Ο πανδαμάτωρ χρόνος σύντροφοι.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τους μελοδραματισμούς και τις υπερβολές. Στην αίθουσα του συνεδρίου από τις ομιλίες των απλών μελών αλλά και των στελεχών και παρά τις όποιες εκκλήσεις για ενότητα φάνηκε καθαρά ότι υπήρξαν και υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές τόσο από τους συντρόφους της αριστερής πλειοψηφίας όσο και από τους συντρόφους της ανανεωτικής πτέρυγας. Θεωρώ ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις ήταν ακατόρθωτο να αποτραπούν λόγω του γεγονότος ότι είχαμε να κάνουμε με καθαρά προειλημμένες αποφάσεις για αποχώρηση, τουλάχιστον από τον σκληρό πυρήνα της πτέρυγας. Η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή απλά πιστοποίησε την αγεφύρωτη διαφορά των αντιπαρατιθέμενων απόψεων. Δεν γνωρίζω εάν τα απλά μέλη (σύνεδροι και μη) της ανανεωτικής πτέρυγας αιφνιδιάστηκαν από την ταχύτητα των εξελίξεων. Εάν αιφνιδιάστηκαν αυτό σημαίνει ότι ο ηγετικός πυρήνας της τάσης αποφάσισε πριν από τα μέλη, για τα μέλη και φυσικά ερήμην τους.

Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν παράγεις πολιτική με ανανεωτικά χαρακτηριστικά, ούτε βέβαια έχει κάποια σχέση με την ανανεωτική αριστερά, η συγκεκριμένη πρακτική της πτέρυγας. Απειλώντας την αριστερή πλειοψηφία του κόμματος ότι εάν δεν προχωρήσει σε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του συμμαχικού σχήματος. Νομίζω ότι η «κόκκινη γραμμή» του κειμένου της ανανεωτικής πτέρυγας αυτό τον σκοπό εξυπηρετούσε, έναν ανοιχτό πολιτικό εκβιασμό. Βέβαια, η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μετά τις νέες αποκαλύψεις  (salata TV) για τους όρους του δανεισμού της χώρας μας από την τρόικα, αποδεικνύει ότι προφανώς οι ιθύνοντες νόες της πτέρυγας είτε βρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης κλεισμένοι μέχρι πρότινος στα κομματικά γραφεία και δεν καταλαβαίνουν τι πρόκειται να συμβεί στην κοινωνία μετά το φθινόπωρο, είτε (τουλάχιστον οι βουλευτές) κρίνουν σωστό και χρήσιμο τον χειμώνα που έρχεται να συμμετέχουν σε κάποια «οικουμενική κυβέρνηση». Με αυτή την έννοια η επιλογή των συγκεκριμένων συντρόφων είναι απολύτως σεβαστή θα πρόσθετα δε ότι όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν και αναγκαία.

Αν αποκωδικοποιήσουμε τις πραγματικά δύσκολες και φορτισμένες συναισθηματικά πρώτες στιγμές μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των συνέδρων της πτέρυγας από την αίθουσα του συνεδρίου, και σκεφτούμε ήρεμα και νηφάλια θα δούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση απελευθερώνει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από μια περαιτέρω πολιτικά αναποτελεσματική πορεία του χώρου μας και από φαινόμενα παραλυτικών ισορροπιών. Οι πολιτικές στοχεύσεις και προτεραιότητες ήταν σαφώς διαφορετικές. Θεωρώ ότι σε περιόδους έντονης κοινωνικής κρίσης και αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, οι πολιτικές διαφορές οξύνονται και αποκτούν ειδικό βάρος στην άσκηση πολιτικής και στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού υποκειμένου. Αρα καλό είναι πρώτα από όλα να είμαστε ειλικρινείς τόσο στις μεταξύ μας σχέσεις όσο και με τον εαυτό μας, εαν θέλουμε η όποια παρέμβαση μας στην κοινωνία να είναι αποτελεσματική.

Εύχομαι και θέλω να ελπίζω ότι οι σύντροφοι της Αριστερής πλειοψηφίας θα ασχοληθούν αποκλειστικά με το πως ο Συνασπισμός θα βρεθεί και πάλι μετά από μία περίοδο μακράς εσωστρέφειας, μαζικά και δυναμικά στις εστίες των γεγονότων. Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον είναι αμιγώς πολιτικά ακόμα και σε ότι αφορά τον νέο τρόπο οργάνωσης του κόμματος.

