video ντοκουμέντο από συγκέντρωση Ισραηλινών στην αμερική

Οταν ο Εβραϊκός πληθυσμός της Αμερικής ξεχνά το ολοκάυτωμα και τα βασανιστήρια από τους ναζιστές και ζητά την ισοπέδωση της Γάζας.
Ενα βίντεο ντοκουμέντο από την Ν.Υόρκη, κατά την διάρκεια των τελευταίων εγκλημάτων του Ισραηλινού στρατού και της Κυβέρνησης του Ισραήλ εναντίον του λαού των Παλαιστινίων. Θαυμάστε τις απαντήσεις που δίνουν στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Μοιάζουν να ζουν στον δικό τους κόσμο.
 
Pro-Israel Rally for Attacking Gaza, NYC  1-11-09
Advertisements

13 comments on “video ντοκουμέντο από συγκέντρωση Ισραηλινών στην αμερική

 1. Ο/Η Athinaios λέει:

  καλησπέρα,
  Αυτές οι φωτογραφίες έχουν ενδιαφέρον, αλλά αναφέρονται σε διαφορετικά πράγματα βλέπεις. Δυστυχώς το τοίχος που χτίζει το Ισραήλ, όσο και αν δε σου αρέσει είναι για να προστατέψει τους πολίτες του απο βομβιστικές επιθέσεις. Και τα κατάφερε, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουμε ακούσει επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι Ισραηλινοί δέχτηκαν εκατοντάδες επιθέσεις αυτοκτονίας, και αντέδρασαν έτσι, άρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμυντική η στάση τους, ή όχι; Και αν όχι έχετε να προτείνετε κάτι;
  Πολύ σωστά δείχνετε τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Φωτογραφίες που σοκάρουν άπαντες. Δυστυχώς δε δείχνετε τους σωστούς ενόχους. Συμφωνούμε όλοι ότι ο στρατός του Ισραήλ πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε αυτά τα παιδία. Γιατί βρίσκονταν εκεί; Ποιός τα προστάτεψε; Εσείς αν πηγαίνατε στον πόλεμο, τι θα κάνατε πριν από οτιδήποτε; Θα φροντίζατε για την ασφάλεια των παιδιών σας. Εκείνοι όμως…;
  Δεν είναι περίεργο που κάθε Ισραηλινός (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως σε όλα τα πράγματα και καταστάσεις) θέλει τη δημιουργία του κράτους της Παλαιστίνης, εκτός από τη Χαμάς; Για εσένα που δε γνωρίζεις ίσως, η Χαμάς αυτό που θέλει είναι να αφανίσει το κράτος του Ισραήλ. Αλήθεια πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει ειρήνη αν δεν αλλάξουν μυαλά. Ο ΟΗΕ έχει δώσει το πράσσινο φώς για τη δημιουργία του κράτους, το οποίο πλέον είναι δεδομένο. Το κράτος υπάρχει. Αντί να πολεμάνε τόσα χρόνια, γιατί δεν κοιτάζουν να φτιάξουν ένα κράτος; Αν γνωρίζετε υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων που είναι φίλοι και αμέτρητες που έχουν καλή σχέση σαν γείτωνες στην ίδια πόλη. Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι να τα βρούν οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλινούς, αλλά η Χαμάς να δώσει έδαφος στην ειρήνη για να προχωρήσει ο Αμπάς και η Χαμάς στη δημιουργία του Παλαιστινιακού κράτους. Το δικαιούτε. Η άρνηση τους δημιουργεί αθώα θύματα και απο τις δύο πλευρές.
  Αλήθεια, εσείς τι έχετε να προτείνετε σε όλα αυτά; Ποιά η γνώμη σας; Τι θα προτείνατε στα δυο μέρη να κάνουν για να επέλεθει η ειρήνη;

