το «τέλος των ημερών»…

Τι παραπάνω, άραγε, να περιλαμβάνει μια επίσημη συντεταγμένη πτώχευση της χώρας, από τις καταστάσεις που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες; Με την κυβέρνηση να έχει επειδωθεί στην διαχείρηση ενός ακόμα «σεναρίου χρεοκοπίας», έχει κινητοποιήσει τις τελευταίες ώρες όλο τον πολιτικό μηχανισμό της και μέσω των ΜΜΕ επιτίθεται με λύσσα, σκορπίζοντας άπλετο τρόμο μέσω των δελτίων, εναντίον του Ελληνικού λαού που δέχεται απανωτά κτυπήματα, εισπράττοντας ένα συνεχόμενο σοκ και δέος.  

Ο υπουργός οικονομίας απειλεί με νέα μέτρα την κοινωνία, ενώ τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης εγκαλούν την Κυβέρνηση επειδή οι «μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν«. Στην ουσία επειδή τα αφεντικά τους (εγχώρια και διεθνή) κρίνουν ότι υπάρχουν «καθυστερήσεις» στην «μοιρασιά» του δημόσιου πλούτου της χώρας. Εκρηκτικό πολιτικό μείγμα πραγματικά που θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. 

Από την άλλη είναι προφανές ότι η Ε.Ε. μπαίνει ολοταχώς σε φάση διάλυσης εν μέσω κυβερνητικής κρίσης στην Γερμανία. Η κρίση αυτή είναι βαθύτατα πολιτική και δευτερευόντως οικονομική, αφού διαχρονικά η περιβόητη αυτορρύθμιση της αγοράς έχει παραπέμψει σε ρόλο απλού παρατηρητή των εξελίξεων τις κυβερνήσεις των μελών-κρατών. Στην ουσία τις έχει συνθλίψει.

Στην χώρα μας είναι η στιγμή όπου η σοσιαλδημοκρατία συναντά τον φασισμό. Δεν προκαλεί εντύπωση, είναι έμφυτη η τάση της αυτή, η Ευρωπαική ιστορία άλλωστε βρίθει παρόμοιων παραδειγμάτων από το παρελθόν. Λογικά σκεπτόμενος θα περίμενε κανείς ότι το Σαββατοκύριακο αυτό οι πλατείες της χώρας θα ήταν γεμάτες από αποφασισμένους πολίτες. Αντί αυτού δίνουμε ραντεβού για μετά από ένα Μήνα….

Πόσο ακόμα; Τι άλλο πρέπει επιτέλους να συμβεί σε αυτή την χώρα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s