Από αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα, σε μια νέα κατάσταση με νέα καθήκοντα. Ας της δώσουμε την θετική ενέργεια που της ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση η ορθότητα των όποιων πολιτικών επιλογών δεν μπορεί παρά να κριθεί μόνο σε βάθος χρόνου. Με αυτή την έννοια…ο πανδαμάτωρ χρόνος σύντροφοι…ο πανδαμάτωρ χρόνος θα μας κρίνει όλους.    

Advertisements

25 comments on “Ο πανδαμάτωρ χρόνος σύντροφοι.

 1. Απ’ ότι φαίνεται πάντως…. δεν τα δαμάζει όλα ο χρόνος…
  Στο χέρι μας είναι να δώσουμε χρήσιμη κατεύθυνση στο αερόστατο που πέταξε πια τα βαρίδια του.

  • Ο/Η yiannis63 λέει:

   Κατά πολύ περίεργο τρόπο Γιώργο η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Πρέπει να ήταν μέσα του 1986. Στο τελευταίο συνέδριο του ΚΚΕεσωτερικού (ήμουν μέλος του ΡΗΓΑ). Οπως και τότε έτσι και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι πρωταγωνιστούν σε μια ακόμη διάσπαση της Αριστεράς.

 2. Ο/Η george dim λέει:

  καλέ μου φίλε Γιάννη.
  Η εσωστρέφεια είναι ένα χαρακτηριστικό στην αριστερά το οποίο την εμποδίζει να ανθίσει. Εσωστρέφεια υπάρχει και στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, όμως αυτά έχουν μάθει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να την χαλιναγωγούν (και μην ακούσω τίποτα ανοησίες περί φίμωσης από ΜΜΕ). Είναι καθαρά θέμα τριβής σε καταστάσεις δύσκολες όπου δυστυχώς ο Συνασπισμός δεν έχει μάθει (και ούτε φαίνεται ότι θα μάθει) να κινήται και απλά επιβιώνει.Όσο για τα επαναλαμβανόμενα πρόσωπα εεεε κάτι κοινό πρέπει να υπάρχει και με τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

  • Ο/Η yiannis63 λέει:

   Σωστό είναι αυτό που λές. Μόνο που στα δύο μεγάλα κόμματα η εσωστρέφεια αντιμετωπίζεται ευκολότερα γιατί υπάρχει η νομή της κρατικής εξουσίας. Κάπως έτσι «χαλινωγούν» την εσωστρέφεια. Με το μοίρασμα των θέσεων.
   Στην Αριστερά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οχι ότι δεν υπάρχουν θέσεις εξουσίας και καλά αμοιβόμενες, αλλά ο σημαντικότερος λόγος εσωστρέφειας εξακολουθεί να είναι οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές.

 3. Ο/Η mike λέει:

  Ειτε το θελουμε ειτε οχι θα ειμαστε συντροφοι που θα ξαναβρεθουμε ειτε το θελουμε ειτε οχι.Σε καιρους κατοχης του ΔΝΤ,θα κανω σημαια την ενοτητα δια της διαφορετικοτητας.Να δειτε που θα ειναι καλυτερα και θα βοηθησουμε την κοινωνια περισσοτερο αντι να βριζομαστε στα κλειστα κομματικα δωματια.

 4. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Ρε μέχρι γραφεία στην πλατεία Βικτωρίας είχατε νοικιάσει πριν το συνέδριο…..έλεος !!!

 5. Ο/Η dimitris λέει:

  Δύο παρατηρήσεις μόνο και αυτές με ειλικρινή αγάπη.

  Γιατί σύντροφε ενώ ως αιτία των (αναμενόμενων) εξελίξεων θεωρείς ότι «φάνηκε καθαρά ότι υπήρξαν και υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές τόσο από τους συντρόφους της αριστερής πλειοψηφίας όσο και από τους συντρόφους της ανανεωτικής πτέρυγας», στην συνέχεια κάνεις μια υπόθεση για την οποία ομολογείς ότι δεν γνωρίζεις, απλά και μόνο για να αφήσεις να αιωρείται ότι «ο ηγετικός πυρήνας της τάσης αποφάσισε πριν από τα μέλη, για τα μέλη και φυσικά ερήμην τους» ;

