άλαλα τα χείλη των….ευσεβών!

«Η θρησκευτική αθλιότητα είναι ταυτόχρονα έκφραση της πραγματικής αθλιότητας και διαμαρτυρία κατά της πραγματικής αθλιότητας. Η θρησκεία είναι ο στεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, το συναίσθημα ενός άκαρδου κόσμου, είναι το πνεύμα απνευμάτιστων συνθηκών. Είναι το όπιο του λαού».
                                                                               ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

Δεν θα αναλύσω γιατί ο ΜΑΡΞ χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «όπιο του λαού» ή εαν το ιδεολογικό του οπλοστάσιο ήταν γεμάτο από συναισθήματα απέχθειας προς τις θρησκείες. Νομίζω ότι το γεγονός πώς μια από τις πρώτες του διατριβές στο πανεπιστήμιο είχε σαν θέμα την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και τον Επίκουρο, λέει πολλά.

Την εβδομάδα που μας πέρασε γίναμε μάρτυρες βίαιων επεισοδίων για ένα διήμερο στο κέντρο της Αθήνας από οικονομικούς μετανάστες που διαμαρτύρονταν για την συμπεριφορά αστυνομικών, οι οποίοι σε έλεγχο που έκαναν έσκισαν ένα κομμάτι από το κοράνι που είχε επάνω του κάποιος μετανάστης σαν φυλαχτό.  Ετσι λοιπόν παρακολουθήσαμε εικόνες από το μέλλον, κάτι σαν ταινία προσεχώς, όταν η λέξη εξέγερση θα συναντήσει την πραγματική της ερμηνεία.

Ποιός αλήθεια πιστεύει ότι όλα αυτά έγιναν επειδή σκίστηκε ένα μικρό κομμάτι από το ιερό βιβλίο του Κορανίου ή επειδή τα όργανα της τάξης για μια ακόμα φορά δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο εν ώρα υπηρεσίας προπηλάκισαν  μετανάστες. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. 

Στις λειτουργίες του Ελληνικού κράτους και στο πρόσωπο της Ελληνικής συντεταγμένης πολιτείας, καθρεπτίζεται  καθαρά όλο το εντέχνως καλυπτόμενο ρατσιστικό συναίσθημα που ήδη έχει αρχίσει να «τρώει» τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας. Της κοινωνίας, στην οποία αρκετά μέλη της φλερτάρουν με την ιδέα να ψηφίσουν ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, αλλά ντρέπονται να το ομολογήσουν είτε στις παρέες τους, είτε στις δημοσκοπήσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο θρησκευτικού χαρακτήρα, είναι και ταξικού χαρακτήρα. Οι συγκρουσιακές αφορμές έχουν σαν αναφορά την θρησκεία. Ομως όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι οικονομικοί μετανάστες που στοιβάζονται σε σκάφη λαθρεμπόρων με σκοπό να «περάσουν απέναντι» αποτελούν τα θύματα της οικονομικής και στρατιωτικής  ιμπεριαλιστικής επεκτατικής πολιτικής των μέχρι πρότινος ισχυρών  οικονομιών τόσο σε γεωστρατηγικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Συγκροτούν την «κοινωνία» των πραγματικά «κολασμένων της γής» ερχόμενοι σε μία χώρα που δεν έχει ούτε υποδομές αλλά ούτε και βαριά βιομηχανία για να μπορέσει να τους εντάξει στην παραγωγική διαδικασία.  Στην ουσία έρχονται σε ένα κράτος όπου βασιλεύει ο μεταπρατισμός, η παροχή υπηρεσιών και το «μαύρο χρήμα». 