 2. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Athinaios @
  Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Είναι σαφώς καλύτερο το να συζητάμε έτσι παρά κάποια email που έλαβα, με απίστευτα μισαλόδοξα ρατσιστικά σχόλια.
  Προφανώς δεν είμαι υπέρ της τακτικής της Χαμάς. Προφανώς δεν είμαι και υπέρ των επιθέσεων αυτοκτονίας. Δεν είμαι όμως και υπέρ των βομβαρδισμών των σχολείων, ούτε υπέρ των βομβαρδισμών με βόμβες φωσφόρου. Εδώ υπάρχει ένα θέμα όμως. Η χαμάς είτε το θέλουμε είτε όχι είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση. Πως γίνεται να υπάρξει πραγματική ειρήνη όταν όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν είναι ευπρόσδεκτες στο τραπέζι των συζητήσεων. Πως μπορούν να γίνουν πράξη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ όταν αυτοί που επιτίθενται αποκαλούνται αμυνόμενοι, ενώ όσοι προσπαθούν να αμυνθούν αποκαλούνται επιτιθέμενοι. Δεν θεωρώ ότι το μόνο πρόβλημα είναι η χαμάς. Το στρατιωτικό σκέλος της χαμάς με την γνωστή τακτική της, και μέσω ενός απίστευτα σκληρού φονταμεταλισμού, δείνει το πράσινο φώς για τις επεμβάσεις του Ισραηλινού Στρατού. Φονταμεταλισμός βέβαια υπάρχει και από την πλευρά του Ισραήλ.
  Δεν μπαίνει θέμα να μετράμε απώλειες των δύο πλευρών. Οι ανθρώπινες απώλειες ειναι κάτι το τραγικό από όποια πλευρά και εάν προέρχονται. Κατηγορώ όμως ευθέως την Ισραηλινή κυβέρνηση…πρόσεξε…την Ισραηλινή κυβέρνηση και όχι τους απλούς πολίτες του Ισραήλ που μαζί με τον Παλαιστινιακό λαό υφίστανται τα αποτελέσματα των κυκλικών κρίσεων και πολέμων διαχρονικά, ότι έχει σαφής ιμπεριαλιστική πολιτική και δεν θέλει επί της ουσίας παλαιστινιακό κράτος δίπλα της. Περιμένει την πρώτη ευκαιρία που θα της δώσει η χαμάς για να κτυπήσει αδιακρίτως, και χωρίς όρια τις πόλεις της Γάζας. Εαν εννοείς -αυτό καταλαβα- ότι οι Παλαιστίνιοι βάζουν τα παιδιά τους σαν άμυνα…όπως στην περίπτωση του σχολείου που βομβαρδίτηκε, αυτό δεν το δέχομαι. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, πρωτεύοντα ρόλο σε «ειδικές» επιχειρήσεις «άμυνας» είναι η προστασία του άμαχου πληθυσμού και ιδίως των παιδιών. Οταν δείχνεις με την πρακτική σου ότι δεν σε ενδιαφέρει το που θα κτυπήσεις αρκεί να κτυπήσεις, νομίζω ότι αυτό απέχει παρασάγγας από το να θεωρηθεί …άμυνα. Σε κάθε περίπτωση δυστυχώς υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος για μια διαχρονική συμφωνία ειρήνευσης. Ο φοντματελισμός των δύο πλευρών και κυρίως η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης του Ισραήλ να είναι ο χωροφύλακας της περιοχής σε συνεργασία με την Αμερικάνική κυβέρνηση, προστατεύοντας έτσι τα οικονομικά συμφέροντα -στην ίδια περιοχή- μιας υπερδύναμης με συγκεκριμένη γεωπολιτική εξωτερική πολιτική δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ενα πράγμα μόνο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Να κάτσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην κατάσταση στο ίδιο τραπέζι, για να βρεθεί μια λύση που θα την υποστηρίζουν όλες οι πλευρές. Απο την στιγμή που θα υπάρξουν αποκλεισμοί οι βιαιότητες θα συνεχίζονται. Επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους…το πρόβλημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν φυλετικό…είναι θέμα καθαρά πολιτικής στόχευσης, η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Και να πώ και κάτι άλλο. Παρά τον πόλεμο τόσες μέρες, τον θάνατο τόσων αμάχων, δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ κέρδισε κάτι από αυτό. Μάλλον μήνυμα έστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση της Αμερικής στην περιοχή προς γνωστούς ενδιαφερόμενους, μέσω αντιπροσώπων. Το πρόβλημα είναι γιατί αυτό το μήνυμα να το πληρώνουν οι λαοί της περιοχής με εκατόμβες θυμάτων. Γιατι τα οικονομικά συμφέροντα να είναι πάνω από την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης; Γιατί οι λαοί να αποτελούν τις «παράπλευρες απώλειες» του διεθνούς οικονομικού πολέμου;

 3. Ο/Η j λέει:

  Η θεωρία ότι για όλες τις δυστυχίες του κόσμου φταίνε τα οικονομικά συμφέροντα είναι πολύ απλοϊκή και ισοπεδωτική. Ίσως μάλιστα καλύπτει την αδυναμία μας να γνωρίζουμε και να καταλαβαίνουμε εις βάθος τα προβλήματα.Συνήθως οι εντάσεις μεταξύ των λαών είναι χρόνιες και πολύ πολύπλοκες γι’αυτό καλούνται και μεσολαβητές από τρίτες χώρες για την ειρήνευση μιας περιοχής. Δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα,πιστεύω όμως ότι δεν ξεκινούν όλες οι διενέξεις από εκεί. Τα συμφέροντα καπηλεύονται ρίξεις μεταξύ ομάδων πληθυσμού που ήδη υπάρχουν. Για το μεσανατολικό έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την επίλυσή του και σίγουρα πολλές από αυτές ήταν με καλές προθέσεις και όχι για την εξυπηρέτηση ξένων ιμπεριαλιστικών σκοπών. Η Δύση ξέρει ότι μεγάλο ποσοστό της διεθνούς τρομοκρατίας προέρχεται από αυτήν την περιοχή.
  Οι εικόνες και τα δεινά του πολέμου είναι τόσο σκληρά που για όσους ζούμε σε ειρηνικές περιοχές φαίνονται ασύλληπτα,άδικα,παράλογα. Φυσικό είναι να εξοργιζόμαστε και να θέλουμε να βοηθήσουμε. Καμμιά φορά,όμως, μπορεί ο συναισθηματισμός μας να παρασύρει τη λογική και να μη μας επιτρέπει να ζυγίσουμε αντικειμενικά τις αιτίες που προκαλούν τις συρράξεις.
  Εκτός από πάρα πολύ χρόνο χρειάζεται κυρίως να υπάρχει η διάθεση για να είμαστε δίκαιοι όταν θέλουμε να κρίνουμε ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα.
  Αν θέλετε να ακούσετε αυτά που έχει να πει η άλλη πλευρά,στη διάθεσή σας.