  Πώς συνάγεται σύντροφε ο συλλογισμός ότι ο ηγετικός πυρήνας της πτέρυγας «είτε βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης» είτε ότι κρίνουν σωστό και χρήσιμο τον χειμώνα που έρχεται να συμμετέχουν σε κάποια οικουμενική κυβέρνηση».
  Τι είδους υποχρεωτικό λογικό συμπέρασμα είναι αυτό με αποκλειόμενη άλλη ερμηνεία. Ή σύγχυση δηλαδή ή συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση
  Γιατί δεν σου φαίνεται πιο λογικό ότι ακριβώς σε αυτήν την συγκυρία η ανανεωτική πτέρυγα θεώρησε ότι πρέπει να προβληθεί μία εφικτή εναλλακτική πρόταση;

  Δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγεις σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση

  • Ο/Η yiannis63 λέει:

   Αγαπητέ σύντροφε και φίλε Δημήτρη.

   Το ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές και εκτιμήσεις φάνηκε και είναι πολύ ορατό αυτό, κυρίως μετά τον Δεκέμβρη του 2008. Θεωρώ λοιπόν ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει οργανωτικά προβλήματα, όμως μπόλιασε την δική μας Αριστερά με κινηματικές διαδικασίες πράγμα σχεδόν άγνωστο επί της πολυετούς προεδρίας Κωνσταντόπουλου. Διαφορές υπάρχουν επίσης τόσο στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την Ευρωπαική Ενωση, όσο και στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών. Συνεπώς διαφορές υπάρχουν, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το «δια ταύτα».

   Είπα δεν γνωρίζω εάν οι απλοί σύντροφοι της πτέρυγας γνώριζαν. Είμαι σίγουρος ότι αρκετά στελέχη μεσαία και ηγετικά ήξεραν, είχαν δηλαδή πάρει απόφαση για το τι θα γίνει. Διαφορετικά πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι δύο μέρες μετά το συνέδριο είχαν ήδη νοικιαστεί γραφεία του νέου σχήματος. Πως ερμηνεύεται επίσης το γεγονός ότι πριν καν τελειώσει την εισήγηση ο Τσίπρας ήδη στα πηγαδάκια υπήρχε η απόφαση «φεύγουμε». Τι σου λέει επίσης η ψηφοφορία στο ξενοδοχείο με ποσοστό 99,5% υπέρ της διάσπασης.

   Για την «κατάσταση σύγχισης» πως να το ερμηνεύσω διαφορετικά όταν συνεχώς ανακοινώνονται τα πιο σκληρά μέτρα μετά το τέλος του εμφυλίου, όταν ο Τσίπρας κάνει ένα βήμα πίσω στην εισήγηση του και η απάντηση είναι «τώρα πιά είναι αργά».

   Για την οικουμενική είμαι απολύτως σίγουρος ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ενσωματωθούν. Οσο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε εχθές ότι αυτά τα σενάρια είναι «προχειρολογία». Απάντηση προσωπικά για εμένα εντελώς διφορούμενη.

   Εαν κάποια από τις δύο επιλογές αποτελούν την «εφικτή εναλλακτική πρόταση» προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Η Αριστερά με συγκίνησε γιατί εμπεριέχει στο πολτικό της DNA το στοιχείο της ΟΥΤΟΠΙΑΣ.
   ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

   Επίσης να σημειώσω ότι για δεύτερη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Αριστερού Κινήματος η ηγετική ομάδα της ΕΑΡ πρωταγωνιστεί σε διάσπαση. Δεν είναι τυχαίο ότι και στο ΚΚΕεσωτερικού η διάσπαση έγινε λόγω της αριστερής στροφής που προσπαθούσε να κάνει το κόμμα. Οι ίδιοι άνθρωποι προσπαθούν σήμερα να φτιάξουν μια νέα ΕΑΡ.

   Βάσει των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά απαράδεκτη η συγκεκριμένη επιλογή της αποχώρησης.

