«δεν υπάρχει ασφάλεια προβλέψεων…»

Αθήνα….από το in.gr
 
 
 

«…Πρόσθετα μέτρα με περικοπές δαπανών, μισθών και νέους  φόρους καλούν οι Βρυξέλλες την κυβέρνηση να λάβει τη διετία  2009-2010.

Σύμφωνα με Τα Νέα του Σαββάτου, το κείμενο των συστάσεων που θα απευθύνει η Επιτροπή στην Ελλάδα στις 24 Μαρτίου θα καλεί την κυβέρνηση να υποβάλει έκθεση για τα μέτρα που θα λάβει και το 2010. Το πακέτο αυτό πρέπει να παρουσιαστεί έως τις 24 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέα μέτρα, λέγοντας ότι «εμείς πιστεύουμε ότι με τις πολιτικές αυτές φτάνουμε τους στόχους μας αλλά θέλει διαρκή παρακολούθηση, διαρκή επικαιροποίηση και αν χρειαστεί βεβαίως να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε νέες ανάγκες».

Ούτε, όμως, απέκλεισε αναθεώρηση των προβλέψεων για το ρυθμό ανάπτυξης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι «κατά προσέγγιση σωστή» η εκτίμηση για ΑΕΠ, όμως η πραγματική ζωή θα την επιβεβαιώσει, καθώς στην εποχή της κρίσης «δεν υπάρχει ασφάλεια προβλέψεων».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για περικοπές δαπανών κατά 10%, πάγωμα μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα, ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε ότι το έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ….»

problima

Advertisements

4 comments on “«δεν υπάρχει ασφάλεια προβλέψεων…»

 1. Ο/Η taspa λέει:

  ΚΑΛΗΜΈΡΑ,Αριστος δικανικός λόγος! Πλαγίως ευσχημος,παράτα μας μ……κα!!!!

 2. Ο/Η yiannis63 λέει:

  To πρόβλημα τους σίγουρα είναι η λύση μας….αλλά δυστυχώς…..και το πρόβλημα μας αποτελεί την λύση τους…
  Πως μπερδευτήκαμε έτσι γαμώτο… 🙂

 3. Ο/Η taspa λέει:

  Καλημέρα,μπερδευτίκαμε ε,στο χέρι μας ειναι να κόψουμε το κουβάρι κι οποιος θέλει ας ακολουθήσει στην πορεία,δεν ειναι αλλωστε οι πρώτη φορά που οι ηγεσίες ακολουθούν !!!!

 4. Ο/Η k1 λέει:

  Μην είστε καχύποπτοι ρε παιδιά. Μπορεί να εννοούν ότι θα κόψουν την χρηματοδότηση των τραπεζών για να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες. Γι’άυτό δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τη συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s