 4. Ο/Η yiannis63 λέει:

  J @ Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
  Πάντα έχω διάθεση για διάλογο. Αποτελεί την πιό γόνιμη διαδρομή για την σύνθεση των απόψεων που επιβάλεται να υπάρχει σε δύσκολα ζητήματα. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στενόμυαλη και απλοική είναι η λογική που θέλει να αναλύει κάθε πόλεμο και κάθε σύραξη με στοιχεία φυλετικής η εθνικής συμπάθειας ή αντιπάθειας. Κανένα συλλογικό υποκείμενο δεν «αντιπαθεί» κάποιο άλλο συλλογικό υποκείμενο, και κανένας λαός δεν αντιπαθεί κάποιον άλλον. Αυτές είναι αναλύσεις αντιεπιστημονικές, ρηχές και ως εκ τούτου ατελέσφορες. Ο «συναισθηματισμός» που περιγράφεις είναι πολλη φτωχή έννοια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα όταν βλέπεις τις φωτογραφίες και τα video από τις ειδήσεις, παρακολουθώντας τις εκατόμβες θυμάτων του άμαχου πληθυσμού, μεταξύ αυτού και πολλών παιδιών. Δεν έχω καμία διάθεση να συμψηφίσω θύματα πολέμου.
  Απ ότι φαίνεται τα μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης που χρησιμοποιούμε είναι διαφορετικά. Και θα προσπαθήσω να αποδείξω αμέσως το γιατί εγώ χρησιμοποιώ σαν εργαλείο ανάλυσης τον οικονομικό τομέα.
  Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω την επιεικώς ΑΣΤΕΙΑ επωδό ότι….»για όλα φταίνε οι Εβραίοι». Δυστυχώς τέτοιες απόψεις υπάρχουν και στην χώρα μας. Εχω συγκρουσθεί αρκετές φορές (όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο) με άτομα που εκφράζουν τέτοιες αστείες απόψεις. Η γνώμη μου είναι ότι κανένα έθνος -στην ολότητα του- δεν μπορεί να έχει ευθύνη για τους πολέμους του παρελθόντος, του παρόντος, αλλά και να έχει συνολική ευθύνη των γενεσιουργικών αιτιών που τους προκαλούν.Οι πόλεμοι αντανακλούν συγκεκριμένες επιλογές πολιτικών και θρησκευτικών εξουσιών και ορίζονται σαφώς στο οικονομικό πεδίο. Κανένας λαός δεν είναι περιούσιος, και κανένας λαός δεν είναι διαχειριστής του συσσωρευμένου κεφαλαίου από το καπιταλιστικό σύστημα. Η ιστορία πολλές φορές γράφεται ερήμην της πλειοψηφίας των λαών ή δια της επιβολής συγκεκριμένων πρακτικών μέσα απο τους μηχανισμούς της εκάστοτε εξουσίας. Υπό αυτή την έννοια το συσσωρευμένο κεφάλαιο, δεν έχει πατρίδα, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Η παγκόσμια οικονομική ελίτ των πολυεθνικών και των τραπεζών δεν γνωρίζει σύνορα,δεν έχει εθνικές καταβολές. Είναι απλά ένας μηχανισμός συσσώρευης οικονομικού πλούτου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Στις μέρες μας δε, συντελείται μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η μεγαλύτερη αναδιάθρωση του κεφαλάιου μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Οι δοτές κυβερνήσεις των κρατών που ταυτίζονται απόλυτα με τα οικονομικά συμφέροντα που τις ανέδειξαν, εξυπηρετούν γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των συγκεκριμένων οικονομικών δυνάμεων που τις στηρίζουν. Είναι μια σχέση δούναι και λαβείν. Αραγε στο Ισραήλ δεν υπάρχει εργατική τάξη; Σαφώς και υπάρχει και τα συμφέροντα της είναι κατά του πολέμου και κατά των αποφάσεων της Ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό που προσπαθώ να αποδείξω είναι ότι, τα συμφέροντα των εκπροσώπων της Ισραηλινής κυβέρνησης και της νομεκλατούρας της, καθώς επίσης και της θρησκευιτκής εξουσίας, είναι εντελώς αντίθετα από τα συμφέροντα του Ισραηλινού λαού αλλά και του Παλαιστινιακού λαού. Η επιλογή της κυβέρνησης του Ισραήλ να εκπροσωπεί στην περιοχή τα μεγάλα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα φιλτράρονται πολλές φορές μέσα από την εμφάνιση εθνοτικής πολιτικής. Οι όποιες φονταμεταλιστικές αναζητήσεις αποτελουν την επιφανειακή κρούστα του πραγματικού προβλήματος.
  Από αυτά που γράφω καταλαβαίνεις αγαπητέ-η j ότι βλέπουμε με διαφορετικό οπτικό τρόπο το πρόβλημα. Ποτέ δεν ήμουν φανατικός φίλος της έννοιας «έθνος».
  Δεν θεωρώ όμως ότι η δική μου οπτική γωνία πρέπει σώνει και καλά να είναι η σωστή. Οχι μόνο δέχομαι τον διάλογο, αλλά και τον επιζητώ. Σε ευχαριστώ πολύ.

