τι τους κοιτάται ρε…

 

 

 

    οι φωτό από athens indymedia. Bίντεο από τις συγκρούσεις στο Linux Manua

Δεν θέλω να στεναχωριόμαστε, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τον Γαλλικό λαό εμείς αντέχουμε κι άλλη βαρβαρότητα, κι άλλα μέτρα. Δείτε την τρίτη φωτό, είναι όλοι μαθητές και φοιτητές. Δεν είναι εύκολο να παλεύεις για την αξιοπρέπεια της ζωής σου. Ποτέ δεν ήταν. Ισως να μην έχουν «ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες». Ετσι και αλλιώς σε λίγο καιρό όσοι σκοπεύουν να αντιδράσουν είτε επειδή έχουν να πληρωθούν κάτι μήνες, είτε δεν βρίσκουν εργασία, ή έχει κοπεί η σύνταξη τους, ή εν πάσει περιπτώσει έχουν να πληρωθούν δυο χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού,  θα χαρακτηρίζονται ως εθνικοί μειοδότες, σαμποτερ του τουρισμού και θα δικάζονται για εσχάτη προδοσία.

Είναι και αυτοί οι συνδικαλιστές της Γ.Σ.Ε.Ε. με τον αγωνιστή πρόεδρο τους που διστάζουν να διαταράξουν την «κοινωνική ειρήνη» η οποία βασιλεύει στην χώρα του Μνημονίου. Ενα εκατομμύριο άνεργοι που να τους βολέψουμε….ας περιμένουμε καλύτερα τα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης. Επ αυτού συναντήθηκε και ο συνδικαλιστής πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της χώρας. Συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκτηθούν πολεμικές φρεγάτες, ως εκ τούτου σκλάβοι να κωπηλατούν,  Καζίνο για να ξεχνιούνται, επιστρέφοντας στην ανάδοχο εταιρεία το κόστος  του «αναπτυξιακού προγράμματος».

Είναι ρε παιδάκι μου και αυτή η Αριστερά…κατώτερη των περιστάσεων, με τους φεουδάρχες της να διαγωνίζονται σε αγώνα ύπαρξης της προσωπικής τους ηγεμονίας.  Κάποιοι από αυτούς ανακάλυψαν εκ νέου την ξεχασμένη αγάπη τους για την Α.Ε.Κ. , άλλοι διαγκωνίζονται για το βραβείο επαναστατικότητας και όλοι μαζί  θα θεωρήσουν την ροχάλα που τους έρχεται σταγόνα βροχής. Εντάξει σαν συστατικό ύλης δεν λέω, μοιάζει, αλλά πως να το κάνουμε, έχει διαφορετική υφή.

Είναι και αυτή η μαγκιά της φυλής,  που προσπαθεί «να αξιοποιήσει την κρίση σαν ευκαιρία» κάτι με τον ένα μισθό που χαρίζουν οι τράπεζες, κάτι η φιλοσοφία του τζόγου που είναι στο αίμα μας, οι τηλεοπτικοί διαγωνισμοί του Master chef, οι ταινίες τρόμου κάθε βράδυ στα δελτία των οκτώ, θα τη σκαπουλάρουμε και εφέτος. Εχουμε και αυτές τις «παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» να συζητούν μεταξύ τους ολημερίς και ολονυχτίς, χωρίς στην ουσία να παράγουν τίποτα, βράστα και άστα.

Να  κάνω όμως και μία πρόταση, για  να μην γκρινιάζουμε μόνο, καθότι και λύσεις διαθέτουμε. Αυτός ο στίχος, εκεί ρε παιδάκι μου, που λέει… «του Ελληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει» λέω να το αντικαταστήσουμε με το «του Ελληνος ο πρωκτός γουστάρει να υποφέρει».  Ας προβληματισθούμε και ας το ψηφίσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες. Μην κοιτάτε τις φωτογραφίες, αφήστε το, έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα, βαρύς χειμώνας φέτος, που να βγαίνεις στην αλάνα. 