 6. έχω θέμα με το τι ορίζουμε ως «εφικτό» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αλλά φυσικά δέχομαι πως αυτό είναι πολιτικό ζήτημα στο οποίο μπορεί να διαφωνώ με την Ανανεωτική πτέρυγα και να αποτελεί, και για την Πτέρυγα, ικανή και αναγκαία συνθήκη αποχώρησης από το ΣΥΝ, ειδικά σε συνέδριο που επανεγκρίνεται αυτη η πολιτική διαφωνία. Και βρίσκω την στάση αυτή έντιμη (διαφωνώ δηλαδή με τον Γιάννη σε αυτό…καλά κάναν και βρήκαν γραφεία, αφού το έβλεπαν ξεκάθαρα πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να παραμείνουν στον ΣΥΝ).
  Αυτό όμως που επιμένω να θεωρώ ανέντιμο είναι πως τα ίδια ζητήματα είχαν τεθεί και προεκλογικά. Και το καλοκαίρι που έθετε ο Τσίπρας ζήτημα συνεδρίου, οι Ανανεωτικοί μαζί με την λεγόμενη ομάδα των 30 δεν θέλησαν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι πολιτικές διαφωνίες και το καταψήφισαν. Άρα, ήταν συνομολογούμενο καταρχήν το πλαίσιο καθόδου στις βουλευτικές εκλογές.
  Η αριστερά κατεβαίνει στις εκλογές με προγράμματα που καλείται να υλοποιήσει και όχι ως άθροισμα προσωπικοτήτων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προεκλογικά συγκεκριμένο πρόγραμμα (όχι όσο βαθύ θα ήθελα προσωπικά, αλλά είχε) και συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Γιατί λοιπόν αυτοί που αποχώρησαν τώρα έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογες; Είναι ή δεν είναι υποκλοπή της ψήφου των πολιτών; Ή τελικά έπαιζαν προσωπικά πολιτικά παιχνίδια από τότε, προβάλλοντας μόνο την προσωπικότητά τους; Και πόσο αυτό συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό της Ανανεωτικής Αριστεράς (η προβολή δηλαδή της προσωπικότητας και όχι του φορέα μέρος του οποίου είμασταν όλοι και όλες μας); Γιατί πολύ λάστιχο έχουμε κάνει την έννοια ανανεωτική αριστερά και δεν μπορώ άλλο, ως προερχόμενη από αυτή μιλάω!
  Θεωρώ πως οι 4 βουλευτές οφείλουν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους θέση. Κάνω και μια παραπάνω σκέψη για να δείξω την παραδοξότητα του να μην παραιτούνται: αν για οποιοδήποτε προσωπικό λόγο παραιτιόταν ένας ή μία βουλευτής που κομματικά ανήκει στον ΣΥΝ, θα ήταν τίμιο και πολιτικά ηθικό ο ΣΥΝ να διεκδικούσε να καταλάβει τη θέση του κάποιος ή κάποια υποψήφια του ΣΥΝ, επειδή ο κόσμος ψήφισε την βουλευτή αυτή ως προερχόμενη από τον ΣΥΝ; Όχι φυσικά! Θα ήταν πολιτικά ανήθικο! Αν διαλυόταν ο σχηματισμός, να το καταλάβω!
  Η έδρα ανήκει στον πολιτικό σχηματισμό που κατήλθε στις εκλογές και ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να διεκδικήσει ο/η βουλευτής την έδρα του/της θα ήταν αν ο σχηματισμός αθέτησε το προεκλογικό συμβόλαιο που έκανε το κόμμα και κατ’ επέκταση ο/η βουλευτής με τον λαό, όπως καλή ώρα η Σακοράφα! Σε κάθε άλλη περίπτωση, η έδρα «ανήκει» στον πολιτικό σχηματισμό!
  Σεντονάκι υπέρδιπλο!

 7. Ο/Η taspa λέει:

  Γιαννη , μη παρασυρεσαι, καταλαβαινω την συναισθηματικη φορτιση. Αυτη τη στιγμη καλυτερα να επικρατησει ψυχραιμια και αυτοκριτικη.
  Οι Αριστεροι επιτρεπεται να κανουν λαθη, εστω και οριακα, ενα δεν επιτρεπεται, να χανουν την ηθικη τους υποσταση.
  Η φορτιση ειναι κακος συμβουλος.
  Εμεις σ’ οποια πλευρα κι αν βρισκομαστε θαμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ που θα βρεθουμε σιγουρα στα ιδια μετεριζια, και πανω απ’ ολα θα κρατησουμε τις ανθρωπινες σχεσεις μας.!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Μη μου πεις πως θα με διαγραψεις απο φιλη ,επειδη πιστευω πως αυτο επρεπε να γινει!!!!