 5. Ο/Η Aggelos λέει:

  1. H Χαμας ειναι δημιουργημα του Ισραηλινου κρατους ως αντιβαρο της Φαταχ του Αραφατ 2. Οι βομβες φωσφορου απαγορευονται , αρα διαπραττουν εγκλημα πολεμου αρα Χαγη. 3.Ο Νιετανιαχου και ο Λιμπερμαν[που ζητα ΠΥΡΗΝΙΚΗ απαντηση ]δεν εχουν καμμια διαφορα ιδεολογικη και πολιτικη απο τον Γκαιριγκ ενω η κυνικη Λιμπνι και Εχουντ Μπαρακ [ »εργατικος»] , ειναι απλως ακροδεξιοι. Τουτων δοθεντων και επειδη ο λαος του Ισραηλ ειναι ο πιο προηγμενος της περιοχης και ο μονος επι της ουσιας κοινοβουλευτικα κυβερνωμενος , εχει την πληρη ευθυνη για το μελλον του και το μελλον των παιδιων του, που ηδη τους φοραει το βαρος του ασιγαστου μισους . Οι εκλογες σε λιγες μερες θα δειξουν ποιος θελει τι. 4.Οι επισημες ανακοινωσεις του ΟΗΕ δειχνουν το που πηγαν τα παιδια και ποιοι τα δολοφονησαν. 5 Ο ΑΜΟΣ ΟΖ επισης απαντησε κρατωντας ψηλα την τιμη του εβραικου εθνους που τοσες σπουδαιες φυσιογνωμιες εχει »παραξει» τους 2 τελευταιους αιωνες. Η δικη μου αποψη περιττευει. Υ.Γ. Κυριε Αθηναιε , επειδη οι δυο επαρχιωτες γονεις μου ζουν απο συμπτωση οταν 10χρονα παιδια δεχτηκαν σφαιρες και ολμους[….] απο τους Ναζι στην κατοχη , »μαλωσα» τους παπουδες μου και τους ειπα »ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ??? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ??? Αιδως ω ανδρες Αθηναιοι

 6. Ο/Η Athinaios λέει:

  Καλησπέρα, έχεις θέσει πολλά θέματα και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα. Η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς, αυτό είναι δεδομένο λοιπόν. Καμία κυβέρνηση στον κόσμο δε μιλά με τρομοκράτες, δεδομένο δεύτερο. Η Χαμάς έχει αποδείξει με διάφορους τρόπους ότι μέλημα της δεν είναι η δημιουργία κράτους (τόσα εκατομμύρια έχουν δωθεί από διάφορες κυβερνήσεις για αυτό το σκοπό αλλά δεν έχουν φτιάξει ούτε δρόμους), αλλά η αφάνιση του κράτους του Ισραήλ. Θα μπορούσε κανείς να κάνει κουβέντα με τέτοιους όρους; Μπορούμε εμείς να γίνουμε φίλοι, αν εγώ αυτό που θέλω είναι να σε σκοτώσω ή να φύγεις από τα εδάφη που με συνθήκες σου έχουν παραδωθεί;
  Το κράτος του Ισραήλ δεν έχει επεκτατικές πολιτικές. Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι διαφωνείς σου παραθέτω στοιχεία: παρέδωσαν εδάφη στην Αίγυπτο (εδάφη πλούσια σε πετρέλαιο που έχασαν οι Αιγύπτιοι σε πόλεμο που οι ίδιοι ξεκίνησαν) για να συνάψουν ειρήνη και να αποδεχτούν το δικαίωμά τους να υπάρχουν, παρέδωσαν εδάφη στους Ιορδανούς και Λιβανέζους, εδάφη που επίσης έχασαν σε πόλεμο που οι ίδιοι ξεκίνησαν. Όλα αυτά κάθε άλλο παρά επεκτατικό λαό δείχνουν, δε νομίζεις; Ακόμα, το Ισραήλ μάζεψε πίσω (με τεράστιο πολιτικό κόστος για τον πρωθυπουργό) όλους τους εποίκους από τη δυτική όχθη και τη λωρίδα της Γάζας, επίσης δείγμα ότι θέλει ειρήνη. Σας επιστρέφουμε τα εδάφη σας και ζητάμε… ειρήνη, το δικαίωμα μας να υπάρχουμε. Βέβαια η Χαμάς αντιλήφθεικε τα πράγματα διαφορετικά. Χρησιμοποίησε αυτά τα εδάφη για να… πάρει και άλλα, και άλλα. Ξεκίνησε επιθέσεις από εκεί… καθημερινές και με πολλές ρουκέτες. Έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους στην ειρήνη στην περιοχή;
  Αν η Χαμάς αποδεχτεί την ειρήνη, ξαφνικά χάνει το λόγο υπάρξής της. Υπάρχει για να διώξει τον «κατακτητή» από τα εδάφη της, και εμείς μιλάμε για ειρήνη… Νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι, μαζί με τα εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο που ζητούν ειρήνη… Εκείνοι θέλουν να φύγουν οι Ισραηλινοί από εκεί… γίνεται? Και οι συνθήκες; Και όμως ήταν τόσο κοντά στο παρελθόν στο να συνάψουν ειρήνη. Ράμπιν και Αραφάτ, στο Camp David… βρέθηκε ένα «ζώο» και πέταξε στα σκουπίδια την όλη προσπάθεια. Διάλογος λοιπόν μπορεί να υπάρξει, όσο θα υπάρχει κόσμος από τη μεριά των Παλαιστινίων που θα ζητά ειρήνη. Θυμάσαι πόσο αποδυναμώθηκε ο Αραφάτ μετά τη «χειραψία» με τον Ράμπιν; Τόσα χρόνια ήταν κατά του Ισραήλ και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι, κάθισε και έκανε βήματα προς την ειρήνη. Ο Αμπάς μπορεί να το κάνει, αλλά γιατί δεν τον αφήνουν; Γιατί επιζητούν τον πόλεμο;

