ΟΠΑΠ ΑΕ …η οικονομική κρίση δεν είναι για όλους

cebfcf80ceb1cf80-1

 Εν μέσω μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με χιλιάδες εργαζόμενους είτε απολυμένους, είτε έτοιμους προς απόλυση, εν μέσω τραπεζιτικού αντάρτικου εις βάρος των πολιτών, διαβάστε παρακαλώ τις αμοιβές για εφέτος, του προέδρου και διευθύνων συμβούλου του ΟΠΑΠ Κου ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και των συνεργατών του.
Γιατι πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, οτι ενώ ο απλός κόσμος καλείτε να πληρώσει τα σπασμένα της κρίσης, κάποιοι θησαυρίζουν προκαλώντας την κοινωνία.

cebfcf80ceb1cf80-3

Θαυμάστε τον ! Ειναι ο Κύριος ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ο οποίος εφέτος θα εισπράξει ως αμοιβή ( μισθός + bonus ) 500.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα ε;
Ο ετήσιος μισθός του ανέρχεται στα 220.500 ευρώ. Ψίχουλα ! Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, έγινε μια σύμβαση ( διοίκηση είμαστε ότι θέλουμε κάνουμε ) που αφορά τον ίδιο και δύο στενούς του συνεργάτες ( θα τους δούμε παρακάτω ) η οποία ορίζει ότι, εάν το 2008 τα κέρδη της εταιρείας υπερβούν κατά 10 % τα κέρδη του 2007 τότε τα τρία ανώτατα στελέχη θα πάρουν ως bonus, επιπλέον αποδοχές που αντιστοιχούν στο 90% του ετήσιου μισθού. Εχουμε λοιπόν και λέμε 220.500 + 198.450……χμμμμ…..= 418.950 ευρώ . Ναί ! μην βιάζεστε ! Εχουμε και άλλες αποδοχές, από την θυγατρική εταιρεία ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Με όλα αυτά λοιπον φτάνουμε και μάλλον ξεπερνάμε τα 500 χιλιαρικάκια. Μας ξέφυγε κάτι ; Μα βεβαίως …εφέτος είχαμε EURO 2008. Θυμόσαστε ; Ετσι λοιπόν τα επιπλέον έσοδα του ΟΠΑΠ από τον στοιχηματισμό υπερέβησαν τα 220 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι πρόεδρος έγινε τον Οκτώβριο του 2007. Ο κος ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ανήκει σε μία νέα γενιά. Μέχρι τώρα ξέραμε την γενιά των 700 ευρώ. Ο συγκεκριμένος ανήκει στην γενιά των 41.700 ευρώ.

cebfcf80ceb1cf80-2 Ας δούμε και τα υπόλοιπα golden boys and golden girls, στενοί συνεργάτες του προέδρου και φυσικά πάνω από όλα του Κόμματος.
Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
(έμισθος δικηγόρος-σύμβουλος) 182.000+bonus 165.000
Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ (σύμβουλος και κουμπάρος του προέδρου) 182.000+bonus 165.000
Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ( QUALITY BUSINESS SOLUTION…ώπα ρε μεγάλε) 432.000 ευρώ !!!
Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ ( νομικός σύμβουλος διοίκησης ) 120.000 + αδιευκρίνιστο bonus.
Και……ο πρωταθλητής Κος Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ ( ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ !!! ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ …Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ) πήρε εφάπαξ αμοιβή ….κρατηθείτε…1.500.000 ευρώ !!!

Πείτε μου σας παρακαλώ πως να συνεχίσω το κείμενο αυτό. Πείτε μου τι σχόλια να κάνω, όταν 6 (έξη)  άνθρωποι ( εργαζόμενοι υποτίθετε ) πρόκειται να μοιραστούν σχεδον 3.000.000 ευρώ, έσοδα από ένα κρατικό μονοπώλιο. Το μονοπώλιο του ΤΖΟΓΟΥ. Η κρατική βιομηχανία παρασκευής «ονείρων».
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗΝΑΝ ΚΑΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ;

Advertisements

5 comments on “ΟΠΑΠ ΑΕ …η οικονομική κρίση δεν είναι για όλους

 1. Ο/Η JULIO λέει:

  Γιάννη είσαι ακριβέστατος

  Μόνο μια παρατήρηση. Ο ΟΠΑΠ αποτλεί την ελληνική πατέντα πως μια κρατική επιχείρηση αποφεύγει τον κοινωνικό έλεγχο, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι κρατική εφόσον είναι εισηγμένη στο χρηματηστήριο (άρα δεν δίνει σε κανέναν λογαριασμό), αλλά ταυτόχρονα επικαλείται το κρατικό μονοπώλιο κι ότι η διοίκησή της διορίζεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην ανοίξουν ανταγωνιστικές προς αυτήν εταιρείες. Οι επιτελείς των δυο κομμάτων που σκέφτηκαν αυτή την πατέντα είναι πραγματικές ιδιοφυίες.
  Για όσους δεν γνωρίζουν το πρώτο 25% του ΟΠΑΠ πουλήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, το υπόλοιπο επί ΝΔ, για να φτάσουμε σήμερα το δημόσιο να κατέχει το 37%, αλλά και το δικαίωμα να διορίζει την διοίκηση και να δίνει το management όπου θέλει. Δηλαδή στον κομματικό της εκπρόσωπο για να διοργανώνει την πελατειακή μπίζνα που ανέλυσες, με το προσωπικό αζημείωτο φυσικά.