 Αντε κουφάλες ποιός στην χάρη σας, η κυβέρνηση του ΠΑνελλήνιου ΣΟσιαλιστικού Κινήματος δουλεύει για εσάς. Μετά τις 11.00 το βράδυ θα επιτρέπεται το τσιγάρο στα σκυλάδικα. ΠΑΣΟΚ – λαός στην εξουσία, χέρι-χέρι, πρώτο τραπέζι πίστα…να ρίξουμε κανα ζεϊμπέκικο, τον χορό την μαγκιάς, τον  χορό της φυλής, το τελετουργικό απαιτεί γραβάτα, για να κηδέψουμε το ηρωικό μας παρελθόν…

9 comments on “τι τους κοιτάται ρε…

 1. […] τι τους κοιτάται ρε… Από  “Ακυβέρνητες πολιτείες” yiannis63 Leave a Comment Κατηγορίες: Αριστερά εν υπνώσει, Ερχονται εκλογές, Παρακαλώ μην ενοχλείτε και βαρύς χειμώνας φέτος […]

 2. Ο/Η HappyHour λέει:

  Τους κοιτάμε γιατί δεν το πιστεύουμε κι εμείς ότι ακούμε όλα αυτά κάθε μέρα και δεν αντιδρούμε…

  Τελικά έχει κι άλλο πάτο…

 3. Ο/Η γιαγκος δρακος λέει:

  «Φατε τους»! Ουπς μου ξεφυγε!!!

 4. Να προτείνω το ποστ του σταχτη και Burberry ;
  Έτσι, για να ευθυμήσουμε λίγο!

 5. Ο/Η taspa λέει:

  Ευτυχως που διαθετουμε αυτοσαρκασμο!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ………….
  Δεν μου λες, τι ασφαλιστικα ειναι αυτα;;;;καθε φορα που θα φτανουμε στην πορτα σου θα χρειαομαστε συνθημα-παρασυνθημα;;;

 6. Ο/Η anisixos λέει:

  Εμεις ειμαστε καλα παιδια, δεν κανουμε τετοια…:P

 7. Ο/Η Marco Aurelio λέει:

  Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

  Ο Φρειδερίκος Νίτσε αναφερόμενος στο πνεύμα και στο κατά πόσον αυτό μπορεί να έχει θέση στις ευρύτερες μάζες, είχε γράψει: «Κάποτε το πνεύμα ήταν Θεός, μετά έγινε άνθρωπος και με την ανακάλυψη της τυπογραφίας ανήκει πλέον στα κτήνη!» Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια εύλογο είναι το ερώτημα: Με την ανακάλυψη της τηλεοράσεως και με την ολοκληρωτική επικράτησή της στις μάζες τι έγινε; Μάλλον έγινε φυτό, γιατί ακόμη και τα κτήνη έχουν κάποια δυνατότητα αυτοβουλίας, ενώ τα φυτά όχι! Απλά τα ποτίζουν, αναπτύσσονται καμιά φορά ανθίζουν και ύστερα μαραίνονται. Το παραπάνω σαν μια μικρή εισαγωγή για το τι συμβαίνει γύρω μας, ποια είναι η δύναμη που κατευθύνει τα πράγματα. Όχι η αληθινή δύναμη, γιατί αυτή πάντα θα είναι απροσπέλαστη από την ανθρώπινη λογική, αλλά η δύναμη που φαίνεται, που νομίζουμε, που θεωρούμε ότι κατευθύνει τα πράγματα. Μια και μιλάμε για πολιτική ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Μια και ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας η αυτονόητη απάντηση είναι τα κόμματα.