Το Ελληνικό κράτος το οποίο αρχίζει να βιώνει την οικονομική κρίση και η οποία μετά τον Σεπτέμβριο θα ξεδιπλωθεί σε ολόκληρο το μεγαλείο της, βλέπει σαν καλή ευκαιρία να αρπάξει στην κυριολεξία κάποια «ψίχουλα» από την έκδοση προσωρινής άδειας ή την έκδοση άδειας εργασίας. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν μπορεί να τους υποστηρίξει και να σεβαστεί τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή, αλλά τους αφήνει να ζουν κάτω από  εξαιρετικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης, επιτρέποντας την άμεση δημιουργία λούμπεν ομάδων που ασχολούνται με το κοινό έγκλημα. Για όλα αυτά τα κυρίως νέα παιδιά, που ζητούν να μας καθαρίσουν το τζάμι του αυτοκινήτου στα φανάρια, που προσπαθούν να κάνουν παράνομο μικροεμπόριο με τον φόβο ότι θα τους «τσακίσουν» οι αστυνομικοί, είναι θέμα καθαρά επιβίωσης. Και ξέρετε….η επιβίωση δεν γνωρίζει πολιτικά χρώματα ή θρησκείες. Αποτελεί το πρωταρχικό ζήτημα καθημερινής ενασχόλησης για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να τους βρουν μια νύχτα εγκαταλελειμένους και πεθαμένους από την ασιτία. Η επιβίωση είναι πάνω από όλα στο ένστικτο του ανθρώπου. Ας τοποθετήσουμε για μια στιγμή τον εαυτό μας στην θέση τους. Στην θέση ενός ανθρώπου που ζεί στο κέντρο μια πόλης με επίπλαστη ευμάρεια, μιας πόλης που δείχνει να είναι καταναλωτικό πρότυπο, ασχέτως αν όλο και λιγότεροι θα μπορούν να διαλέγουν από τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων, ενώ εκείνοι στριμωγμένοι στου γύρω δρόμους, στοιβαγμένοι δεκάδες σε εγκαταλελειμένα κτήρια, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, νηστικοί τις περισσότερες μέρες, προσπαθούν τι ; Ισως να δούν κάποιο όμορφο όνειρο το βράδυ; Να δουν την οικογένεια που έχουν αφήσει πίσω τους; Και ποιός σας είπε ότι κοιμούνται ; Ποιός σας είπε ότι ζούν σαν άνθρωποι;

Πριν κάποιοι επικαλεστούν ιδεολογήματα του στύλ «ας γυρίσουν πίσω», καλύτερα ας ερμηνεύσουν πρώτα  πολιτικά τις γενεσιουργικές αιτίες που οδήγησαν στην όξυνση του φαινόμενου της μετανάστευσης παγκοσμίως. Οταν καταρρέουν οικονομικά συστήματα σε χώρες του τρίτου κόσμου και σε κράτη της Ασίας, εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών και εσύ σαν χώρα αποτελείς την κεντρική πύλη υποδοχής των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής, από επεκτατικούς και εμφυλίους πολέμους, από διωγμούς και οικονομική εξαθλίωση -για όλο αυτό τον κόσμο που υφίσταται τις συνέπειες, προτιμώμενο είναι το αμφίβολο ρίσκο από τον βέβαιο θάνατο-  δεν μπορείς να κλείσεις καμία πόρτα εισόδου. Και πρακτικά και ουσιαστικά. Εαν θέλεις να ονομάζεσαι «Δημοκρατική χώρα» δεν μπορείς να γίνεις ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ, ούτε να επιτρέπεις εξορμήσεις ρατσισμού και φυλετικού μίσους. Είναι ανάγκη να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα με την λογική, να αποτελέσεις μέρος μιας αποδεκτής και μελλοντικά βιώσιμης λύσης και όχι της αναπαραγωγής του προβλήματος.

