H «μάχη της Κρήτης» στο λιμάνι του Πειραιά.

cebbceb9cebcceb1cebdceb9

 Εδώ μπλέξατε… κύριοι της Κυβέρνησης. Δεν έχουμε να κάνουμε με ανήλικους κουκουλοφόρους. Σήμερα όλο το βράδυ η Κρήτη θα ξενυχτίσει στα κατηλλειμένα δημόσια κτήρια της πόλης των Χανίων και του Ηρακλείου. Εχει κλείσει και ο δρόμος Χανίων – Ρεθύμνου στο ύψος της Επισκοπής, μεγάλο χωριό περίπου 20 χλμ πρίν από το Ρέθυμνο. Αυτήν την στγμή χίλιοι αγρότες από την Κρήτη με τα τρακτέρ τους βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου όλο το πρωί συγκρούονταν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και γύρω στις 6.000 ανθρώπους βρίσκονται  στην δημοτική αγορά των Χανίων στις αποκλεισμένες οικονομικές υπηρεσίες, στα διοικητικά δικαστήρια και στο κατηλλειμένο κτήριο της περιφέρειας στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπιση των αγροτών από την κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών  Μαρκογιαννάκη. Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ παρανόμως παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά καθώς υπεύθυνοι για την φύλαξη του χώρου είναι το Λιμενικό. Το πρωί ο εισαγγελέας που βρέθηκε στο τόπο των επεισοδίων ανακοίνωσε πως οι αγρότες με τα τρακτέρ τους είναι ελεύθεροι να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της  Αθήνας προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα αιτήματα τους. Τα ΜΑΤ και ο φασίστας υπουργός Μαρκογιαννάκης απαγόρευσαν την πορεία, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα  !!!

Το απόγευμα που μίλαγα με συγγενικό μου πρόσωπο – μεγάλης ηλικίας –  από το Ρέθυμνο, μου ειπώθηκε ότι στην Κρήτη επικρατεί αναβρασμός και όλα τα τοπικά τηλεοπτικά  κανάλια μετέδιδαν συνεχώς τα επεισόδια από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης όλο το βράδυ θα παραμείνουν δίπλα στους αγρότες που θα ξενυχτίσουν στα κατειλημένα κρατικά κτήρια. Εδώ στην Αθήνα, τα δελτία ειδήσεων αναλλώθηκαν περισσότερο σε διαλόγους τηλεοπτικών παράθυρων. Οτι και εάν κάνουν όμως, όπως και εαν προσπαθήσουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, η κοινωνία βράζει. Να μην σας μεταφέρω τι μου ειπώθηκε ακριβώς από το συγγενικό μου πρόσωπο στο Ρέθυμνο -αγρότης 75 χρονών- γιατι αυτά μου μου είπε ότι πρέπει να γίνουν- κατά την γνώμη του- από δώ και πέρα, θα έκαναν και τον πιό σκληρό Αντιεξουσιαστή να κοκκινήσει…

Μεγάλο έλλειμα αντιπληροφόρησης για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει στην blogosfaira. Εψαξα τις ιστοσελίδες των Κρητικών καναλιών, αλλά δεν βρήκα μέχρι στιγμής κάποια άμεση ενημέρωση, ενώ το indymedia.org , ακόμα ψάχνεται.

Κάτι λίγα στις παρακάτω διευθύνσεις…

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/02/1624061.htm

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/02/1624295.htm

http://www.madata.gr/index.php/24/30745.html

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=28512&type=29

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/e06df10a-876f-4f06-b523-44d0670102de    ….τι να κάνω ο κακόμοιρος….ελλείψει άλλων στοιχείων…..

Μήνυμα χωρίς χρέωση…πρός εσωτερική κατανάλωση :
Ελπίζω οι αγρότες που όλο το πρωί δερνόντουσαν από τα ΜΑΤ,  να μην αποτελούν την «καταστροφική καταιγίδα της Δημοκρατίας«.  Αυτό το λεω γιατί στα δελτία ειδήσεων είδα κάποιους αγρότες με καλυμμένα πρόσωπα στο λιμάνι του Πειραιά, να πετάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους στις δυνάμεις καταστολής.

10 comments on “H «μάχη της Κρήτης» στο λιμάνι του Πειραιά.

 1. Ο/Η xamogelo λέει:

  όντως υπάρχει πολύ έλειμα στην μπλογκοσφαιρα
  τέλος πάντων

 2. Ο/Η xamogelo λέει:

  (το πάτησα καταλάθος) για το indymedia δεν έχουν επαφή με αγρότες οπότε είναι πολύ δύσκολο κτλ

 3. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Aυτό είναι το θέμα. Σωστά το έβαλες. Δεν έχουν επαφή με τα αγροτικά στρώματα. Μεμονομένα πάντως άτομα από τον συγκεκριμένο χώρο στέλνουν συνεχώς email με καλέσματα για να κατέβει κόσμος στο λιμάνι του Πειραιά.