 8. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Ακριβώς γι αυτό τον λόγο θα συνεχίσω να σε εκτιμώ και να σε θεωρώ φίλη μου. Γιατί εσύ δεν έχασες την ηθική σου υπόσταση. Δηλαδή δεν συμμετείχες στις διαδικασίες του συνεδρίου, εγκαίρως είχες τις επιφυλάξεις σου και δεν προσπάθησες μέσω του συνεδρίου να δημιουργήσεις εντυπώσεις στα ΜΜΕ. Επίσης δεν πήγες στην τοπική σου επιτροπή να βάλεις υποψηφιότητα και να ζητήσεις την ψήφο των συντρόφων σου…για ποιόν λόγο άραγε; Για να τους παρουσιάσεις μετά σαν αποχωρήσαντες; Kοινώς δεν συμμετείχες στο στημένο παιχνίδι…
  Ενα πράγμα σιχαίνομαι στην ζωή μου…την υποκρισία…
  Αυτό που απέμεινε στην Αριστερά είναι η ηθική της υπόσταση. Εαν ριγματωθεί και αυτό πάμε χαμένοι….

 9. Ο/Η taspa λέει:

  Οφειλω να σ’ ευχαριστησω για τα φιλικα σου λογια και αισθηματα που ειναι αμοιβαια.
  Ελπιζω να μη καναμε λαθος ολοι μας.!!!!!!!!!!
  Ενα ειναι σιγουρο ο αξιακος μας κωδικας θα γραφει ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

 10. Ο/Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ λέει:

  ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.
  ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΡ ΩΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
  ΚΚΕ εσωτερικου (ΜΠΑΝΙΑΣ-ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ- ΡΗΓΟΣ κλπ).
  ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ .
  ΕΓΩ (ΓΡΑΜ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ σε δημο της θεσ/νικης)
  αποχωρησα το 1993 , γιατι σας πηρε ο εθνομηδενιστικος κατηφορος.
  Στο σχεδιο ΑΝΑΝ και στο Μακεδονικο ΕΧΕΤΕ τις ιδιες αμερικανικες αποψεις

  • Ο/Η yiannis63 λέει:

   Mάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Ποτέ δεν «αποχωρήσαμε» από την ΕΑΡ γιατί ποτέ δεν προσχωρήσαμε. Δεν μας αρέσει να λειτουργούμε ως συμπληρωματική δύναμη (κοινώς τσόντα) της σοσιαλδημοκρατίας. Καλή επιτυχία στον καινούργιο σας ρόλο.

 11. Ο/Η andriou λέει:

  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ @
  Παναγιώτη, βλέπω τα αγαπάς τα μπλόγκ μας! Όμως νομίζω οτι ο εθνικισμός σου αδυνάτισε την μνήμη. Λοιπόν, η ίδια αυτή ομάδα (οι νυν «ανανεωτικοί») ήταν που αποχώρησε το ’86 απο το ΚΚΕ εσ. και έφτιαξε την ΕΑΡ.
  Αυτό ακριβώς θα κάνουν και τώρα. Θα προσπαθήσουν να βρούν θύματα για να προσκολληθούν και να μπορέσουν να ξαναεκλεγούν βουλευτές. Πρώτοι υποψήφιοι οι απολίτικοι Οικολόγοι. Για να δούμε θα την πατήσει την μπανανόφλουδα ο Χρυσοχαμόγελος;

  • Ο/Η παναγιωτης λέει:

   Παντελη οταν δεν εχεις επιχειρηματα βαφτιζεις τον συνομιλητη σου εθνικιστη.

   Το 1986 η πλειοψηφια αποφασισε τη μετεξελιξη του κομματος σε ΕΑΡ.
   ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΝΙΑς ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΤΕ.

   ΕΣΕΙς ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
   ΓΙΑΤΙ????????????
   ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ?????????????
   ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
   και εκλεχτηκε χωρις ψηφο,γινατε φανατικοι συνασπιστες.

   μηπως αυτο ονομαζεται οπορτουνισμος????????????????????

   Υ.Γ.
   Τωρα με την ησυχια σας θα φτιαξετε το ΚΚΕ Νο 2
   και θα πεσετε στην αγκαλια της ΚΑΝΕΛΗ

   • Ο/Η andriou λέει:

    Παναγιώτη μου, γιατί δεν διαβάζεις αυτά που γράφω;
    Για πολλοστή φορά σου λέω: ΑΠΟ ΤΟ ’87 ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ! Άρα ούτε προσχώρησα στον ΣΥΝ, ούτε πρόκειται να απολογηθώ για το τι έκανε ο Μπανιάς!
    Όσο για τα άλλα περι ΚΚΕ2, Κανέλλη κ.τ.λ, μας τα είπαν πρίν απο σένα και οι Φώτηδες. Και όπως ξέρεις δεν μασάει η κατσίκα ταραμά!
    Φιλιά!