 7. Ο/Η Aggelos λέει:

  Athinaios επειδη δεν απαντησες πουθενα σε λιγο θα συνομιλησουν οι ΗΠΑ μαζι τους [χαμας] , οταν γινει μην χαθουμε, να τα ξαναπουμε. Οι διεθνεις οργανισμοι ελεγαν και τον Αραφατ τρομοκρατη και περιστερι οταν τους βολευε. Χρησιμοποιεις την ιστορια της περιοχης απο το 1948 οπως τα σχολικα εγχειριδια των Ισραηλινων. Η ερμηνεια σου για την δολοφονια Ραμπιν μενει σε »κτηνιατρικο» επιπεδο [ζωο] για να κανω μονο χιουμορ . Εν πασει περιπτωσει πες μας καθαρα με ποιες πολιτικες δυναμεις του Ισραηλ θα συνομιλησουν καποιοι »λογικοι» Παλαιστινιοι αφου ο ενας ειναι πιο ακραιος απο τον αλλον. Οσον αφορα τη Χαμας ειναι εργο της Μοσαντ και κατανοησε το . Ειναι το τερας που θα φαει το αφεντικο του, το μοιραιο λαθος που μεσω Ιραν σε 20/25 χρονια θα απειλησει την ιδια την κρατικη υποσταση του Ισραηλ. Ηδη απο δημογραφικης πλευρας το παιχνιδι εχει χαθει γι’αυτους οριστικα και αμετακλητα

 8. Ο/Η Aggelos λέει:

  Οι επιχειρησεις της Μοσαντ σε ξενα εδαφη δεν αποτελουν τρομοκρατια??? [βομβαρδισμος εγκαταστασεων Ιρακ, αποβαση στην Τυνησια, επιχειρηση Εντεμπε κλπ ] Μηπως δε η κατοχη πυρηνικων στην περιοχη ειναι αποκλειστικο τους προνομιο καιχωρις να δεχονται κανεναν ελεγχο απο τον αρμοδιο διεθνη οργανισμο? Οι καιροι αλλαξαν οι ΗΠΑ μας τελειωσαν ως μονοκρατορια και το εξυπνο πουλι θα βρεθει κλεισμενο στο τειχος που κατασκευαζε [κι’αυτο παρανομο απο τον ΟΗΕ] για να φυλακισει τους αλλους

 9. Ο/Η Athinaios λέει:

  Aggelos πολύ φόρα πήρες ρε φίλε.
  Για να καταλαβείς λοιπόν μερικά πράγματα… το κείμενο μου το έστειλα ως απάντηση στον Yiannis. Προφανώς το κείμενο μου και το δικό σου γράφονταν ταυτόχρονα, άκου να δεις τώρα.
  Στο ζούμι για τα λεγόμενα σου. Δείχνεις να γνωρίζεις «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Γνωρίζεις τι γράφουν τα βιβλία στο Ισραήλ, τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος τον οποίον πρόλαβες να χαρακτηρίσεις… Ελπίζω και στην Ελλάδα όταν δίνεις την ψήφο σου κάπου να το έχεις μελετήσει τόσο πολύ. Δε θα ακολουθήσω την τακτική του «εξυπνάκια» που προβάλεις. Τη Χαμάς τη δημιούργησαν ως αντίβαρο συμφωνούμε, αλλά δεν έχω τις πληροφορίες σου για το ποιός τη δημιούργησε. από τα λίγα που ξέρω είναι τα Αμερικάνικα συμφέροντα, όπως έφτιαξαν και τον Μπιν Λάντεν.
  Νομίζω ότι όποιος θεωρεί επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών σε ξένα κράτη τρομοκρατία τότε… ο δικός μας που πιάσαν στην Αμερική θα έπρεπε να είναι στο Guandanamo ως τρομοκράτης, ή μήπως είναι και δεν το γνωρίζω;
  Όσο για την επιχείρηση στο Έντεμπε, να σου φρεσκάρω λίγο το μυαλό για το τι έγινε εκεί:

  Operation Entebbe, was a counter-terrorism hostage-rescue mission carried out by the Israel Defense Forces (IDF) at Entebbe Airport in Uganda on the night of 3 July and early morning of 4 July 1976. In the wake of the hijacking of Air France Flight 139 and the hijackers’ threats to kill the hostages if their prisoner release demands were not met, a plan was drawn up to airlift the hostages to safety. These plans took into account the likelihood of armed resistance from Ugandan military troops.

  Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι οι Ισραηλινοί έχουν τον καλύτερο στρατό και είναι οι μόνοι που καλούνται σε δύσκολες καταστάσεις. Μήπως η διάσωση αυτών των ανθρώπων πρέπει να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια»; Ελπίζω να μη χρειαστείς ποτέ τη βοήθεια αυτών των «τρομοκρατών».

  Είναι επίσης γνωστό ότι το τείχος το έφτιαξαν για να κλειστούν ΜΕΣΑ και όχι για να αφήσουν κάποιους ΕΞΩ. Συμφωνώ ότι δεν είναι ότι καλύτερο… αλλά μέχρι ενός σημείου… δούλεψε. Μειώθηκαν τα θύματα της τρομοκρατίας. Και αφού δεν μπορούν τώρα να «περάσουν το τείχος» το «διαπερνούν» με ρουκέτες. Αυτό μάλλον είναι τρομοκρατία.