Θα ήθελα προσωπικά να δώ όχι μόνο το κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς αλλά και όλη την Ευρώπη -γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα δε αποτελεί μόνο πρόβλημα της Ελλάδος και των κομμάτων της- να επαναδιατυπώνει μια μεταναστευτική πολιτική που να αφορά την ομαλή ένταξη όλων των μεταναστών στις κοινωνίες των Ευρωπαικών κρατών ανάλογα με την δυνατότητα που έχουν οι οικονομίες τους, στα πλαίσια της πλήρους ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στην παραγωγική διαδικασία. Πράγμα το οποίο θα σημάνει την πλήρη ένταξη τους στις τοπικές κοινωνίες, στο σύστημα υγείας, στην κοινωνική ασφάλιση, με όλα τα πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις των Ευρωπαίων πολιτών, με πλήρη σεβασμό στην διαφορετικότητα της φυλλετικής καταγωγής, της κουλτούρας και των θρησκευτικών συναισθημάτων. Μα κυρίως με πλήρη σεβασμό στις τραγικές εμπειρίες αυτών των ανθρώπων και των ονείρων τους για μια καινούργια ζωή. Θα ήθελα το κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς να είναι πιο μαχητικό πάνω στο θέμα αυτό, να πιέσει όσο μπορεί τους εν πλήρη υπνώσει κοινωνικούς μηχανισμούς της Ευρωπαικής Ενωσης για ένα νεό οργανόγραμμα πάνω στο πολυσύνθετο μεταναστευτικό πρόβλημα. Γιατί τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαικης Ενωσης δεν πρέπει να συνεδριάζουν μόνο για τα επιτόκια των τράπεζών και την εκλογή του ΜΠΑΡΟΖΟ, αλλά κυρίως για θέματα κοινωνικής πολιτικής που τόσο υποβαθμισμένα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων τους. Ας αναρωτηθούν γιατί ο Ευρωπαίος πολίτης δείχνει αδιάφορος για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Επιπλέον το κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς έχει την υποχρέωση να «μπολιάσει» την κουλτούρα των Ευρωπαίων πολιτών κυρίως σε θέματα ενημέρωσης αλλά και συγκεκριμένων προτάσεων, αποκρούοντας με μαχητικότα ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Γιατί η δική μας Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη διαθέτει τις απαραίτητες ευαισθησίες να σχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό. Είναι ίσως το σημαντικότερο ζήτημα που θα απασχολήσει μελλοντικά την Γηραιά Ηπειρο. Προς το παρών ο κεντρικός και περιφερειακός Ευρωπαικός σχεδιασμός εξαντλείται τις περισσότερες φορές στην λήψη «δακτυλικών αποτυπωμάτων» με το που θα πατήσειτο πόδι του σε Ευρωπαική χώρα κάποιος μετανάστης. Και αυτό γιατί…«Το κράτος, το οποίο έχει ήδη πάρει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, τα παρουσιάζει ως νούμερο σε αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης και εξοικονομεί χρήματα από αυτά για τις ανάγκες της παραμονής τους».  Ας μας ενημερώσει επιτέλους κάποιος «υπεύθυνος» για το θέμα αυτό από την Ελληνική κυβέρνηση, που πάνε όλα αυτά τα χρήματα…

Αλλιώς….Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Οχι εξαιτίας των μεταναστών. Αλλά από τον ρατσισμό και την άγνοια που θα επικρατήσει και μέσω αυτών, όλου του ανθρώπινου δυναμικού που μελλοντικά ενδέχεται να στελεχώσει τις δυνάμεις της…«επαναστατικής δεξιάς». Γιατί ο φασισμός θρέφεται από την αμορφωσιά και την απελπισία, εννίοτε από τον θρησκευτικό φονταμεταλισμό -Ορθόδοξο και Ισλαμικό-  εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Γιατί ο ρατσισμός αλλοιώνει κάθε πολιτιστικό χαρακτηριστικό, επενδύοντας στο αίσθημα της αγανάκτησης που γεννά την ωμή και τυφλή βία. Δείτε την παρακάτω φωτογραφία και θα καταλάβετε. Χτυπούν στις ευαίσθητες ηλικίες. Στις ηλικίες που ακόμη δεν έχουν προλάβει να σκεφθούν πολιτικά και να διαμορφώσουν χαρακτήρα.  Σε μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να συζητήσει το πρόβλημα. Φθάνει προς το παρών να  το κρύβει «κάτω από το χαλί», μην υπολογίζοντας τις μελλοντικές συνέπειες. Η φωτογραφία είναι από το περιοδικό   «ΓΑΛΕΡΑ» και οι προκηρύξεις αυτές μοιράζονταν σε σχολεία και ΤΕΙ στα Χανιά της Κρήτης από νεαρά άτομα ηλικίας από 16 εώς 22 ετών. Το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίζεται στις μέρες μας ανησυχητικά έντονο.

 
metwpo neolaias

Advertisements

7 comments on “άλαλα τα χείλη των….ευσεβών!

 1. Κάποιοι βιάζονται να βγάζουν στημένες ειδήσεις

  Οι λαθρομετανάστες που συνέχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για τρίτη μέρα σήμερα ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν κάθε μεσημέρι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πυρπολήσεις, καταστροφές, ληστείες, λεηλασίες. Πατρόνοι τους σε αυτό η ψευτοαριστερά και οι αναρχοφασίστες.

  Αφορμή για τη συγκέντρωση μας είπαν ότι στάθηκε το γεγονός πως κάποιος αστυνομικός έσχισε το κοράνι. Σήμερα η αλήθεια φάνηκε κι όλα ήλθαν τούμπα. Δεν τους βγήκε η μπεσαμέλ και είπαν τι πραγματικά συνέβη, το κατά πόσο θα το προβάλλουν ευρέως παραμένει άγνωστο.

  Σήμερα ακούστηκε από το ραδιόφωνο αλλά το πέρασαν στα ΨΙΛΑ ως συνήθως.