  Τώρα που άνοιξε κι άλλη εταιρεία, φημολογούμενων επίσης ελληνικών συμφερόντων, έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας. Και δικαστικές διαμάχες και πολιτικές κόντρες και φυσικά παράξενα γυρίσματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. 3-3, 3-3, 3-3, 3-3, 3-3, 3-3, 3-3

 2. Ο/Η Νίκος λέει:

  Περιγράφεις ένα μικρό μέρος της παθογένειας του συστήματος. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και αφορούν ένα μικρο μέρος της κακοδιαχείρισης της Χώρας. Η πραγματικότητα είναι ότι, κάθε κυβέρνηση, για να κινήσει τον κρατικό μηχανισμό και τους κρατικοδίαιτους οργανισμούς και επιχειρήσεις, χρησιμοποιεί, 30.000 περίπου, μετακλητά (φυτευτά-δοτά) στελέχη με διαχειριστική δικαιοδοσία, που στην ουσία δεν ελέγχονται από κανένα. Τα κριτήρια της πρόσληψής τους είναι η κομματική τους ιδιότητα και οι σχέσεις τους με την κυβέρνηση. Έτσι το μόνο μέλημά τους, κατά την διάρκεια της θητείας τους, είναι να επωφεληθούν αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν. Στην πραγματικότητα είμαστε ένα κομματικό κράτος (Το μοναδικό στην Ευρώπη νομίζω..), όπου τα πάντα γίνονται με κομματικά κριτήρια. Νομίζω ότι ή ενεργοποίηση της ιεραρχίας του κρατικού μηχανισμού και η επάνδρωση του με επαγγελματικά στελέχη, που να έχουν ανάλογες δικαιοδοσίες και να φέρουν ΠΛΗΡΗ ευθύνη για τις πράξεις τους, είναι ένα μέγιστο Πολιτικό Θέμα και έτσι πρέπει να το δούμε.

 3. Ο/Η yiannis63 λέει:

  JULIO…σε ευχαριστώ για τα στοιχεία που πρόσθεσες. Να συμπληρώσω επίσης ότι απο τα κέρδη του ΟΠΑΠ αγοράζονται ψήφοι και συνειδήσεις την κατάλληλη ώρα. Είτε σε εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών, είτε σε βουλευτικές εκλογές.Παραδείγματα πολλά.
  Τώρα….αυτό το 3-3 …..που επαναλαμβάνεις…κάτι μου θυμίζει…κάτι μου θυμίζει…ήρθε και αυτή η παραίτηση του Νικολαίδη να μπερδέψει τα πράγματα…κάτι μου θυμίζει….κάτι μου θυμίζει…

  Νίκο…το πόσο σοφές ήταν ορισμένες ταινίες του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου είναι γνωστό. Από την εποχή του Μαυρογιαλούρου, δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα στον τρόπο στελέχωσης των διοικητικών δομών του κράτους.Να σου θυμίσω μια σκηνή προς το τέλος της συγκεκριμένης ταινίας.
  Μαυρογιαλούρος: » και δεν μου λές ΚΡΟΥΕΖΑ …εσύ τι δουλειά κάνεις;»
  Κρούεζας : » Μα εγώ είμαι του κόμματος κύριε υπουργέ»
  Μαυρογιαλούρος : » οχι…λέω με τι ασχολείσαι;»
  Κρούεζας: » μα εγώ είμαι του κόμματος….εμ βέβαια δουλεύω για το κόμμα»

  Σου φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι απο την δεκαετία του 60;. Σχεδόν μισό αιώνα μετά οι διάφοροι μικροί και μεγάλοι ΚΡΟΥΕΖΟΙ διοικούν αυτόν τον τόπο, είτε είναι έμμισθα στελέχη του κράτους, είτε απλοί πολιτικάντηδες με γνωριμίες. Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι, όλους αυτούς τους έχουν ανάγκη οι περισσότεροι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων για να μπορέσουν να εκλεγούν. Είναι μία σχέση αλληλοεξάρτησης.
  Τώρα…Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ιεραρχίας, του συγκεκριμένου κρατικού μηχανισμού, φοβάμαι ότι δεν θα έχει αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι η πλήρη αλλαγή των δομών του συγκεκριμένου κράτους, και η επανίδρυση του (αν και έχει ξεφτιλιστεί αυτή η έννοια) σε εντελώς νέα βάση. Τότε ναι, η πρόταση σου αποκτά μεγάλη σημασία.

 4. Ο/Η Νίκος λέει:

  Νομίζω ότι οι δικαιοδοσίες και η ανάληψη ευθυνών, προϋποθέτουν και και βασικές αλλαγές στις δομές. Σίγουρα σημαίνει αποκομματικοποίηση, κατάργηση του δικομματισμού, ανεξαρτησία των θεσμών και εφαρμογή των Νόμων, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Σίγουρα δεν σημαίνει την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ιεραρχίας. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα. Αν είναι πρώτο,δεύτερο ή δεν ξέρω σε ποια σειρά, είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα. Καληνύχτα

 5. Ο/Η Greek Rider λέει:

  1) Με αυτές τις εταιρείες κυβερνάει η εκάστοτε κυβέρνηση αφού τα ποσά που δίνουν στα ΜΜΕ για διαφημίσεις είναι τεράστια.

  2) Αυτές οι εταιρείες θα σώσουν το κράτος όταν θα αναγκαστεί να τις πουλήσει υπο το βάρος των άλλων χρεών του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s