  Όσο για τις συνομιλίες των ΗΠΑ με τη Χαμάς… amen to that. Όπως είπα όποιος καταφέρει να μιλήσει μαζί τους και να βγάλει συμπεράσματα.. more than welcome από κάθε μεριά υποθέτω. Ο κόσμος βαρέθηκε τον πόλεμο. 60 χρόνια είναι πολλά… Όταν λοιπόν Aggelos κάποιος ΗΠΑ ή όχι ΗΠΑ καταφέρει να βρει μια λύση… ΝΑΙ θα είμαι εδώ αρκετά χαρούμενος που ένας ακόμα πόλεμος… τελείωσε. Εσύ απλά θα βγεις και θα πεις… «στο είπα Athinaios… hahaha»… και φυσικά θα σου δώσω το παράσημο που δικαιωματικά θα σου ανήκει

 10. Ο/Η j λέει:

  Αγαπητέ Γιάννη,
  Βρίσκω ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου και αν δεν καταφέρω να τα βρούμε θα το θεωρήσω προσωπική αποτυχία. Βασιζόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες και βλέπουμε τα πράγματα από ίδιο οπτικό πεδίο.

  Για τις βόμβες φωσφόρου : http://news.yahoo.com/s/ap/20090113/ap_on_re_eu/eu_red_cross_white_phosphorus_1 . Διάβασέ το και πες μου τη γνώμη σου.

  Για τα απροστάτευτα παιδιά που στοχεύουν οι Ισραηλινοί: Απ’ό,τι εγώ έχω ακούσει, ο Ισραηλινός στρατός ειδοποιεί πριν επιτεθεί με 3-4 τρόπους (πχ ρίχνει φυλλάδια,παίρνει τηλέφωνα,το διαδίδει από τοπικά ΜΜΕ κλπ). Έχει συμβεί άνθρωποι της Χαμάς προκειμένου να προστατεύσουν
  τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις να καλούν γυναικόπαιδα να στέκονται στις ταράτσες των κτιρίων ώστε να αποτραπεί η επίθεση. Αυτό, επειδή έπιασε αρχικά, το έκαναν σύστημα. Τελικά πράγματι μετά από ειδοποιήσεις και παρ’όλο που έβλεπαν τους άμαχους ως ασπίδες, οι Ισραηλινοί έριχναν. Θλιβερό, αλλά αληθινό. Οι μαχητές(!) της Χαμάς με κάθε ειδοποίηση ισραηλινής επίθεσης, αντί να προστατεύουν τους αμάχους, τους καλούσαν να υποστηρίξουν τον ιερό σκοπό και να γίνουν μάρτυρες (επιτελώντας το ανώτατο χρέος κάθε μουσουλμάνου που ανήκει στην εν λόγω οργάνωση,όπως κηρύσσουν οι δάσκαλοι της Χαμάς στο Καταστατικό της Οργάνωσής τους).Προσωπικά θα τους θεωρούσα και τους δυο τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό υπεύθυνους. Αν τώρα επειδή οι Ισραηλινοί έχουν ένα πιο δίκαιο Κράτος (βάσει του δυτικού μας πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως εμφανίζονται στις διεθνείς διακηρύξεις) και υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης και ίσως διαβίωσης (αυτό θέλει συζήτηση,γιατί πάρα πολλοί έχουν θησαυρίσει στη Γάζα με το συστηματικό και σχεδόν νόμιμο πια λαθρεμπόριο και με την εκμετάλλευση των κοινοτικών και άλλων ΜΚΟ πόρων που δίνονται ως βοήθεια για την ανάπτυξη της περιοχής), φέρουν μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, να το συζητήσουμε. Πάντως, δεν ήταν με την πρώτη ευκαιρία που επιτέθηκαν στη Γάζα,
  ψάχνοντας μια αφορμή για ιμπεριαλιστική πολιτική. Επέστρεψαν τα εδάφη της Γάζας πίσω και τουλάχιστον μετά το 2000 (ούτε πριν από το 2000 υπήρχε άρνηση,αλλά αυτό το συζητάμε,αν θες) το Ισραήλ συμφώνησε και επίσημα για την ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους δίπλα του. Οι ρουκέτες από τη Γάζα ξεκίνησαν να πέφτουν στο Νότιο Ισραήλ πριν από 8 χρόνια και καθ’όλη τη διάρκεια μέχρι σήμερα. Το τελευταίο διάστημα και ακόμα και κατά τη διάρκεια διμερούς εκεχειρίας, οι Κασσάμ δε σταμάτησαν να πέφτουν, Πριν την Ισραηλινή επίθεση είχαν γίνει ο τρόμος ενός εκατομμυρίου πολιτών του Νότιου Ισραήλ που σχεδόν έμενε στα καταφύγια. Το Ισραήλ έχει επενδύσει πολλά για την κατασκευή καταφυγίων και την εκπαίδευση των πολιτών του.Αντίθετα η Χαμάς προέβη σε επιθέσεις χωρίς να εξασφαλίσει την ασφάλεια του λαού της σε περίπτωση αντιποίνων. Παρ’ολ’αυτά τρόποι διαφυγής υπήρχαν. Η Χαμάς όμως έδινε μεγαλύτερη σημασία στην προστασία των πυρομαχικών της και στη συνέχιση των επιθέσεων ( έτσι δείχνει ισχυρή στο λαό της) παρά στην προστασία των ίδιων της των πολιτών.