  Ένας λαθρομετανάστης είχε επάνω του σχισμένες σελίδες από το κοράνι. Ήταν διπλωμένες τόσες φορές και με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπαν σε κάτι ύποπτο. Ο αστυνομικός – που κατά «σύμπτωση» είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση σκούπα την προηγούμενη μέρα, οπότε τους ήταν οικείος- του ζήτησε να δει τι έχει τυλιγμένο στο χαρτί και ως όφειλε να κάνει ξεδίπλωσε τα τυλιγμένα χαρτιά γιατί το θεώρησε ύποτο και έκανε έλεγχο για ναρκωτικά ή άλλες παράνομες ουσίες. Το κοράνι λοιπόν ήταν ΗΔΗ ΣΧΙΣΜΕΝΟ και οι σελίδες που μας έδειξαν ήταν άκρως παραπλανητικές. Τα ΜΜΕ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση σαφώς πατρονάρουν και αυτά με τον τρόπο τους τα επεισόδια μεταδίδοντας ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ή οι πατρόνοι τους τους δίνουν.

  Είπαμε και σε περασμένη ανάρτηση πως η αστυνομία εχει εξαπολύσει επιχειρήσεις εκκαθάρισης του κέντρου της Αθήνας και των πέριξ περιοχών στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν την περιοχή από την παρανομία και την εγκληματικότητα.

  Οι λαθρομετανάστες αντιδρούν σε αυτό και το μήνυμα είναι σαφές. Την Αθήνα γουστάρουν να την ελέγχουν αυτοί. Ναρκωτικά, trafficking, λαθρεμπόριο, διαρρήξεις, ληστείες, εμπόριο όπλων και όλα τα καλούδια. Προσχήματα θα βρούν πολλά για να πυρπολήσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν και πάλι. Όσο εμείς τους ανεχόμαστε παραδεχόμενοι την ήττα μας έχουμε να δούμε τρισχειρότερα.

 2. Ο/Η taspa λέει:

  Λυπάμαι αν αυτο κατάλαβες απ’ οσα αναφερει ο Γιάννης στην Ανάρτηση του.Συνεχίστε να κυνηγάτε τους κυνηγημένους,αντι να ενδιαφερεστε για την εφαρμογή μιας σωστής αντιμετώπισης κατα την εισοδο των λαθρομεταναστων ,απο μέρους της Πολιτείας. Μιας αντιμετώπισης που και τον ταλαίπωρο λαθρομετανάστη θα αντιμετωπίζει ως ανθρωπινη οντότητα και τον Ελληνα θα απαλλάσσει απο φοβικά συνδρομα γνωρίζοντας πως η κατασταση ελέγχεται.
  Μη ξεχνάτε πως το κυνηγη των μαγισσών καταλήγει σε φωτιές.,

 3. Ο/Η Snowball λέει:

  Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη στον «περιβόητο» έλεγχο και να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει…

  Το πρόβλημα ήταν εδώ και υπήρχε, τα πρόσφατα γεγονότα ήταν απλά η αφορμή…

  Επιβάλλεται να χαραχτεί μεταναστευτική πολιτική τώρα!!!

  Αυτό που συμβαίνει τώρα δημιουργεί εγγυημένα πρόβλημα τόσο στους γηγενείς όσο και στους μετανάστες…

  Και όχι δεν θεωρώ ότι είναι ανθρωπισμός να έρχονται άνθρωποι που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή για να βρουν εδώ μια κόλαση λίγο καλύτερη από αυτή που ζούσαν στις πατρίδες τους…

