me…myself…and i…..σε πολίτες της ηλιούπολης.

από την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ.

από την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ.

Πραγματικά κάτι πολύ γελοίο διαδραματίστηκε σήμερα. Πως να το χαρακτηρίσω ; Θέατρο του παραλόγου; Αποχαιρετισμός στα όπλα;  Το διάγγελμα ενός πικραμένου αναχωρητή;

Αυτό το «κάτι» σαν διάλογος με ενα κοινό αποτελούμενο από«κάτι» σαν πολίτες δεν τιμά αυτούς που το σχεδίασαν. Υποβαθμίζει την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και απαξιώνει τον αυθεντικό διάλογο. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προφανώς φοβούμενοι μήπως η κλασσική συνέντευξη τύπου με συμμετοχή δημοσιογράφων μεταβληθεί σε αρένα, από την στιγμή που σχεδόν το σύνολο του καθημερινού τύπου έχει στραφεί εναντίον της κυβέρνησης, αποφάσισαν να παρουσιάσουν την θεατρική υπερπαραγωγή «διάλογος με του πολίτες.»

Κανείς βέβαια δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει… γιατί αποκλειστικά το κοινό να αποτελείται από πολίτες της Ηλιούπολης, ποιοί είναι οι πολίτες αυτοί, με ποιά κριτήρια έγινε η επιλογή τους, ποιές κοινωνικές τάξεις εκπροσωπούν, από ποιούς επαγγελματικούς χώρους προέρχονται και εαν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα. Ετσι απλά λοιπόν ατάκτως ερριμμένα πρόσωπα, κομπάρσοι σε εκπομπή πολιτικού life style. Μιας κακής ποιότητας reality show με τόσο στημένες ερωτήσεις που ακόμα και ο πιο ανίκανος παίκτης είναι αδύνατον να μην απαντήσει.  Σταχυολογώ μερικές.

 Από φοιτητή γεμάτο «αγωνία» : «Τι θα γίνει με τα επεισόδια στα πανεπιστήμια και μπορεί μια χούφτα 150 ανθρώπων να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας με τις πορείες;»   (Σαφής πάσα για το πανεπιστημιακό άσυλο και για τις κινητοποιήσεις.)

Από ακροδεξιό νυκοκυραίο που ταλαντεύεται μεταξύ ΛΑΟΣ και ΝΔ : «Σκέφτομαι αν θα σας ξαναψηφίσω. Γιατί να επιλέξω εσάς αντί του ΛΑΟΣ;» (Σαφής πάσα για το μεταναστευτικό πρόβλημα και το φαινόμενο αποσυσπείρωσης της Ν.Δ. που οδηγεί στην αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Με λίγα λόγια αναλάβεται τις ευθύνες σας.)

Και η ερώτηση της βραδιάς : «Τι θα κάναμε εάν ο Εθνάρχης Καραμανλής δεν μας είχε βάλει στην ΕΟΚ;»
(Ολίγον από ρομαντικό δράμα εποχής ενθυμούμενοι τις καταβολές μας. Η τελευταία γραμμή μαζικής άμυνας.)

Ο ερωτώμενος που περίμενε σαν θείο δώρο τέτοιου είδους «αυθόρμητους προβληματισμούς» για να αναπτύξει τους ατέλειωτους μονολόγους του παίζοντας σκηνοθετικά με την μοναχική καρέκλα που είχε στηθεί στο κέντρο της πίστας (συμβολικό αυτό; Εγώ και η καρέκλα μου; Κινδυνεύει! Σώστε την!) μη παραβιάζοντας ποτέ τον στρογγυλό μπλέ κύκλο που οριοθετούσε την επαφή του με τους πολίτες, απαντούσε με ευχέρεια αναπτύσοντας φανταστικούς μονόλογους που καμιά σχέση με την εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων δεν είχαν. Με λίγα λόγια παρακολουθήσαμε ένα ακόμη αποτυχημένο μονόπρακτο. Το δράμα του συγκεκριμένου ηθοποιού ήταν ότι ενώ προσπάθησε να υποστηρίξει τον ρόλο του όσο  καλύτερα μπορούσε, το σενάριο τον πρόδωσε.  Χιλιοειπωμένο, δραματικά  επαναλαμβανόμενο, ενώ οι κινήσεις του σωματός του αδιάφορα προβλέψιμες. Μου θύμισε κάτι σαν αυτοεπιβαίβεωση ενός ηγέτη μπροστά στις δύσκολες μέρες που ακολουθούν μετά την εκλογική συντριβή του κόμματος που ηγείται. Περισσότερο σαν show «εσωτερικής» κατανάλωσης έμοιαζε.

