αφιερωμένο στον τάκη μπόσδα.

«Γνωρίζειν τας των πραγμάτων αιτίας» έλεγαν οι αρχαίοι. Μέσα σε έναν κόσμο που κινείται σε τόσο γρήγορους ρυθμούς, που η ομορφιά και η ασχήμια παντρεύονται καθημερινά, που φαίνεται τόσο ψεύτικος αλλά μπορεί να γίνει τόσο αθώος, όλοι εμείς…εμείς η αιτία και η αφορμή των πραγμάτων. Ανθρωποι με τόσο διαφορετικά DNA, άνθρωποι όλων των φυλών. Ανθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικά πολιτικά φρονήματα. Ανθρωποι-άνθρωποι-άνθρωποι.

Τι κινεί όμως, αυτό που μας ξεχωρίζει και μας τοποθετεί σε βαθμίδες στην πυραμίδα της ζωής; Ο χαρακτήρας μας; Οι δουλειές μας; Οι οικογένειες μας; Τα βιώματα μας; Το μυαλό μας; Ολα;
Αφού η γή είναι κυκλική γιατί όλοι εμείς δεν είμαστε η αγκαλιά της πιασμένοι χέρι-χέρι; Γιατί αφήνουμε τα ξαδέρφια της ντροπής να μπαίνουν ανάμεσα μας και να μας χωρίζουν τα χέρια; Να μας ξεχωρίζουν σε λευκούς και μαύρους; Σε Βαλκάνιους και Ευρωπαίους; Υπάρχουν άραγε οι άνθρωποι που λένε όχι, που παλεύουν για να ενεργοποιούν την ελπίδα και τα όνειρα; Εγώ λέω ότι υπάρχουν και όσα βιτριόλια να έχουν πέσει στα πρόσωπα αθώων γυναικών, ανδρών η παιδιών που ήρθαν για να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο, δεν θα μπορέσουν να «κάψουν» τις ελπίδες τους, τους αγώνες τους, τα όνειρα τους, τις αξίες, τις ευχές και τις προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν τίμια για να αποκτήσουν μια αξιοπρεπή θέση σε αυτήν την ζωή και να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Να είναι άνθρωποι ! Ανθρωποι ρε παιδιά !!! Που δεν πετάνε βιτριόλι, δεν σκοτώνουν με όπλα η μαχαίρια, δεν κάνουν ψυχολογικό πόλεμο, δεν φυλακίζουν χρήστες, δεν περιθωροποιούν γέροντες.

Καμιά λέξη δεν χαρακτηρίζει το μαρτύριο αυτής της γυναίκας. Ακόμα και η ντροπή σαν λέξη «ντρέπεται» να περιγράψει αυτό το απάνθρωπο γεγονός. Κρίμα που λίγοι άνθρωποι στην αρχή το έφεραν στο φως της δημοσιότητος. Γιατί όλοι εμείς έπρεπε να είχαμε αφυπνιστεί και να το κοινοποιήσουμε με όλους τους τρόπους. Μπράβο τους όμως και μαγκιά τους, γιατί η κουλτούρα τους δεν ανέχθηκε το άδικο και το λάθος. Μπράβο σε αυτούς τους λίγους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν και το έβγαλαν στα ΜΜΕ.
Μπράβο σε όλους αυτούς που ανώνυμα και αθόρυβα έβαλαν χρήματα στον λογαριασμό που ανοίχτηκε για την ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ.
Μπράβο σε όλους αυτούς που δεν θα το «κουκουλώσουν» και δεν θα φοβηθούν να το γνωστοποιήσουν με οποιοδήποτε δημοκρατικό τρόπο. Ξυπνείστε ! Αφυπνιστείτε ! Πάρτε δύναμη από οτιδήποτε σας εξιτάρει σε αυτήν την ζωή. Γιατί αυτή η ζωή είναι μικρή, αλλά γίνεται τόσο μεγάλη όταν μπορείς να εξοντώνεις την μετριότητα, όταν μπορείς να υπερασπίζεσαι το σύνταγμα, όταν μπορείς να κάνεις καλό και να το προσφέρεις απλώχερα σε ανθρώπους που η ζωή δεν τους τα έφερε βολικά.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία το όνειρο και η ελπίδα. Αλλά προπάντός θέλει όλους εμάς να το κάνουμε πράξη. Οχι λόγια, όχι απραγματοποίητες υποσχέσεις, όχι φαναφαρισμούς, όχι ψέμματα…Πράξεις!!!
Εμείς αποτελούμε το κράτος, εμείς γεννάμε και το δικαίωμα. Τα δικαιώματα είναι η κληρονομιά των επόμενων που εμείς θα φέρουμε στον κόσμο. Η σωτηρία μας είναι η ακμή μας. Για έναν καλύτερο κόσμο που οφείλουμε στους εαυτούς μας σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε.

                                                                                                                                                                «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ»

Χρησιμοποιώ αυτό το ψευδόνυμο για να τιμήσω έναν άνθρωπο που αγαπούσα πολύ και δυστυχώς χάθηκε πρόωρα και δεν είναι ανάμεσα μας. Εναν φωτισμένο άνθρωπο, δημοσιογράφο και λόγιο. Υπέρμαχο της δημοκρατίας, με εξαιρετική γραφή και «κοφτερό» μυαλό, μέλος της ΕΣΗΕΑ, του πειθαρχικού συμβουλίου, αρχισυντάκτη πολλών και γνωστών περιοδικών και εφημερίδων.
Δεν ξέρω εάν θα λείψεις στους άλλους, εμένα πάντως το μυαλό μου θα μείνει «ορφανό» χωρίς εσένα. Καλό σου ταξίδι θείε μου όπου και εάν βρίσκεσαι. Να μου φωτίζεις πάντα τον δρόμο έστω και από εκεί…

 
Αγαπητό «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙ»  οι ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ   σε ευχαριστούν πολύ για την επιστολή σου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s