πάσει θεού αντιεξουσιαστές στην εξουσία.

Το κυβερνητικό μου έργο θα στηριχθεί στο βιβλίο "χωρίς εξουσία" του ΕΡΡΙΚΟ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ.

Το κυβερνητικό μου έργο θα στηριχθεί στο βιβλίο "χωρίς εξουσία" του ΕΡΡΙΚΟ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ.

Επιτέλους η χώρα απέκτησε αντιεξουσιαστή πρωθυπουργό.  Το είπε ξεκάθαρα στην συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και δεν θέλω ειρωνικά σχόλια.
«Ο κόσμος, μας θέλει αντιεξουσιαστές στην εξουσία.» Ετσι ακριβώς ειπώθηκε. Μπορεί να μην μίλησε καθόλου για την οικονομική κρίση, μπορεί να μην αναφέρθηκε σε αλλαγή πολιτικής αλλά μόνο σε αλλαγή κατάστασης (νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τον Ελληνικό λαό είναι η αλλαγή πολιτικής και όχι απλά η αλλαγή μιας «κατάστασης» (so sic λέξη).

Bέβαια και κάποιοι άλλοι πριν από πεντέμιση χρόνια περί σεμνότητας και ταπεινότητας μίλαγαν, περί επανίδρυσης του κράτους. Ο Γιώργος τους ξεπέρασε, σκεπτόμενος ότι αφού δεν μπορούμε να το επανιδρύσουμε καλύτερα να το καταργήσουμε, αρχικά με την μέθοδο της συρίκνωσης και συγχώνευσης υπουργείων. Και έτσι πέρασε απευθείας στο επόμενο στάδιο της επανάστασης. Στην διαρκή πάλη εντός των δομών της κρατικής εξουσίας με αντιεξουσιαστές υπουργούς.

Πρόκειται σαφέστατα για μια μετατόπιση του αντιεξουσιαστικού κινήματος σε ρεφορμιστικές θέσεις. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είχε προβλεφθεί ούτε από τον ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ούτε από τον ΚΡΟΠΟΤΚΙΝ, παρουσιάζει όμως κάποιες μικρές ομοιότητες με την «δίχως βία» λογική του ΠΡΟΥΝΤΟΝ.

Να σημειώσουμε δε ότι ούτε ο ΛΕΝΙΝ μπόρεσε να «συλλάβει» ένα τέτοιο σχέδιο περί κατάληψης του κράτους από αντιεξουσιαστές υπουργούς, ενώ η ΡΟΖΑ θα έμενε άφωνη από την ελευθεριακή στροφή της σοσιαλδημοκρατίας. Τέλος να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ η οποία διαχωρίζοντας την θέση της από την αντιεξουσιαστική κυβέρνηση, αρνήθηκε να αναλάβει το πόστο του αντιεξουσιαστή υφυπουργού δημοσίας τάξεως. Είναι κρίμα πραγματικά. Είναι άλλο πράγμα να τρώς ξύλο και ληγμένα χημικά στις πορείες με διαταγή ενός αναρχοκομμουνιστή υπουργού. Είναι άλλη εμπειρία. Κάτι το διαφορετικό. Το κάτι άλλο. Επιπλέον έρχεται και ο Δεκέμβρης. Μην το ξεχνάμε αυτό.

ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

logo_pasok2 copy

Advertisements

3 comments on “πάσει θεού αντιεξουσιαστές στην εξουσία.

 1. δεν έχεις παράπονο όμως!
  Ήδη από χτες έκανε πράξη αυτό που είπε προχθές!
  Α, μα πια με τα σιχάματα…που νομίζουν πως μπορούν ακόμα να καλλιεργούν αυταπάτες!!!

 2. Ο/Η yiannis63 λέει:

  αυταπάτες;…Εδώ η Μπιρμπίλη σε λίγο θα κυκλοφορεί μέσα στο υπουργείο με κοκκινόμαυρη σημαία. Ας της πεί κάποιος να προσέχει πως ντύνεται…γιατί οι επιχειρήσεις «καθαρισμού» στα εξάρχεια συνεχίζονται…μην την πάνε μέσα για εξακρίβωση….

 3. Ο/Η wert01gf λέει:

  Καήκαμε! Γίναμε όλοι κουκουλοφόροι πασοκτζήδες!
  Μηδέν εις το πηλίκιον που λένε και στο χωριό του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s