  Εις ό,τι αφορά την Ελλάδα, η πολιτική ζωή του νεωτέρου κράτους μας άρχισε με τα κόμματα να μη έχουν την ονομασία εθνικό, δημοκρατικό, σοσιαλιστικό κτλ., αλλά αγγλικό, γαλλικό και ρωσικό κόμμα. Δεν κράτησαν δηλαδή ούτε καν τα προσχήματα για το πώς ήθελαν να λειτουργήσει το πολίτευμα σε αυτήν την χώρα. Το γαλλικό κόμμα μέσα στον χρόνο εξηφανίσθη, αφού έπαυσε η Γαλλία να είναι μεγάλη δύναμη. Το ρωσικό το εξόντωσαν συστηματικά στα μέσα του 19ου αιώνος και έπαυσε να υπάρχει εδώ και 150 χρόνια. Τελευταία αναλαμπή του η φιλο-Ορθόδοξος εταιρεία στα χρόνια πριν τον Κριμαϊκό πόλεμο, όταν οι επικυρίαρχοι του αγγλικού κυρίως κόμματος φυλάκισαν τον πλέον αγνό, τον πλέον έντιμο, τον πλέον γενναίο ήρωα της Επαναστάσεως του 1821, τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο! Σήμερα την θέση του αγγλικού κόμματος έχει πάρει, εάν θέλουμε να μιλήσουμε με την πολιτική ορολογία των μέσων του 19ου αιώνος, το αμερικανικό κόμμα, το οποίο όμως δεν είναι ένα. Είναι όλα τα κόμματα εξουσίας μαζί!
  Στο ποιος κυβερνά λοιπόν αυτόν τον τόπο εις ό,τι αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν χρειάζεται φιλοσοφία… Είμαστε από πλευράς εθνικής αμύνης (λόγω οπλικών συστημάτων), από πλευράς οικονομίας (λόγω ευρωπαϊκής ενώσεως) δέσμιοι κυριολεκτικά. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα με την περίφημη «παγκοσμιοποίηση» και την απελευθέρωση του παγκοσμίου εμπορίου, που ήδη συμβαίνει στις ημέρες μας. Το 40% των εισαγωγών που έγιναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπως ανακοινώθηκε είχε προέλευση την Κίνα. Οι Ελληνικές βιοτεχνίες τελειώσανε. Οι βιομηχανίες ομοίως, πλήν ελαχίστων. Οι αγρότες μας σίγουρα δεν μπορούν να συναγωνιστούν ούτε τον Κινέζο, που τρώει μια κούπα ρύζι την ημέρα και είναι θέλοντας και μη ευχαριστημένος, ούτε τον Ινδό, που ζει στον κόσμο του και δεν έχει τις καταναλωτικές ανησυχίες του Έλληνα. Τι θα απογίνουν οι Έλληνες; Εάν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν πολύ απλά θα χαθούν! Γιατί καλό το εμβατήριο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», αλλά χωρίς Έλληνες που να παράγουν, Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει!

  Τα παραπάνω εις ό,τι αφορά την εξωτερική μας πολιτική και την άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν εθνική οικονομία. Στα ζητήματα της εσωτερικής μας πολιτικής και της λειτουργίας του κράτους μας, που είναι απόλυτα συναφή με την εξωτερική πολιτική, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Μας κυβερνούν αυτοί που έχουν(και όπως τα έχουν…) τα πολλά χρήματα ή που βρίσκονται στην υπηρεσία αυτών που έχουν τα πολλά χρήματα, γιατί πολιτικός και εκλογικός αγώνας χωρίς πολλά χρήματα δεν γίνεται. Και επιπλέον μας κυβερνούν αυτοί που κατευθύνουν τα ΜΜΕ.

  Αποτελεί γεγονός, λοιπόν, το ότι η χώρα μας νοσεί βαθύτατα. Νοσεί γιατί δεν είναι ένα κράτος αυτεξούσιο, αλλά ένα μικρό κουτάκι στο τερατώδες σύστημα της «παγκοσμιοποίησης», που η διαμόρφωσή του συνεχώς προχωρεί, ένα κουτάκι που δεν τους ενδιαφέρει εάν σήμερα ζουν Έλληνες και αύριο θα ζουν Πακιστανοί, Κογκολέζοι ή Κινέζοι. Νοσεί βαθύτατα και σαν σύστημα πολιτικό, γιατί μέσα στα πλαίσια που λειτουργεί το κράτος μας όχι μόνον δεν υπάρχει αξιοκρατία, αλλά κυριαρχεί η διαφθορά και επιπλέον υπάρχει και ένας πανίσχυρος μηχανισμός προπαγάνδας, ο οποίος κάνει κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου και δεν αφήνει κανέναν περιθώριο αντιδράσεως.

  Η θεωρία ότι μία καταστροφή θα ξυπνήσει τον λαό ή ότι η ανέχεια και η ανάγκη θα τον οδηγήσουν σε μία επανάσταση είναι απλό ευχολόγιο ή εάν θέλετε λόγια του αέρα. Ο άνθρωπος είναι θηρίο ανήμερο, αλλά είναι και όν προσαρμοστικό στο οποίο επικρατεί το ένστικτο της επιβιώσεως. Σήμερα επιβιώνει με τα καταναλωτικά αγαθά, αύριο δεν θα διακινδυνεύσει να χάσει την ζωή του, ακόμη και εάν τρέφεται με ξερό παξιμάδι. Άλλωστε η προσέγγιση αυτή είναι φτηνή και υλιστική και δεν οδηγεί πουθενά.

  Την ιστορία δεν την αλλάζουν οι λαοί και οι ανάγκες τους, την αλλάζουν οι ισχυροί και αλλάζει, όπως άλλαζε πάντοτε στην διάρκεια των χιλιάδων γνωστών χρόνων του ανθρωπίνου βίου. Την αλλάζει η Πίστη σε ένα Ανώτερο Ιδανικό και η Θέληση για Δύναμη!

  —————-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s