μια «τυχαία» μέρα ενός «τυχαίου» έτους σε ένα κοντινό μέλλον.

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Εκτεταμένα επεισόδια έχουμε σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια αυτά ξεκίνησαν εχθές το βραδυ καθώς ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών, προχώρησε σε κατάληψη του Πολυτεχνείου, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που εδώ και καιρό μαστίζει την Ελληνκή κοινωνία. Καλύτερα όμως ας δούμε το video που ακολουθεί….

 

– Είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι εικόνες που μόλις είδαμε. Εχουμε όμως στο τηλέφωνο τον ρεπόρτερ του σταθμού μας Νίκο Μπουρδούμπαση.
– Νίκο τι ακριβώς συμβαίνει τώρα στο κέντρο της Αθήνας , και τι αιτήματα έχουν οι νεαροί καταληψίες;

– Ολγα…κυρίες και κύριοι, οι εξελίξεις είναι πραγματικά καταιγιστικές, καθώς χιλιάδες φοιτητές μετά απο γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα, αποφάσισαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου επ αόριστον, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την μεγάλη οικονομική κρίση που καταστρέφει εδώ και καιρό την χώρα μας, όσο και για τους χιλιάδες απολυμένους των επιχειρήσεων.  Οπως τονίζουν, δεν ανέχονται το 30% του πληθυσμού της χώρας μας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

 – Ολγα…συγνώμη μια στιγμή…δεν το κατάλαβα αυτό. Τι ακριβώς Νίκο… σημαίνει «δεν ανέχονται» ;  Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει; Ετσι νομίζουν; Εδώ υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία…υπάρχει κράτος…λειτουργούν νόμοι. Αν είναι δυνατόν. Ξυπνάμε μια ωραία μέρα και αποφασίζουμε να καταλύσουμε τους νόμους του κράτους; Υπάρχει κυβέρνηση η οποία θα μεριμνήσει για το πρόβλημα. Δεν το κατάλαβα αυτό !

– Γιάννη το κατάλαβες η δεν το κατάλαβες, εδώ η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί τελείως. Οι φοιτητές ετοιμάζουν διάγγελμα προς τον λαό, και λένε οτι δεν ανέχονται να υποθηκεύεται το μέλλον τους από την κυβέρνηση, τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές. Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, χιλιάδες λαού κυρίως άνεργοι, άστεγοι, οικονομικοί μετανάστες, άνθρωποι από όλα τα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται άμεσα από την κρίση, ετοιμάζονται να έρθουν εδώ για να υποστηρίξουν τους φοιτητές , και να περιφρουρήσουν την κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Οι φοιτητές ετοιμάζουν ένα μανιφέστο με αιτήματα, όπως η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, η επιστροφή στους δανειολήπτες των κλεμμένων χρημάτων και σπιτιών από τις τράπεζες, η επιστροφή των 28 δις ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση σε τράπεζες και μεγαλοεργολάβους και η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού στο ταμείο αλληλεγγύης. Επίσης ζητούν την επιστροφή των απολυμένων στους χώρους εργασίας, με ταυτόχρονη επέμβαση των συμβουλίων των εργαζομένων στην διαχείριση των εταιρειών και των εργοστασίων. Βάζουν και ζήτημα άμεσης ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς και το σταμάτημα της χρόνιας υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Στο τέλος δε του κειμένου τονίζουν ότι, τα αποτελέσματα της κρίσης πρέπει να τα «πληρώσουν» αυτοί που την δημιούργησαν, και όχι τα θύματα της.

 – Νίκο ευχαριστούμε προς το παρών, θα επιστρέψουμε γρήγορα σε σένα. Κυρίες και κύριοι ας κάνουμε τώρα ένα σύντομο διάλειμμα για διαφημίσεις, και αμέσως μετά θα είμαστε και πάλι μαζι…

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΤΟΥ BLOG … ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΟΣΟ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

7 comments on “μια «τυχαία» μέρα ενός «τυχαίου» έτους σε ένα κοντινό μέλλον.

