ουαι υμιν πολιτικοί φαρισαίοι και υποκριτές.

23-cebcceb1ceb9cebfcf85-1968  cebcceb1ceb7cf82-683-photo

 

4-photo12-photo

   14-photo

 

 8-photo                                          10-photo9-photo                                      

                                                                                                                            

 Οι παραπάνω φωτογραφίες που βλέπετε, με κουκουλοφόρους, με φωτιές, με χτυπημένους διαδηλωτές από την αστυνομία, με οδοφράγματα, με καμμένα και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, βρίσκονται σε ένθετα λευκώματα εφημερίδων και βιβλίων που κυκλοφόρησαν στην χώρα μας αλλά και πανευρωπαικά, στα πλαίσια των 40 χρόνων από την εξέγερση του Μαη του 68 στην Γαλλία. Μπορεί οποιοσδήποτε να τα βρεί σε φετινές  εκδόσεις της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας , του Ελευθερου τύπου !!! και ασφαλώς σε μια σειρά βιβλίων που κυκλοφόρησαν και έγιναν best seller στην χρονιά που μας πέρασε. Παράλληλα είδαμε πολλά αφιερώματα σε εκπομπές στην τηλεόραση…για την εξεγερμένη γενιά των 60’ς, ατέλειωτες ώρες ραδιοφωνικών εκπομπών, εκδηλώσεις σε αμφιθέατρα, συζητήσεις σε πάνελ. Κάποιοι από τους  Red Bloggers-μέλη και φίλοι του ΚΚΕ-  έκαναν αφιερώματα στην Παρισινή εξέγερση, με κριτική ματιά βεβαίως, και κάποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις.

Οι περισσότεροι από αυτούς «θίχθηκαν» όταν η ΑΥΓΗ είχε σαν ένθετο στην κυριακάτικη έκδοση της 4 Ιανουαρίου ένα λεύκωμα με κάποιες παρόμοιες εικόνες από την Ελληνική νεολαίστικη εξέγερση τον Δεκέμβρη που μας πέρασε. Και δεν αναφέρομαι στην κυρία Λιάνα Κανέλλη  η οποία πιθανότατα τον Μάη του 68 μπορεί να υποστήριζε διαφορετικές πολιτικές από αυτές που υποστηρίζει σήμερα. Ούτε στους Κυρίους Γεωργιάδη, Βελλόπουλο, Βορίδη. Γνωστό το ποιόν τους. Αναφέρομαι σε κάποιους υποτιθέμενους αριστερούς από το ευρύ φάσμα του πολιτικού χώρου οι οποίοι 7 μήνες πρίν τα γεγονότα του δικού μας Δεκέμβρη, προσπαθούσαν να αφουγκραστούν, να αναλύσουν, να καταλάβουν, τον Μάη του68 και στην συνέχεια…να προβληματιστούν, να δηλώσουν ότι και σήμερα χρειαζόμαστε εξεγερτικές διαδικασίες, και τέλος να επαινέσουν την γενιά εκείνη που εξεγέρθηκε. Κάτι σαν …»άστρο λαμπρό μας οδηγεί.» Δεν μίλησε κανείς τους….μα κανείς λέμε…δεν αφόρισε κανείς…δεν κατήγειλε κανείς…τις ολονύκτιες συκρούσεις των εξεγερμένων φοιτητών με την αστυνομία, δεν μίλησε κανείς για προβοκάτορες, που σπάγανε πεζοδρόμια και φτιάχνανε οδοφράγματα, -εκτός αν τα τούβλα των φωτογραφιών τα είχανε φέρει από τους κήπους των σπιτιώντους- δεν μίλησε κανείς για τα σπασμένα μαγαζιά, για βιτρίνες. Δεν προσπαθώ να κάνω πολιτικούς συσχετισμούς των δικών μας γεγονότων με ότι συνέβη τον Μάη του 68 στο Παρίσι. Μία όμως πτυχή της εξέγερσης πριν από 40 χρόνια είναι αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αυτήν την δεχόμαστε ε; Ενώ οι φωτογραφίες από το λεύκωμα της ΑΥΓΗΣ…είναι έργο του σατανά. Είτε το θέλετε…είτε δεν το θέλετε, αυτές οι φωτογραφίες του Μάη και του Δεκέμβρη, δεν μπορούν να αγνοηθούν, να κρυφθούν, να λογοκριθούν για να σώσετε τον πολιτικό κομφορμισμό σας, τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό σας, και την realpolitik σας. Είναι υπαρκτές πτυχές των εξεγερτικών διαδικασιών, ήταν στο παρελθόν, θα είναι και στο μέλλον.  Δεν επικεντρώνομαι μόνο σε αυτές, δεν τις θεωρώ αυτοσκοπό του κινήματος. Δεν νοείται όμως εξέγερση «χωρίς να ανοίξει μύτη». Οποιος το λέει αυτό, εκτός από ανίδεος πολιτικά είναι και επικίνδυνος. Εκτός και εάν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ζεστή θαλπωρή των κοινοβουλευτικών μας εδράνων, και όχι η διαμόρφωση ενός αριστερού ριζοσπαστικού μαζικού κινήματος. Γι’ αυτό την άλλη φορά που θα βρεθείτε σε αμφιθέατρα να μιλήσετε για τον Μάη του 68, η τον Δεκέμβρη του 2008, προσέχτε γιατί θα είμαστε και εμείς εκεί, να σας θυμίσουμε τι λέγατε τότε που προσπαθούσατε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλο σας. Και όπως άκουσα εχθές το βράδυ σε μια πολύ ωραία συζήτηση που συμμετείχα, από έναν σύντροφο…« Ακόμα και ο πολιτικός μας χώρος να μην κατέβαινε στους δρόμους, εμείς θα είμασταν εκεί συμμετέχοντας με την συνείδηση μας. Χαιρόμαστε που η συνείδηση του πολιτικού μας χώρου συμπίπτει με την προσωπική μας συνείδηση.»  Ακριβώς έτσι !!!.  

 

One comment on “ουαι υμιν πολιτικοί φαρισαίοι και υποκριτές.

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Αυτό δεν είναι υποκρισία. Σημαίνει ότι μας φοβούνται ή, αν θέλεις, ότι κάνουμε καλά την δουλειά μας. Μην χωλοσκάς λοιπόν. Όσον πιο πολύ μας κατηγορούν και μας βρίζουν, τόσο πιο πολύ μπαίνουμε στην συνείδηση του κόσμου και δίνουμε ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s