 4. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Eιλικρινά το εαν το κοράνι ήταν ήδη σχισμένο ή όχι, για μένα είναι δευτερευούσης σημασίας γεγονός. Το πρωτεύον είναι ότι κανείς, κυριολεκτώ σε αυτό, κανένας πολιτικός χώρος δεν έχει επεξεργασθεί μια βιόσιμη πρόταση για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Σίγουρα η χώρα μας, εν μέσω κρίσης, με πολύ μικρή βιομηχανική παραγωγή και κακή οργάνωση γεωργικής παραγωγής, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλο αυτό το κύμα μεταναστών. Από την άλλη είναι βλακεία μεγάλη πραγματικά, να λέει κάποιος «έξω οι μετανάστες». Με το σύνθημα αυτό δεν αναλύεις σωστά την πραγματικότητα. Δηλαδή τις αιτίες που δημιουργούν αυτό το φαινόμενο παγκοσμίως. Καμία πόρτα δεν μπορεί να κλείσει για τον απλούστατο λόγο ότι, λόγω της γεωπολιτικής θέσης που κατέχει η χώρα μας, είναι αναγκασμένη να υποδέχεται τα θύματα των αποτελεσμάτων μιας πολιτικής που γεννάει τον μεταναστευτισμό. Τι μπορεί να γίνει; Το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονομερώς από την χώρα μας. Πρέπει να επανασχεδιαστεί σε πανευρωπαικό επίπεδο η μεταναστευτική πολιτική.
  Ας πούμε την αλήθεια. Δεν είναι ότι κινδυνεύουν να αλλοιωθούν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά – όποια απέμειναν- της χώρα μας. Είναι ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της επίλυσης του προβλήματος μόνοι μας. Δεν αντέχει η υποδομή της χώρας. Εδώ χρειάζεται μια πραγματικά δυνατή κυβέρνηση στο να πρωτοστατείσει στον πανευρωπαικό σχεδιασμό. Νά γιατί οι ευρωεκλογές κατά την γνώμη μου είναι σπουδαιότερο σε σημασία γεγονός από τις Εθνικές. Δεν ζούμε μόνοι μας σε αυτόν τον πλανήτη. Είμαστε αναγκασμένοι να συντονιστούμε με τις κοινωνικές εξελίξεις του 21 ου Αιώνα. Οποιοι ονειρεύονται «μάχες χαρακωμάτων» με τους μετανάστες, να τους πληροφορήσω ότι ο συγκεκριμένος «πόλεμος» μόνο θύματα και ητημένους μπορεί να δημιουργήσει.

 5. Ο/Η karibu λέει:

  Θα αρκούσε η συγνώμη του αστυνομικού για να μη πάρει το επισόδειο έκταση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Κοινότητας. Αλλά δεν την έδωσε. Θα αναγκαστεί φυσικά να το κάνει στην δίκη μετά την μήνυση που του έγινε για εξύβριση θρησκεύματος αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

  Προχθές γύριζα από τον Πειραιά. Στο φανάρι μετά το εργατικό κέντρο, ένας νταβραντισμένος φουσκωτός βγήκε από το μπροστινό αυτοκίνητο, ένα θυριώδες jeep βαμμένο με χρώματα παραλλαγής και έκανε τόπι στο ξύλο ένα φουκαρά μελαμψό γιατί τόλμησε να του πλύνει το τζάμι χωρίς να τον ρωτήσει! Ο τύπος είχε άγριες διαθέσεις, έβριζε αισχρά και με ακατάσχετα λόγια φύρδην μείγδην Τούρκους, μωαμεθανούς, Αλβανούς και κινέζους, κλώτσαγε τον πεινασμένο και θα τον έστελνε σίγουρα στο νοσοκομείο αν δεν τον συγκρατούσαμε 2-3 οδηγοί που τον «αναγκάσαμε» να σταματήσει πέρνοντας του το «θύμα» κυριολεκτικά από τα χέρια.

  Τυχαίο γεγονός όπως και αυτό με το σκίσιμο του «σκισμένου» κορανιού? Όχι!

  Χθες, ανεγκέφαλα φασιστοειδή επιτέθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα σε ένα πολύ καλό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας που γράφτηκε στα ελληνικά (και δεν έχει ακόμα μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα) από τον αλβανό επαγγελματία δημοσιογράφο σε ελληνική εφημερίδα και πολύ αξιόλογο συγγραφέα Καπλάνι (ανάμεσα στις επιλογές του περιοδικού Διαβάζω για τους πρωτοεμφανιζόμενους έλληνες συγγραφείς του 2006)!

  Όλα αυτά δεν είναι δυστυχώς μεμονωμένα γεγονότα.
  Φαίνεται ότι την γραμμή έχουν δώσει εκτός από τον Άδωνι και τον Καρατζαφέρη δυστυχώς και ο ΠΑΣΟΚ νομάρχης Αθήνας Σγουρός που πριν 4 μέρες ζήτησε να επέμβει εισαγγελέας για να εκκενωθεί το κτίριο της Σωκράτους από άστεγους μετανάστες, για να ακολουθήσει αμέσως μετά επέμβαση με άγριες διαθέσεις Χρυσαυγιτών με προστασία των ΜΑΤ. Ορισμένους θερμοκέφαλους τους βολεύει να φέρουν στην πολιτική ατζέντα εν όψη ευρωεκλογών κλίμα ξενοφοβίας και σε ορισμένες πολιτικές δυνάμεις τους βολεύει το ψάρεμα στα θωλά νερά της ξενοφοβίας ενώ μερικούς άλλους να βολέυονται με επιχειρήματα για ‘»έλεγχο» περιοχών κλπ κλπ

  Όποιος όμως θέλει να λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες, πιέζει να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να τους δοθούν χαρτιά και όχι να εκμεταλλευόμαστε σαν κράτος τις επιδοτήσεις (ανά κεφάλι!) της ΕΕ ως «χώρα υποδοχής» κρατώντας όμηρους χιλιάδες ανθρώπους που, ανεξάρτητα από την θρησκεία τους, ψάχνουν στον ήλιο μοίρα και ευκαιρία να φύγουν από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά.