 1. Ο/Η wert01gf λέει:

  Δεν τον «κόψανε» το Νίκο;

 2. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Καλή η ερώτηση…αλλά όχι δεν τον κόψανε…γιατί η «τυχαία» μέρα θα έχει και συνέχεια…ισως και ένα απροσδόκητο τέλος, όσο το ημερολόγιο βαδίζει προς την 17 Νοέμβρη…

 3. Ο/Η manos λέει:

  Μπροστά από τα γεγονότα!!!…..και πριν!!!
  Ερχονται!

 4. Ο/Η Νίκος λέει:

  Έτσι κατασκευάζουν τις «ειδήσεις» τα λεγόμενα «μεγάλα» κανάλια.
  Αλίμονο σε αυτούς που περιμένουν να ενημερωθούν απ’ αυτά.
  Το γιατί δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα κανάλια, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.
  Πάντως όταν βλέπεις ένα γεγονός, μπροστά στα μάτια σου, στην οθόνη, θα πρέπει να λες «δεν μπορεί ψέματα λένε!».
  Κανείς θεατής, που δεν έχει γνώση των τηλοεπτικών, δεν μπορεί να φανταστεί πόσο ελλιπής είναι η εικόνα (οπτική γωνία 45μοιρών) και τι «θαύματα» μπορεί και κάνει το μοντάζ.
  Καλημέρα

 5. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Εχει ειπωθεί ότι η εξουσία ανήκει σε όσους ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης. Σωστό. Το θέμα είναι ποιός δίνει την δύναμη στα ΜΜΕ να ασκούν εξουσία και να «παραμορφώνουν» την πραγματική εικόνα. Εμείς οι ίδιοι. Σε εμάς απευθύνεται η στόχευσή τους. Είμαστε «εύκολο κοινό».

 6. Ο/Η taspa λέει:

  γειά σας,συμφωνώ με τον yiannis63 ,ναι μόνο εμείς φταίμε!!το θλιβερό ειναι πως μένουμε στις διαπιστώσεις-οπως ακριβώς οι κυβερνόντες ,που τον τελευτάιο καορό εχουν πάρει σβάρνα τα κανάλια για να βεβαιώσουν την διαπίστωση τους-.Στη ταπεινή μου ιστοσελίδα προσπαθώ εδω και μια εβδομάδα να περάσω την αποψη πως στις 17 καθώς και στις διαμαρτηρίες των νέων για την παιδεία ,θα πρέπει να γίνει ο.τι και στην Ιταλία ,οι Γονείς και οσοι από μας τουλάχιστον που περάσαμε από τα ιδρύματα αυτά να βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο.
  @διαπιστώνω πλήρη αδιαφορία, μερικά ,»με βρίσκει σύμφωνο» κι ο κόσμος ολος.
  @@@με την ενταση που υπάρχει σήμερα οι καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους.Η Αληθινή ενημέρωση θα θυσιασθεί για μια ακόμη φορά στο βωμό των συμφερόντων και των διαπλεκομένων.
  @@@λυπάμαι ελάχιστους από τους Δημοσιογράφους που διατηρούν ακόμη κάποια αισθηση της αποστολής τους και προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και τον ευτελισμο.Πιστεύω πως βιώνουν μια προσωπική αντίφαση —-πολύ επόδυνη—–σε μια καθημερινοτητα που ορίζεται κατα βάση από τα αφεντικά τους και την agb.@
  @@@@@@@@@@@@ κάποιος απ’αυτούς νιώθει πολύ αβολα σε καποιο δεξί παράθυρο.
  @@@Ευχαριστώ για την φυλοξενία .λυπάμαι που καταχράσθηκα τον χώρο σας.

 7. Ο/Η yiannis63 λέει:

  taspa….ναι! Ετσι ακριβώς πρέπει να γίνει. Οπως στην Ιταλία !
  Και να μην λυπάσαι. Ο «χώρος» αυτός, μας χωράει όλους !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s