MALLEUS MALEFICARUM : Το εγχειρίδιο της Ιεράς Εξέτασης.

malleus-0  Στην Ευρώπη του 13ου αιώνα επικρατούσε κυριολεκτικά παράνοια φόβου για την μαγεία και την κρυφή τέχνη των μαγισσών. Τον 15ο αιώνα, στην αρχή της Αναγέννησης η τυπογραφία έκανε τα πρώτα δειλά βήματα της. Το 1487 τυπώνεται στην Γερμανία το Malleus Maleficarum  το οποίο αποτελεί την επίσημη εμφάνιση του δόγματος της «θρησκευτικής δικαιοσύνης». Η πλήρης μετάφραση του τίτλου είναι … «Η σφύρα των μαγισσών». Προέρχεται από τις λατινικές λέξεις malleus=σφύρα και από το Maleficarum που σημαίνει «κακοβουλία»,  «κακεντρέχεια», «μοχθηρία» και…«γοητεία». Ουσιαστικά, αυτό το βιβλίο αποτελεί τον νόμο με τον οποίο δικάζονταν οι μάγισσες κατά την Ιερά Εξέταση αλλά και όλοι όσοι είχαν ανάμειξη με την τέχνη της μαγείας. Είναι το απόλυτο εγχειρίδιο-όπλο στα χέρια των Ιεροεξεταστών. Το συνέταξαν ο καθηγητής θεολογίας ΧΑΙΝΡΙΧ ΚΡΑΜΕΡ και ο ιεροκήρυκας ΓΙΑΚΟΜΠ ΣΠΡΕΝΓΚΕΡ οι οποίοι προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τα νοήματα και τα χαρακτηριστικά της μαγείας και να ξεκαθαρίσουν εντελώς την εικόνα της «μάγισσας». Ενα χρόνο πρίν εκδοθεί το Malleus Maleficarum , ο Πάππας ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ VIII έβγαλε ένα διάταγμα-που έγινε η υποχρεωτική εισαγωγή κάθε αντίτυπου του βιβλίου- σύμφωνα με το οποίο σαν αρχι-ιεροεξεταστές ορίζονται οι δυο συγγραφείς του βιβλίου, στις περιοχές της ΒΟΡΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και γύρω από τον ποταμό ΡΗΝΟ. Με το διάταγμα αυτό είχαν δικαίωμα και καθήκον να διεκπαιρεώνουν τις δίκες στις παραπάνω περιοχές με στόχο να εξαλείψουν κάθε υποψία η δείγμα υποψίας μαγείας.
Μέσα σε ένα διάστημα 135 ετών το βιβλίο αυτό βρισκόνταν στην 34η έκδοση του, έχοντας ξεπεράσει σε εκδόσεις όλα τα βιβλία εκτός από την ΒΙΒΛΟ.

witches-21

Οι δύο Ιεροεξεταστές παρουσιάζουν τις μάγισσες να είναι κυρίως γυναίκες, μία «αναπόφευκτη αναγκαιότητα για την αναπαραγωγή» και ταυτόχρονα ικανές για την σκοτεινότερη διαβολικότητα. Ο κύβος ερίφθη! Η γυναίκα ήταν πλέον και επίσημα συνεργός των δαιμόνων. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο αφορά τις πράξεις των μαγισσών και των συμμάχων τους. Το δεύτερο «εξετάζει» λεπτομερειακά τους τρόπους των δαιμόνων και των μαγισσών μέσω των οποίων προσπαθούν να εισβάλουν στις ζωές των ανθρώπων, και το τρίτο -το πιό σημαντικό- τις δικαστικές λειτουργίες που είναι πολιτικοεκκλησιαστικές, και ποιές διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν για τις δίκες και τις τιμωρίες των «μαγισσών» και των «αιρετικών». Οπου «αιρετικοί» βάλτε όλους τους αντιπάλους της συγκεκριμένης πολιτικοεκκλησιαστικής εξουσίας. Το περίεργο είναι ότι διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, συνειδητοποιεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι συγγραφείς του, πρέπει να ήξεραν περισσότερα και από τις ίδιες τις μάγισσες !!! Οι «λεπτομέρειες» που αναφέρονται είναι απίστευτες, και αποτελεί ένα πραγματικά ανατριχιαστικό ανάγνωσμα, μέγα μνημείο σκοταδισμού.

mallevs-2   Ας δούμε λοιπόν ένα απόσπασμα από το δεύτερο μέρος του βιβλίου, για το πως δηλαδή «μεταφέρονται οι μάγισσες από τον ένα τόπο στον άλλο»…
« Ανάμεσα στις κύριες δραστηριότητες τους είναι ότι μπορούν να μεταφέρονται με το σώμα τους από το ένα μέρος στο άλλο και να έρχονται σε σαρκική επαφή με δαίμονες του τύπου Incubus, καλπάζοντας κατά την διάρκεια της νύχτας πάνω σε ορισμένα κτήνη μαζί με την ΝΤΙΑΝΑ – παγανιστική θεά – είτε με την ΕΡΩΔΙΑΔΑ μέσα σε μία αμέτρητη συνάθροιση  γυναικών κάτω από την απόλυτη ησυχία της νύχτας, περνούν πάνω από τεράστιες εκτάσεις γης, και είναι υποχρεωμένες να την υπακούν στα πάντα σαν αρχηγό τους.»   

Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι; Συγκεκριμένες γυναίκες συνουσιάζονται με δαίμονες, και αρχηγός τους -πάλι γυναίκα- μια αρχαία θεότητα παγανιστικής θρησκείας. Δύο τα «κακά» λοιπόν….πρώτον η γυναίκα…που θυμηθείτε «είναι ικανή για όλα» και δεύτερον οι παγανιστικές αρχαίες θρησκείες, που ασφαλώς θηλυκές θεότητες τις εκπροσωπούν, οργανώνοντας όργια με δαίμονες.
Ας δούμε όμως ποιά είναι η παγανιστική θεά ΝΤΙΑΝΑ :
Στη ρωμαϊκή μυθολογία, η Ντιάνα είναι η παρθένος θεότητα του κυνηγιού, αντίστοιχη με την Άρτεμη ntianaτης ελληνικής μυθολογίας. Αυτή κι ο δίδυμος αδερφός της, Απόλλων, γεννήθηκαν στο νησί Δήλος. Η Ντιάνα ήταν κόρη του Γιούπιτερ και της Λατόνα . Η Ντιάνα είναι η θεά κυνηγός, που σχετίζεται με τα άγρια ζώα και τα δάση. Ιερό δέντρο της ήταν οι βελανιδιές. Ήταν ξεχωριστή για τη δύναμη, τη χάρη, την ομορφιά και τις κυνηγετικές της ικανότητες. Λατρευόταν σε ένα ναό στον Αβεντινό Λόφο της Ρώμης, καθώς και στην Έφεσο, όπου βρισκόταν ο περίφημος Ναός της Άρτεμης. Τύχαινε μεγάλου σεβασμού από τους πολίτες κατώτερων τάξεων της Ρώμης και τους δούλους: οι τελευταίοι μπορούσαν να ζητήσουν άσυλο στους ναούς της. Η Ντιάνα εορταζόταν στις 13 Αυγούστου, όταν ο βασιλιάς Σέρβιος Τούλλιος, έχοντας γεννηθεί κι ο ίδιος σκλάβος, εγκαινίασε το ναό της στον Αβεντινό Λόφο. Η Ντιάνα απεικονίζεται συνήθως μαζί με ένα ελάφι, σαν θεά του κυνηγιού.

Τι μας λέτε ; Τύχαινε «μεγάλου σεβασμού από τους πολίτες κατώτερων τάξεων της Ρώμης και τους δούλους»; …καιρός να την «βάλουμε» σε θρησκευτικό βιβλίο να οργανώνει «πάρτυ» με δαίμονες.
Αυτή ήταν η προσφορά της ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ εκκλησίας στην γνώση και την κατανόηση των αρχαίων θρησκειών. Οχι ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΗ πάει πίσω σε «προσφορά» αναλόγου «αξίας», αλλά εν πάσει περιπτώσει το θέμα μας είναι άλλο αυτήν την στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο αυτό «μου ξέφυγε», βγαίνει δηλαδή αρκετά μεγάλο. Οι πληροφορίες που μπορεί να βρεί κανείς, είτε μέσω blogs είτε μέσω ειδικών ιστοσελίδων για το συγκεκριμένο θέμα είναι ατέλειωτες. Λέω να το κάνω σε δύο μέρη. Στο επόμενο (αύριο η το Σάββατο) θα δώσω μερικά ακόμα αποσπάσματα από το βιβλίο, αριθμητικά στοιχεία των δολοφονιών που έγιναν από την Ιερά εξέταση, αλλά και μερικά από τα είδη των τιμωριών που επιβάλλονταν. Η ώρα είναι 02.05 ξημερώματα Πέμπτης. Αδύνατον να συνεχίσω. Πάω για ύπνο. Καλό βράδυ.

2 comments on “MALLEUS MALEFICARUM : Το εγχειρίδιο της Ιεράς Εξέτασης.

  1. Ο/Η εκδιδομενο βιβλιο λέει:

    ειναι ννα απορει κανεις

    http://www.arelis.gr
    περιεχει το μεταφυσικο θεατρικο εργο μεταξυ ενδοκοσμικου και υπερβατικου

  2. […] control mind, βιβλια και θρησκεία Tags: Ιστορία Στο πρώτο μέρος  του αφιερώματος στο συγκεκριμένο βιβλίο, είδαμε τους […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s