Κάτι σαν κακόγουστο αστείο, δείγμα ότι οι «εγκέφαλοι» της Ρηγίλλης έχουν συμβιβαστεί με την ήττα και απευθύνονται πλέον μόνο στον κόσμο τους σαν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης, φοβούμενοι τους δημοσιογράφους, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μέχρι πριν λίγο καιρό αποτελούσαν έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας κατά τον Πρωθυπουργό και συμμάχους την εποχή της παντοδυναμίας του. Οταν όμως έκαναν την επιλογή να μην στηρίζουν άλλο την καταρρέουσα κυβέρνηση, απαξιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι τα μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα  δεν έχουν ιδεολογία δεν γνωρίζουν από πολιτικό χρώμα. Γνωρίζουν μόνο από χρήμα, τους αρέσει να αποτελούν τον ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής του τόπου, «κατασκευάζουν ηγέτες και νικητές» στο εργοτάξιο τους και πάνε πάντα μαζί τους. Μέχρι τον επόμενο. Επειδή κάθε «νικητής» στην Δημοκρατία της τέταρτης εξουσίας είναι αναλώσιμο είδος και έχει ημερομηνία λήξεως.

Αύριο η τελευταία παράσταση. Τα φώτα της ράμπας άρχισαν να σβήνουν.

7 comments on “me…myself…and i…..σε πολίτες της ηλιούπολης.

 1. Ο/Η indictos λέει:

  Τέτοιες σκληρές ερωτήσεις ούτε στην ΕΤ3 ούτε καν στην TV100 δεν θα του έκαναν.

  Άντεξα μέχρι την ερώτηση για τον «Εθνάρχη», έπειτα άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να μεταναστεύσω.
  Εκλογικοί μετανάστες.

 2. Ο/Η Greek Rider λέει:

  Γενικά η κρατική τηλεόραση δίνει το τελευταίο διάστημα ρεσιτάλ προπαγάνδας. Σε ότι αφορά τον «διάλογο» νομίζω ότι είχαν υπολογίσει ακόμη και που θα ζουμάρει η κάμερα όταν δε δείχνει το Καραμανλή.

 3. Ο/Η Snowball λέει:

  Ξεπατικωτούρες αμερικανιές αλλά πολύ άσχημα παιγμένες, οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι στη show biz…
  Αν δεν κάνω λάθος κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν κανένα δεκαήμερο στο πολιτιστικό κέντρο Αιγάλεω…

 4. Ο/Η k1 λέει:

  Καλά, τι χάνουμε εμείς οι ξενιτεμένοι!? Σ’ευχαριστούμε για την αναμετάδοση, φαντάζομαι άνεται το στημένο σκηνικό. Στους «αυθόρμητους πολίτες» τι έδωσαν στο τέλος; βιβλιαράκι με ύμνους της ΝΔ?

 5. Ο/Η yiannis63 λέει:

  K1 @ Πραγματικά δεν ξέρετε τι χάνετε ! Κάτι από Muppet show και Big Brother….
  Mεταξύ μας…θα προτιμούσα να έβλεπα την Miss Piggy.

  Snowball @ Ούτε να αντιγράφουν δεν ξέρουν. Κάτι που ξέχασα να γράψω στο κείμενο μου είναι η παντελής απουσία από μετανάστες στο «κοινό». Καθαρή Ελλάδα, καθαρές κουβέντες !!!

  Greek Rider @ Κατά τύχη η κάμερα ζούμαρε μόνο σε νεολαία. Και τι νεολαία ! Τόσο σκληρές ερωτήσεις ούτε στο Bingo δεν γίνονται.

  indictos @ H πολιτική ανεπάρκεια σε όλο της το μεγαλείο. Για αυτό και η ασκηση πολιτικής εξελλίσεται σε μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Οποιος επικαλείται μονίμως το παρελθόν για λόγους τακτικής φαίνεται οτι έχει αβέβαιο μέλλον.

 6. Ο/Η taspa λέει:

  Καλά,δεν ντρεπεσαι καθόλου να λοιδωρείς εναν τελειωμενο!!!!
  Δεν σκεφτεσαι πως ο Ανθρωπος ειναι νοικοκυρης με παιδιά και Γυναίκα ,καιροφυλακτουν τα Εγκεφαλικά.
  Αθλιε,για τον Σουφλιά αγωνίζεται ο Ανθρωπος!!!
  Αλήθεια που πηγε αυτός;;;Μαλλον στα καλυβια στο Περτουλι τον βλεπω!!!
  Η μόνη φατσα που βρεθηκε–κατόπιν εντολών των συγκροτημάτων- στο απυροβλητο!!!!
  Καταλαβες τωρα τι σημαίνει ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ;;; και τα βαζεις με το παιδί!!!
  Αρς.Γέμισε,σκόπευσε,πυρ…………………..
  Σε φιλώ.

 7. Ο/Η yiannis63 λέει:

  θάθελα νάξερα δεν ντρέπεσαι να υποφέρω και να χαίρεσαι….(δις). 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s