επανιδρύοντας το κράτος, όπως μόνο η «δεξιά» γνωρίζει…

 

Αναδημοσιεύω από το blog   ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ :

«Υπάρχουν αποφάσεις εγγύησης δανείων και περαιτέρω χρηματοδότησης επιχειρήσεων που υπαγράφονται αλλά δεν ανακοινώνονται, παρά μόνον σε Μέσα Ενημέρωσης περιορισμένης ή τοπικής εμβέλειας

Οπως για παράδειγμα, η εγκύκλιος που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομίας [Υπουργείο Οικογένειας] και προβλέπει την παροχή ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ 10 (ΔΕΚΑ) ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ -ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ-ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Το Ελληνικο Κράτος θα παρέχει εγγυήσεις στις Τράπεζες για το 80% των δανείων-ληξιπροθέσμων και μη-που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις στους Νομούς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ [ενδιαφέροντος ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΛΙΑ], Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ[Ενδιαφέροντος ,κ.ΛΕΓΚΑ] , Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ [ΣΙΟΥΦΑΣ] και τους ΔΗΜΟΥΣ : Ενιππέα, Ναρθακίου, Πολυδάμαντα και Φαρσάλων Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ [ Ενδιαφεροντος του αντ’αυτου και επονομαζόμενου ,Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ ].

Διαβάζοντας την «γαλάζια εγκύκλιο» μαθαίνουμε ότι η εγγύηση του «Γαλάζιου Δημοσίου» είναι μέχρι ποσού 15.000.000ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!!!!!!!!! για δάνεια που έχουν ηδη δοθεί!!!!!! [ Παγίων εγκαταστάσεων, Κεφαλαίων Κίνησης, σε Επιχειρήσεις Μεταλευτικές, Βιοτεχνικές, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ [ όπως λέμε Γάλα-Τυροκομικά, ξέρετε… αυτά που δεν μπορεί πλέον να πλησιάσει ο Ελληνας πολίτης].

Πρόβλεψη Υπάρχει και για το υπόλοιπο 20% της οφειλής που δεν καλύπτεται από την εγγύηση του Δημοσίου–και σύμφωνα με την απόφαση–θα αποτελέσει ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ, Δεκαετούς Διάρκειας,το οποίο θα εξοφληθεί σε ίσες εξαμηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις, με πρώτη καταβλητέα την 31-12-2010 και τελευταία την 30-06-2019.

Οι Τόκοι της περιοδου χάριτος καφαλαιοποιούνται την 30-06-2010.

Με πιό απλά λόγια!!! Το Ελληνικό Κράτος [το Κρατος της Ν.Δ. και των υμετέρων] αναλαμβάνει να εγγυηθεί χρέη εως και 20.000.000ΕΥΡΩ,  ΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ της χώρας!!!!

Γιατί μόνο σ΄αυτούς τους Νομούς;   »Γιατί αυτοί μας το ζήτησαν»    Ηταν η απάντηση των αρμοδίων !!!

ΣΧΟΛΙΟ :

1. Πόσες μικρές ατομικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια έκλεισαν ?? Πόσες κατοικίες βγήκαν στον πλειστηριασμό, αδυνατώντας να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις 30.000Ευρώ  η έστω και 100.000 από δάνεια κίνησης Κεφαλαίου????

2. Προφανώς με τέτοια ρύθμιση, όσοι πράγματι αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και θα φύγουν από τα «Σαγόνια» του ΤΕΙΡΕΣΙΑ!!!

— Τι έχετε να απαντήσετε στον μικροεπιχειρηματία της γειτονιάς, με την σφαγισμένη επιταγήτων 10.000Ευρώ;

– Στον μικροεργολήπτη ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΕΡΓΩΝ τοπικής εμβέλειας, που έχει να εισπράξει χρήματα, από το Ελληνικό Δημόσιο, για έργα που έχει παραδώσει εδώ και δύο χρόνια και του έκλεισαν οι πόρτες καθώς αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τα δάνεια του στην Τράπεζα [10.000-20.000-30.000Ε] και ως εκ τούτου αδυνατεί να συνεχίσει την εργασία του;

3. Τι θα απαντήσετε στις οικογένειες όσων αυτοκτόνησαν, βλέποντας το σπίτι τους να χανεται για 5.000Ευρώ;

4. Και εσείς οι υπόλοιποι, που θα ζητήσετε την ψήφο του «Χειμαζόμενου Ελληνα Πολίτη» [να σας ψηφίσει για περισσότερη Δημοκρατία-ισοπολιτεία]  Κοιμόσασταν, χωρίς να πληρώνετε Ξενοδοχείο–όπως λέμε–. 

5. Σε ποιό σημείο βρίσκονται οι Δημόσιες επενδύσεις στις περιοχές σας, στο πόσο ανέρχεται η ανεργία, στη Φλώρινα, στην Ναουσα, στη Θεσσαλονίκη; Γνωρίζεται οτι μόνο στη Θεσσαλονίκη  αυξήθηκαν οι άνθρωποι που κοιμούνται κάτω απο τα Αστρα, το τελευταίο 4μηνο κατά 1000? Γιατί έχασαν τις Δουλειές τους, οι χθεσινοι γείτονες μας?

Αν δεν το γνωρίζετε,  ζητήστε το Βιντεο της εκπομπής  ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ,  πριν από 15 ημέρες της ΕΡΤ3 [Ευτυχώς που κάποιοι ακόμη εκεί μέσα αντιστέκονται]

Αν αυτό δεν είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ τότε ποιό είναι??????? »

Ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρες στιγμές για την Ελληνική Δημοκρατία από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Εχουμε «μπεί» ήδη σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Η φαυλοκρατία, ο ρατσισμός, τα σκάνδαλα και η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας σε καθημερινή βάση, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα συναισθημάτων και αντιδράσεων. Το σκηνικό θυμίζει εποχές δεκαετίας 60. Το πολιτικό κλίμα είναι ρευστό, δίνοντας σου την αίσθηση πως κυοφορούνται εξελίξεις. Το θέμα είναι οι εξελίξεις αυτές να μην δρομολογηθούν ερήμην του Ελληνικού λαού… 

Advertisements

One comment on “επανιδρύοντας το κράτος, όπως μόνο η «δεξιά» γνωρίζει…

  1. Ο/Η απόστολος λέει:

    Κάτι άσχετο, αλλά ίσως αποδειχθεί και σχετικό!
    Τα σκίτσα μου κι εγώ σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Σύλλογο Ελλήνων αρχαιολόγων το Σάββατο 23/5/2009 και θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουνίου. Αντιλαμβάνομαι έχει προεκλογική δουλειά, αλλά ίσως βοηθήσει και η έκθεση.
    απόστολος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s