 4. Ο/Η xamogelo λέει:

  το θέμα είναι βρε ότι και οι αγρότες δεν ξέρω κατα πόσο θέλουν τον αναρχικό χώρο μαζί τους. Όχι τπτ άλλο… αλλά με την προπαγάντα που πευτει στην TV για τους αναρχικούς λογικό είναι

 5. Ο/Η xamogelo λέει:

  εννοώ ότι δεν ξέρω πόσο συμβάλουν οι αγρότες και στην ενημέρωση μέσω indymedia κτλ

 6. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Δεν νομίζω ότι τον θέλουν και δεν έχουν καμία σύνδεση μαζί του. Δεν είμαστε στην Ισπανία το 1930.
  Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια. Το αγροτικό ζήτημα και η κοινωνική διαστρωμάτωση των αγροτών είναι ένα πολύπλοκο θέμα με πολλές ιδιαιτερότητες στην ανάπτυξη του. Δεν τολμάω κάν να το αγγίξω. Οσο πιό πολύ έρχομαι σε επαφή τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια -κυρίως τα καλοκαίρια- με αγρότες στην Κρήτη τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι. Οποιος αποπειραθεί να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα με «μπροσούρες» του 1917..και του 1930…εκτίθεται….
  Πάντως είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Λύσεις πιστεύω ότι υπάρχουν, το πρόβλημα είναι οι λύσεις αυτές να είναι μακροπρόθεσμες και όχι βραχυπρόθεσμες. Σταματάω εδώ…

 7. Ο/Η xamogelo λέει:

  δεν το λέω με την έννοια αυτή απλώς προσπαθώ να εξηγήσω γιατί αυτή η έλλειψη πληροφόρισης από το indymedia. Όπως και να έχει η στάση τους στηρίζετε σε άγνοια οπότε είναι εξορισμού λάθος.

 8. Ο/Η Νίκος λέει:

  Το αγροτικό ζήτημα είναι πολύπλοκο και ταλαιπωρεί την Ελλάδα πολλές δεκαετίες. Ειδικά την πρώιμη περίοδο του ΠΑΣΟΚ (Α.Παπανδρέου)αντί να λυθούν μερικά από τα χρόνια προβλήματα του, αντιγράφοντας άλλες γεωργικές οικονομίες, περιοριστήκαμε στην ψηφοθηρική πολιτική των επιδοτήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ειδικότερα οι αγρότες της Κρήτης, που έχουν την ίδια νοοτροπία, πληρώνουν τις επιλογές τους (Λάδι,κρασί) που τόσα χρόνια το μόνο που τους ενδιέφεραν ήταν οι επιδοτήσεις (ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση), και όχι η κάθετη εκμετάλλευση των προϊόντων τους. Το Θέμα είναι μεγάλο και δεν καλύπτεται σε μερικές αράδες. Το τεράστιο πρόβλημα θα προκύψει το 2013 που σταματάνε οι επιδοτήσεις και δεν έχουμε δημιουργήσει μία ανταγωνιστική αγροτική οικονομία.

 9. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Χαμόγελο @
  Δεν εννοούσα ότι εννοούσες κάτι 🙂
  Σωστή η παρατήρηση σου, και επιπλέον μου δόθηκε η ευκαιρία να πώ πέντε αράδες παραπάνω. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου.

  Nίκο @
  Ακου τι μου είπανε ένα καλοκαίρι στην Κρήτη όταν τους είπα για κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, για οργάνωση του τρόπου και της ποσότητας της παραγωγής, χωρίς να εξαρτάται ο αγροτικός πληθυσμός από την αέναη «προστασία» του προιόντος και τις επιδοτήσεις. Τι να κάνω μου αρέσει να χάνομαι στα καφενεία τόυ χωριού και να συμμετέχω σε συζητήσεις. Μου λένε λποιπόν….
  » Τι λές ρε μεγάλε….»εσύ θα μου πείς τι θα κάνω εγώ στο χωράφι μου;….»εσύ» θα μου πείς τι θα καλλιεργήσω;…» …Οπου «εσύ» βάλε το κράτος και τους γεωπόνους.
  Εχουμε και λέμε…..κράτος μεταπρατών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ψήφος των αγροτών + καθεστώς ιδιοκτησίας γής ( με την έννοια ότι δεν δεχόμαστε να μπούμε σε κάποιο κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής ) + διαλυμένοι συναιτερισμοί + το γεγονός ότι θέλουμε να εξαρτόμαστε σε μικρό η μεγάλο μέρος απο τις επιδοτήσεις και οι Ελληνικές κυβερνήσεις χαίρονται πολύ για αυτό, και θα έχεις την πιό δύσκολή εξίσωση πρός επίλυση.
  » Τι λές ρε μεγάλε…»εσύ» θα κάνεις ότι θέλεις στην περιουσία μου;»
  Αντε βγάλε συμπέρασμα.

 10. Ο/Η Αggelos λέει:

  Εχει πλακα οι αναρχικοι να εχουν θεση για τα μουρελλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s