  Όσα σχολεία βομβαρδίστηκαν αυτό έγινε γιατί από εκεί γινόταν η εξαπόλυση των ρουκετών ή έκρυβαν αποθήκες όπλων. Φυσικά και μπορεί να έγιναν λάθη και φυσικά μπορεί και σκόπιμα να έγιναν υπερβολές. Σ’έναν πόλεμο όμως αυτά είναι αναπόφευκτα. Δε θα έπρεπε κάποιος να κατηγορήσει και τη Χαμάς που χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις για πολίτες ως ορμητήριά της.

  Όσο για τα πυρηνικά που αναφέρει ο Άγγελος, είναι πράγματι άδικο(!) άλλες χώρες να έχουν και άλλες όχι. Εννοείται ότι κανονικά δε θα έπρεπε να έχει καμμία. Έτσι όπως είναι τώρα όμως τα πράγματα, μια χώρα (Ιράν) της οποίας ο ηγέτης παραχαράσσει την ιστορία (αρνούμενος το
  Ολοκαύτωμα των εβραίων από τους Ναζί),δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης άλλης χώρας (που βάσει της διεθνούς πρακτικής έχει κάθε δικαίωμα ύπαρξης) και εξοπλίζει μια οργάνωση για να αφανίσει αυτήν την χώρα από το χάρτη, η οποία έχει ανάγει τη μέθοδο της αυτοκτονίας, σκοτώνοντας ταυτόχρονα απλούς πολίτες, ως το ύψιστο ανδραγάθημα,δημιουργεί, νομίζω, δικαιολογημένους φόβους για τη επιθετική και επικίνδυνη χρήση των πυρηνικών όπλων της.

  Η Χαμάς είναι εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά μετά δολοφόνησε και καταδίωξε όλες τους πολιτικούς της αντιπάλους με τον πιο ανελέητο και αδίστακτο τρόπο. Αυτή τη στιγμή δε θεωρείται δημοκρατκό το πολίτευμα στη Γάζα. Αντίθετα κυριαρχεί ο φόβος και δεν τολμάει κανείς να μιλήσει ελεύθερα, αν διάκειται κατά της Χαμάς.

  Τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για να υιοθετηθούν πρέπει κατ’αρχήν να είναι δίκαια. Όσο καιρό η Χαμάς χτυπούσε το Ισραήλ και το δεύτερο ζητούσε τη διεθνή παρέμβαση, επικράτησε απόλυτη αδράνεια. Στη απόφαση του ΟΗΕ μετά την έναρξη της επιχείρησης κατηγορούμενο ήταν μόνο το Ισραήλ χωρίς
  να γίνεται καμμία νύξη στην επιθετικότητα της Χαμάς.

  Λυπάμαι αν σε κούρασα και αν όλα αυτά τα έχεις ξαναακούσει. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε την κουβέντα μας

  ΥΓ Καλά παρατήρησα ότι αφαίρεσες από την πρώτη σου δημοσίευση, ονοματεπώνυμα,τηλέφωνα κλπ? Αν είναι έτσι τρέφω ακόμα μεγαλύτερη εκτίμηση σ’εσένα και συντρίβομαι αν άνθρωποι με τις δικές σου ευαισθησίες είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο. Το στρατόπεδο θα έπρεπε να είναι ένα. Αυτό
  που να αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και το ίσο δικαίωμα στην ευτυχία. Ξέρω ότι με το τελευταίο συμφωνείς.

 11. Ο/Η yiannis63 λέει:

  «Αντίπαλο στρατόπεδο» ; ….Οχι.. μην το ξαναπείς σε παρακαλώ. Πώς μπορώ να είμαι σε αντίπαλο στρατόπεδο με όποιον παραδέχεται την ύπαρξη του Παλαιστινιακού κράτους και σκέφτεται την ειρήνευση στην περιοχή. Για τους τρόπους που θα συγκροτηθεί η τελική συμφωνία ειρήνευσης ; Εκεί να συζητήσουμε ! Είναι πιο ωφέλιμο από το να αναλωνόμαστε σε κουβέντες του στυλ…ποιός επιτέθηκε πρώτος, που επιτέθηκε και πότε. Την γνώμη μου τώρα πια την ξέρεις. Μπορεί να μην συμφωνούμε. Δεν πειράζει. Η ουσία είναι αυτή η διαφωνία να μην μας εμποδίζει να κάνουμε διάλογο. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος. Διάλογος. Εξαντλητικός, μέχρι να βρεθεί λύση που να την δέχονται όλοι. Και οι δύο λαοί πρέπει να ζήσουν δίπλα – δίπλα αρμονικά. Δεν είμαι τόσο ρομαντικός να προσθέσω την λέξη αγαπημένοι. Δεν ζώ στα παραμύθια. Αλλά…διάολε…και τους δύο λαούς, τους συμφέρει η ανάπτυξη του βιοτικού τους επιπέδου ανεξαρτήτως χρώματος και εθνότητος.
  Λες για το ΙΡΑΝ….ποιός νορμάλ άνθρωπος μπορεί να υποστηρίζει τέτοια καθεστώτα που παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;
  Κάτι άλλο τώρα….για μένα προσωπικά…
  Μου έχουν έρθει πολλά email με φωτογραφίες από την επίθεση σε σχολείο με τις βόμβες φωσφόρου. Με προτρέπουν να τις δημοσιεύσω. Και ρωτώ…ποια η χρησιμότητα;
  Ποια η χρησιμότητα να αναπαράγεις εικόνες φρίκης, όταν υπάρχουν εν εξελίξει διαδικασίες ειρήνευσης. Ποια η χρησιμότητα να αναπαράγεις εικόνες βίας;. Τις ημέρες εκείνες ήθελα να καταγγείλω τα όσα διαδρματιζόντουσαν στην Γάζα και μας συγκλόνισαν όλους. Σήμερα ένα μήνα μετά, άλλη πρέπει να είναι η τακτική μας. Σε όλους τους εμπλεκομένους αφιερώνω το τραγούδι του JOHN LENNON «Give peace a chance».

