εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελεύθερο γαλαξία για την κωνσταντίνα κούνεβα.

cf80ceb1cebdcebf-ceb3ceb1cebbceb1cebeceb9ceb1

 

Το διήμερο που μας πέρασε, στον «ελεύθερο γαλαξία» στην πλατεία Νέας Σμύρνης – κατειλημένος αυτοδιαχειριζόμενος χώρος εναλλακτικής πληροφόρησης- διοργανώθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα.  Εχθές το βράδυ έγινε ανοικτή συζήτηση-ενημέρωση, στην οποία συμμετείχαν δυο συνδικαλίστριες από το σωματείο της  Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών. Ενημέρωσαν για το τι είχε προηγηθεί, και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Πέμπτης. Στο κατάμεστο χώρο της κατάληψης, αναπτύχθηκε πολύ πλούσια συζήτηση, ανταλάχθηκαν εμπειρίες, ενώ καταγράφηκε έντονα η ανάγκη για έναν εντελώς διαφορετικού τύπου οργάνωτικής στόχευσης  συνδικαλιστικού κινήματος που να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την εργατική αριστοκρατία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.
Το σημαντικό στην χθεσινή πρωτοβουλιά ήταν το γεγονός ότι παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, πολλοί εκπρόσωποι σωματείων, και συλλόγων εργαζομένων από διαφορετικούς εργασιακούς χώρους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία εκπροσώπου συλλόγου «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στον τραπεζικό χώρο, η οποία περιέγραψε την τρομοκρατία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που υφίσταται η ίδια αλλά και οι συνάδελφοί της σε καθημερινή βάση. Μίλησε για τις συμβάσεις εργασίας που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι υπό το καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα, και την τρομοκρατία μέσω υπογραφής νέων δυσμενών συμβάσεων καταργώντας τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις εργασίας, σε περίπτωση διαμαρτυρίας ή συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων. Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι εκπρόσωποι από συλλόγους εκπαιδευτικών, δήμων, ΔΕΚΟ, ιδιωτικών εταιρειών, συμβασιούχων, εντόπισαν την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου ενιαίου συντονιστικού οργάνου, που να μπορεί να οργανώνει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν δέχεται να εντάξει στο δυναμικό της αρκετά από αυτά τα σωματεία !!!.
Επίσης υποστηρίχθηκε η άποψη ότι η αλληλεγγύη στην συνδικαλίστρια Κωσταντίνα Κούνεβα σαν μείζων πολιτική στόχευση του κινήματος, δεν πρέπει να απαξιωθεί στα πλαίσια της αλληλεγγύης εν οίδη » ερυθρού σταυρού» αλλά  πρέπει να εκδηλωθεί μέσα από επιθετική ταξική αλληλεγγύη, αναδιοργανώνοτας τα σωματεία των εργαζομένων μακριά από την λογική του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Τέθηκαν θέματα αυτοδιεύθυνσης των εργαζομένων, και αυτοδιαχείρισης της παραγωγής στον εργοστασιακό χώρο, ιδίως στην περίπτωση του εργοστασίου ΛΑΝΑΡΑ.

Eπίσης να τονιστεί ότι στην χθεσινή συνέλευση της κατάληψης του “ΓΑΛΑΞΙΑ”, στην οποία συμμετείχαν συντρόφισες και σύντροφοι του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η συγκεκριμένη συνδικαλίστρια. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  στον σταθμό ΗΣΑΠ της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, αυτή την ΤΡΙΤΗ στις 5.00 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Δεν γυρίζουμε ολοταχώς στον εργοστασιακό Μεσαίωνα. Τον βιώνουμε ήδη. Το εργατικό κίνημα πρέπει από εδώ και πέρα να αναδιοργανωθεί, να αυτοοργανωθεί, να αυτοδιαχειρισθεί την δυναμική του, ερχόμενο σε πλήρη ρήξη και αντίθεση με τις επιλογές της ΓΣΕΕ.
Παράλληλα πρέπει να «ετοιμάζει» το κινηματικό πεδίο και το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο, θα διαχωρίσει πλήρως την θέση του με την ΓΣΕΕ, αποδυναμώνοντας την από οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης της στον εργατικό χώρο. Κατά την γνώμη μου η ΓΣΕΕ δεν γίνεται να «μεταρρυθμιστεί». Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι. Ενα άλλο συλλογικό όργανο, μια άλλη εργατική ομοσπονδία πρέπει να παίξει τον ρόλο της εκπροσώπησης των εργαζομένων. Δεν έχουμε άλλο χρόνο, δεν μπορούμε να αναβάλουμε πρωτοβουλίες που θα έπρεπε ήδη να είχαν παρθεί από τα χθές. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε άλλο. Πίσω μας βρίσκεται τοίχος.

Μέχρι ένας άλλος κόσμος να γίνει εφικτός, στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως πολλοί διαφορετικοί «κόσμοι» θα προσπαθούν να συνυπάρχουν μεταξύ τους σε τελείως διαφορετική τροχιά. Δεν τους χρειαζόματε όλους, δεν υπάρχει «χώρος» για όλους.

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA
diadilwsi
Advertisements

3 comments on “εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελεύθερο γαλαξία για την κωνσταντίνα κούνεβα.

 1. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Θα το βάλω λινκ στο ιστολόγιό μου….ευχαριστώ.

 2. Ο/Η Greek Rider λέει:

  Νομίζω ότι στην περίπτωση της Κούνεβα έγιναν οι περισσότερες και πιο αυθόρμητες κινητοποιήσεις και από αριστερά κινήματα και από μπλόγκς. Να περιπτώσεις που ταυτιζόμαστε ολόψυχα όλοι.

 3. Ο/Η yiannis63 λέει:

  @ Αστυάνακτα…εγώ σε ευχαριστώ. Κάνω αμέσως το ίδιο. Καλή συνέχεια σε όλους μας.

  @ Greek Rider…Οι πρακτικές και τα πολιτικά αντανακλαστικά των κινημάτων καθορίζουν την ταύτιση. Η πρακτική του κινήματος είναι το μόνο ασφαλές πολιτικό πεδίο για να ξεπεραστούν οι όποιες διαφορές εντοπίζονται σε επιμέρους θεωρητικές αναζητήσεις. Ας αφήσουμε λοιπόν τα «γραφεία» και ας γίνουμε πιο αντισυσμικοί. Και λίγο πιό «καταστασιακοί» σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα έβλαπτε 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s