δεν πουλώ, δεν αγοράζω…

 Το δίκτυο της Ελεύθερης ανακύκλωσης ( freecycle Network ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2003 στις ΗΠΑ και τώρα περιλαμβάνει 4.600 ομάδες ελεύθερης ανακύκλωσης, και πάνω από 6 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο ! Πρόκειται για ένα μαζικό και μη κερδοσκοπικό κίνημα ατόμων, που δίνουν και παίρνουν δωρεάν πράγματα στην πόλη που κατοικούν. Αποτελεί μια προσπάθεια εναλλακτικής μορφής οικονομικής ζωής και μια απόπειρα ενός διαφορετικού είδους καταναλωτισμού. Με λίγα λόγια ότι δεν χρειαζόμαστε και δεν μας είναι χρησιμο πια, από ρούχα, βιβλία, διάφορα αντικείμενα που πιάνουν χώρο στο σπίτι και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, δεν είναι ανάγκη να τα πετάμε. Μπορούμε κάλλιστα να τα ανταλλάξουμε με κάτι άλλο που θα μας αρέσει η θα μας φανεί χρήσιμο. Ενα δίκτυο ανταλλαγής προιόντων χωρίς την μεσολάβηση του χρήματος.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, το Σάββατο που μας πέρασε, στην οδό Ερμού έγινε το πρώτο αντικαταναλωτικό χαριστικό παζάρι, το οποίο οργανώθηκε από τον Συναιτερισμό για το αλληλέγγυο και εναλλακτικό εμπόριο  ο   σ π ό ρ ο ς    
Είναι πραγματικά μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, και μπορούμε να βοηθήσουμε με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο. Μαζεύετε ότι αντικείμενα δεν χρειάζεστε, τα πάτε στο πατάρι του σπόρου , και τα ανταλλάσετε με ότι σας είναι χρήσιμο. Ας Βάλουμε ένα «χεράκι» ρε παιδιά…δεν είναι ανάγκη να γκρινιάζουμε μόνο, για τον κακό καπιταλισμό. Πρωτοβουλίες χρειάζονται.

Η φωτογραφία είναι από το athens.indymedia.org

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s