 12. Ο/Η mike λέει:

  Φαινεται οτι το συντροφικο κλιμα γιαννη μου δεν σε ικανοποιει…Τελος παντων οι σ.της Πτερυγας στις προσυνεδριακες τους θεσεις ηταν σαφεις.Πληρης και αμεση απεμπλοκη απο το ΣΥΡΙΖΑ με αποφαση του συνεδριου,ως απαραβατος ορος συννενοησης.Αρα ολοι ηξεραν τι ψηφιζαν.Υ.Γ.Τα γραφεια ειχαν νοικιαστει πολυ νωριτερα,για να ξερεις,ως Λεσχη φιλων Α.Αριστερας και το ηξεραν οι παντες.Οσο για τις ΄΄εδρες»,εγω δεν ψηφισα Κουβελη για να δω βουλευτη την…Βαλαβανη!Αλλα αφου ρε παιδι μου ειμαστε τοσο αθλιοι γιατι δεν χαιροσαστε που ξεκουμπιστηκαμε? επειδη δεν θα εχετε καποιον να βριζετε καλυπτοντας ετσι την πολιτικη σας ανεπαρκεια? Οσο για τον»πατριωτη» απο πανω ειναι γνωστος σχολιαστης σε πολλα μπλογκ και ανηκει στην Ακρα Δεξια,δλδ.κοινως ειναι φασιστας και ουδεμια σχεση εχει με το χωρο.Πραγματικα βρισκεσε σε συγχυση.

  • Ο/Η yiannis63 λέει:

   Εαν συντροφικό κλίμα Μιχαλάκη εννοείς το γεγονός ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί σου φυσικά και δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι της πτέρυγας προφανώς δεν τους ένοιαζε κανένας «απαράβατος όρος συνενόησης» γιατί πολύ απλά υπήρχε ειλημένη απόφαση να αποχωρήσουν. Βλέπω ακολουθείς τις δηλώσεις του ΦΩΤΗ κατά γράμμα περί ανεπάρκειας. Ενα θα σου πώ….έχεις μπεί σε μια διαδικασία να υποστηρίξεις την δημιουργία ενός πολιτικού υβρίδιου τύπου ΕΑΡ και δεν το έχεις καταλάβει. Κρίμα….γιατί πίστευα ότι οι μνήμες από το ΚΚΕεσωτερικού και την Β Πανελλαδική δεν θα είχαν σβήσει μέσα σου…κρίμα…

 13. Ο/Η mike λέει:

  Αυτο το»ολοι πρεπει να συμφωνουν μαζι μου»απο που συναγεται? Δυστυχως δεν ειμαστε πια εσωτερικος εχθρος,καιρος να βρητε καινουργιους οπως την αντιτασικη ομαδα Μπαλαφα που εγινε τασαρα και την καινουργια Π.Γ. του ΣΥΝ πουεστειλε στα αζητητα την εναλλαγη των θητειων που τοσο σε θελγει.Αυτο το τελευταιο ειναι αφιερωμενο ειδικα σε σενα,αφου η πορτα μας ειναι ανοιχτη σε απογοητευμενους συντροφους που πιστεψαν σε καποιους που απο τον Σεπτεμβρη ουτε τους εργαζομενους στο κομμα δεν θα εχουν να πληρωσουν και ΔΕΝ θα τους φταιει ουτε το ΔΝΤ ουτε κανεις εσωτ.εχθρος αλλα οι πελατειακες σχεσεις που τοσο κατηγορουν και τοσο πολυ μιμηθηκαν γαρνιροντας την βεβαιως με αντισυστημικη σαλτσα και αριστεροστροφη μπεσαμελ.Οντως κριμα λοιπον…

 14. Ο/Η mike λέει:

  Exω τον πειρασμο να ρωτησω γιατι δεν χαιρεστε για την εξελιξη αφου ειμαστε τετοια τερατα?

 15. Ο/Η ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ λέει:

  Γιατι δεν πανε να κατακτησουν τις μαζες και ταλαιπωρουσαν και ταλαιπωριοντουσαν τοσα χρονια.Ας γινουν αριστερες πιπες σε <>με μπιστοδαμανακηδες,διαμαντοπουλου,MEGA και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις.Το <>ισχυει απολυτα εδω.Στην ευχη της Παναγιας,συντροφοι.ΥΓ Παρτε και την νεροβραστη σουπα μαζι σας

 16. Ο/Η kapetan rembelos λέει:

  ΜΕ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ. ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ.Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s