντζωμένη στα κυβερνητικά έδρανα εξαιτίας των υποχρεώσεων που ανέλαβε έναντι των νεοφιλελεύθερων επιτελείων των διεθνών και εγχώριων οικονομικών αγορών αρνείται πεισματικά να θέσει τα πεπραγμένα της στην κρίση του Ελληνικού λαού. Επί της ουσίας μιλάμε για μια πραγματική εκτροπή πολιτεύματος.

Είναι, πιθανά, η πιο λαομίσητη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η οποία επενδύει την καθεστωτική επιβολή της μέσα από ένα πρωτοφανές (για τα δημοκρατικά χρονικά) κλίμα τρομο-υστερίας, αστυνομικής καταστολής, κοινωνικού πανικού και κανιβαλισμού στην προσπάθεια της να επιβληθεί στις συνειδήσεις των πολιτών. Στην προσπάθεια της, αυτές οι συνειδήσεις, να ισοπεδωθούν και να διαλυθούν έτσι ώστε να ακυρωθούν οποιαδήποτε ερεθίσματα συλλογικής αυτοάμυνας.

Η Ελληνική κοινωνία του σήμερα, εάν θέλει να έχει παρόν και μέλλον, όχι σαν δούλος των αγορών αλλά σαν ελεύθερη, ανεξάρτητη πολιτεία, θα πρέπει να ξεκινήσει μια ευρεία προσπάθεια ανασύνταξης του κοινωνικού ιστού της. Είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει την Δημοκρατία και το Σύνταγμα, τις βασικές δομές ύπαρξη της, από τους δυνάστες της ελεύθερης αγοράς, του καταστροφικού καπιταλισμού και του πολιτικού προσωπικού της Τρόικας, του ΔΝΤ και της μειοδοτικής σημερινής Ελληνικής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ένα μαζικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό κίνημα, μέσα από την αυτοοργάνωση του πολιτικού του αγώνα και αφού πρώτα ξεπεράσει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος που επεξεργάστηκε και εγκατέστησε την κοινωνική αδικία και ανισότητα επί δεκαετίες στην χώρα μας, οφείλει να νεκραναστήσει την ημιθανή κοινωνική παιδείας μας,  την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, τον ριζοσπαστισμό στη σκέψη, αλλά κύρια οφείλει να ξαναδεί, να ξανασκεφτεί, την πορεία του μέχρι σήμερα. Να συνειδητοποιήσει πολιτικά τον διαχωρισμό που πρέπει να γίνει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες οι οποίες διαγωνίζονται για το πια από αυτές θα διαχειρισθεί καλύτερα τα αλλεπάλληλα επαχθή οικονομικά μέτρα και θα εγγυηθεί την απόδοση των κερδών που επιδιώκουν οι «δανειστές μας», τόσο από την τοκογλυφία μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων όσο και μέσα από τις περίφημες «διαθρωτικές αλλαγές» που στην ουσία αποτελούν το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας μέσω κανιβαλικών πρακτικών από το διαλυμένο ήδη Ελληνικό χρηματιστήριο.

Είναι η στιγμή εκείνη όπου η Ιστορία χαράζει την διαδρομή της. Είναι η στιγμή όπου η κοινωνική αντίσταση και η εξέγερση γίνεται καθήκον όλων όσων βιώνουν την αδικία, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την διαφθορά της εξουσίας. Η στιγμή όπου ο απλός πολίτης καλείται να καταθέσει ψυχή και μυαλό, απέναντι στο κάλεσμα της Ιστορίας για αλλαγή πορείας της Ελληνικής Πολιτείας.  Από το κάλεσμα αυτό ας μην λείψει κανείς.

                                       ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Advertisements

2 comments on “κυριακή 25 σεπτεμβρίου επιστρέφουμε στην πλατεία συντάγματος.

  1. Ο/Η HappyHour λέει:

    Θα είμαστε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s