  Give Peace a Chance
  – John Lennon

  Ev’rybody’s talkin’ ’bout
  Bagism, Shagism, Dragism, Madism, Ragism, Tagism
  This-ism, that-ism, ism ism ism
  All we are saying is give peace a chance
  All we are saying is give peace a chance

  (C’mon)
  Ev’rybody’s talkin’ ’bout
  Minister, Sinister, Banisters and Canisters,
  Bishops, Fishops, Rabbis, and Pop Eyes, Bye bye, Bye byes
  All we are saying is give peace a chance
  All we are saying is give peace a chance

  (Let me tell you now)
  Ev’rybody’s talkin’ ’bout
  Revolution, Evolution, Masturbation, Flagellation, Regulation,
  Integrations, mediations, United Nations, congratulations
  All we are saying is give peace a chance
  All we are saying is give peace a chance

  Ev’rybody’s talkin’ ’bout
  John and Yoko, Timmy Leary, Rosemary,
  Tommy Smothers, Bobby Dylan, Tommy Cooper,
  Derek Taylor, Norman Mailer, Alan Ginsberg, Hare Krishna
  Hare Hare Krishna
  All we are saying is give peace a chance
  All we are saying is give peace a chance
  (Repeat ’til the tape runs out)

  Γιατί οι μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους…δεν έχουν χρώμα,φυλή,ηλικία,θρησκεία.

 12. Ο/Η j λέει:

  Με εντυπωσιάζεις!

  Ειρηνευτικές διαδικασίες γινόντουσαν και πριν. Το 2005 με την επιστροφή της Γάζας έγινε το μεγαλύτερο βήμα. Γιατί δε δημοσίευσες τις ρίψεις Κασάμ από τη Γάζα στο Ν. Ισραήλ πριν την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα; Επειδή τα θύματα ήταν λιγότερα και τα ψιλοκατάφερναν με το να κρύβονται στα καταφύγια σε 15»; Η οργή των Ισραηλινών και όλων όσων τους υποστηρίζουν απ’ έξω, δυστυχώς κυρίως μόνο εβραίοι, και που εμφανίζονται στο βίντεό σου με τέτοιο μίσος για τη Χαμάς, οφείλεται ακριβώς στον παράλογο και άδικο τρόπο υποδοχής εκ μέρους της Χαμάς της πιο συγκεκριμένης και ειρηνευτικής πράξης που αποδείκνυε περίτρανα τη θέληση του Ισραήλ για ειρήνη.

  Καταλαβαίνω ότι σε πιέζουν οι «φιλειρηνιστές» συμπαραστάτες των Παλαιστίνιων αμάχων οι οποίοι είναι φίλοι της σελίδας σου. Και εκτιμώ που αντιστέκεσαι.

  Θα ήσουν πιο δίκαιος όμως αν κάθε φορά που κάποιος από τους δυο αντίπαλους δυσχεραίνει την εξέλιξη της ειρηνευτικής πορείας να στιγματίζεται το ίδιο από την κοινή γνώμη και να μη γίνεται αυτό μονόπλευρα.

  Λες να τους χάσεις όλους τους fan σου αν το κάνεις αυτό;

  Προσπαθώ να σε πείσω να ξεκρεμάσεις το πρώτο σου βίντεο με τη συνέντευξη των εβραίων της Αμερικής. Αν το κρατήσεις, βάλε τουλάχιστον και μια αντίστοιχη πληροφόρηση στο γιατί αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν να διαδηλώνουν υπέρ του «θύτη»; Τι τους έκανε να αφήσουν τις δουλειές τους και την καλοπέρασή τους (για εβραίους στην Αμερική μιλάμε, όχι για μουσουλμάνους στην Ευρώπη, που υφίστανται διακρίσεις και εξαθλίωση-μακάρι νά’ ξερα ποιος φταίει γι’ αυτό…).

  Αλλιώς η κριτική σου παραμένει μονόπλευρη. Βέβαια, έχεις ήδη κάνει, και συνεχίζεις απ’ό,τι φαίνεται, να κάνεις πολλά και να κρατάς με αξιοπρέπεια το ακμαίο ήθος σου. Θα είμαι σίγουρα φίλος και θα παρακολουθώ και θα διαδίδω την ωραία σου προσπάθεια. Αισθάνομαι ότι είχα μεγάλη τύχη που μπόρεσα να συμφωνήσω με κάποιον που στην αρχή φοβόμουν και νόμιζα ότι ήταν προκατειλημμένος.

  Σου εύχομαι κάθε προσωπική επιτυχία και δύναμη στον αγώνα σου για την ειρήνη

 13. Ο/Η Athinaios λέει:

  Κάποιο σχόλιο από την ομάδα για την άρνηση της Χαμάς για τη δημιουργία 2 κρατών;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s