  Και ένα τελευταίο: O παπούλης μου αναγκάστηκε το 52 να πάει μετανάστης στο Βέλγιο για να ζήσει την οικογένεια. Για 3 μήνες ζούσε σε βαγόνι τραίνου και 2 φορές αναγκάστηκε να κλέψει τροφή για να μη πεθάνει τις πείνας. Όποιος θέλει λοιπόν να κάνει τον νταή με τους πεινασμένους και άστεγους όμηρους κρατικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, προσβάλει τον παπούλη μου. Και αυτό δεν μου αρέσει, θυμώνω…

  ΥΓ Μέλη της Χρυσης Αυγής και δυστυχώς εν ενεργεία αστυνομικοί έχουν κατ΄επανάληψη συλληφθεί για προστασία σε μαγαζιά, συμμορίες που πουλάνε αγριάδα και τσαμπουκάδες και τα ρέστα. Επειδή σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, ας μου κάνουν την χάρη να πάνε νά ψάξουν τις ρίζες τους και να μάθουν από που ήρθαν, τα επώνυμα συνήθως δηλώνουν τον τόπο καταγωγής τους (πχ Καρα-τζαφερ= μαύρη νίκη κλπ)

  • Ο/Η Snowball λέει:

   Πρώτα απ’ όλα η πρόταση Σγουρού έπεσε στο τραπέζι πολύ μετά την οργανωμένη επίθεση Χρυσαυγιτών στο Εφετείο με την ανοχή των ΜΑΤ.

   Δεύτερον, δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς είναι λάθος η πρόταση Σγουρού?

   Είναι ωραίο το θέαμα του Εφετείου δηλαδή?
   Σε ποια ευρωπαική πρωτεύουσα, καταμεσής στο κέντρο της συμβαίνει κάτι παρόμοιο?
   Μαδρίτη, Λισαβώνα, Παρίσι και Ρώμη που είχα την τύχη να επισκεφθώ, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι αντίστοιχο…

   Στην τελική, ακόμα και οι «κάτοικοι» του Εφετείου νομίζετε, ότι αρέσκονται να ζουν μέσα στη βρώμα, τις αρρώστιες και την πρέζα?

   Χρειάζεται λύση τώρα, τα ήξεις αφήξεις κυβερνήσεων και κομμάτων έφτασαν την κατάσταση σε αυτό που συμβαίνει σήμερα…

 6. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Karibu @ Νομίζω ότι τα είπες όλα στην πολύ καλή σου παρέμβαση και σε ευχαριστώ πολύ.

  Snowball @ Αντε και τους διώχνεις από το Εφετείο. Να πάνε πού; Μήπως στις νταλίκες στο λιμάνι της Πάτρας ; Η μήπως υπάρχουν οι υποδομές να φιλοξενηθούν κάπου αλλού; Το πρόβλημα με την πρόταση του Σγουρού τον οποίο και εκτιμώ είναι ότι απλά θέλει να «διώξει» το πρόβλημα από πάνω του χώρις τον παραμικρό σχεδιασμό. Λύνεται το πρόβλημα εάν μετακινηθούν και στοιβαχθούν σε άλλη Νομαρχία; Συμφωνώ μαζί σου ότι ούτε οι ίδιοι οι μετανάστες δεν θέλουν να ζούν με αυτόν τον τρόπο. Οσο για τις πρωτεύουσες που αναφέρεις ιδίως για την ΡΏΜΗ έχουν κάνει την επιλογή να τους κάνουν «αόρατους» και να τους στοιβάζουν σε μέρη που βρίσκονται έξω από τα κέντρα των πόλεων. Μπορεί να μην «φαίνεται» το πρόβλημα, όμως αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και να διογκώνεται. Βρισκόμαστε στο παραπέντε. Είναι ώρα όλοι να πάρουν θέση με συγκεκριμένες προτάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s