ο δήμαρχος κακλαμάνης και η κατ επίφαση Δημοκρατία.

kaklamanis

απο το indy.gr αναδημοσιεύω μέρος του κειμένου και φωτογραφίες.
«ξημερώματα 26 Ιανουαρίου, και σαν τους κλέφτες οι εργάτες του Δήμου Αθηναίων εξολόθρευσαν με μπουλντόζες το ιστορικό παρκάκι στην συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων ισοπεδώνοντας όλη την βλάστηση και αιωνόβια δένδρα…..»

Ο δήμαρχος της Αθήνας έχει δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ψεύτικα Χριστουγεννιάτικα  δέντρα.  Του αρέσει να τα στολίζει για να κάνει ανόητες γιορτούλες και  καλώντας σε βοήθεια την Ελληνική Αστυνομία και τα ΜΑΤ να τα προστατεύει.
Αντιθέτως, επειδικνύει αδικαιολόγητη αντιπάθεια στα φυσικά αιωνόβια δένδρα και στους ελεύθερους χώρους. Του αρέσει να καταστρέφει παρκάκια, -τελευταίοι πράσινοι πνεύμονες στην τσιμεντούπολη που διοικεί- και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην «ανάπλαση» -όπως την ονομάζει- μεγάλων ανοικτών δημόσιων χώρων από ιδιώτες μεγαλοεργολάβους. Εχει επιλέξει τους συμμάχους του. Τις δυνάμεις καταστολής και τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα. Επίσης έχει μια περιεργη άποψη για την Δημοκρατία. Την Τρίτη στις 27 του μηνός δήλωσε σχετικά με την περίφημη «μετατροπή» του πάρκου στην Κύπρου και Πατησίων σε γκαράζ από εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων ότι : « Ο ρόλος της πλειοψηφίας είναι να κυβερνά, ενώ ο ρόλος της μειοψηφίας είναι να ελέγχει»
Σωστά. Ετσι είναι. Στις Δημοκρατίες βέβαια.

Γιατί στον Δήμο της Αθήνας οι αποφάσεις της πλειοψηφίας πολλές φορές λαμβάνονται μέσα στο Σαββατοκύριακό – χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα- και εκτελούνται ξημερώματα της επομένης μέρας για να πιάσουν τους κατοίκους στον ύπνο όπως συνέβη τελευταία. Οι συνήθεις σύμμαχοι του Δημάρχου- οι διμοιρίες των ΜΑΤ- καλούνται να επιβάλουν την τάξη και την απόφαση της δημοτικής πλειοφηφίας, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι κείμενα διαμαρτυρίας από κατοίκους της περιοχής, ενάντια σε τέτοιες είδους «αναπλάσεις» με 4.500 υπογραφές. Επίσης, όταν ο Δήμαρχος της Αθήνας δηλώνει ότι η «η μειοψηφία ελέγχει», προφανώς εννοεί σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό, ότι ναι μεν μπορείς να έχεις γνώμη, αλλά στην τελική η μειοφηφία πρέπει να το βουλώνει και να δέχεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας όσο αντίθετες και εαν είναι με την κοινή γνώμη, και με την θέληση των κατοίκων. Αυτός ο τρόπος επιβολής αποφάσεων κύριε Δήμαρχε κατα την γνώμη μου λέγεται φασισμός σε μία κατ’ επίφαση Δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής σας πλειοψηφίας.

Στις Δημοκρατίες αγαπητέ δήμαρχε – όπως αυτή που προσπάθησαν να στήσουν στην ίδια πόλη – χιλιάδες χρόνια πρίν κάποιοι άλλοι κάτοικοί της, είθισται πριν από κάποια απόφαση να υπάρχει ανοικτός διάλογος σε γενικές συνελεύσεις με συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής που επίκειται «ανάπλαση», άμεση ενημέρωση της αντίθετης άποψης για να επιχειρηματολογήσει, και λήψη απόφασης από κοινού με τους ενδιαφερόμενους. Ετσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες κύριε Δήμαρχε.

Κατά το δικό σας όμως σκεπτικό, ο τρόπος λήψης της απόφασης σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το επίπεδο ζωής των πολιτών, καθορίζεται από τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, ενώ ο μηχανισμός επιβολής της λήψης της απόφασης είναι τα ΜΑΤ και η καταστολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων. Σας φαίνεται να έχει κάποια σχέση με την Δημοκρατία η συγκεκριμένη διαχρονική πρακτική σας κύριε Δήμαρχε ;

Εχουν κάποια σχέση με δημοκρατικές ευαισθησίες αυτές οι εικόνες κύριε Δήμαρχε;

parko

  parko-3                                  parko-2  

 

 

   

                                                                                                                                                     parko5                                                                                                                                         parko4

                                                                                                                                                      

mat1

Advertisements

One comment on “ο δήμαρχος κακλαμάνης και η κατ επίφαση Δημοκρατία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s