γράμμα στον ηγούμενο εφραίμ.

Αγαπητέ μου φίλε και πνευματικέ μας Πατέρα σε χαιρετώ!
Πάει καιρός από τότε που έμαθα νέα σου και αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου, για να μάθω εάν όλα πάνε καλά. Δυστυχώς όμως το κινητό σου είναι διαρκώς απασχολημένο, στο σταθερό της μονής δεν απαντάει κανείς, ενώ email δεν διαθέτεις. Δεν έχω να σου πω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, απλά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι όλος ο κόσμος συζητάει για το πρόσωπο σου εδωπέρα στην Αθήνα. Ακόμα και στην Βουλή ( ξέρεις…αυτό το κτίριο στο Σύνταγμα, το μεγάλο, που πάνε τα περιστέρια, αυτό που δεν έχεις αγοράσει ακόμα – τουλάχιστον στα χαρτιά – αλλά πιστεύω ότι σου ανήκει δικαιωματικά ) συζητάνε για σένα και το περίεργο είναι ότι μόλις ακουστεί το όνομα σου, επικρατεί πανικός. Αλλοι βουλευτές βουτάνε κάτω από τα έδρανα για να κρυφτούνε, άλλοι αποχωρούν τρέχοντας εκτός της αιθούσης, και άλλοι όταν μάθουν ότι υπάρχει το όνομα σου στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, δεν προσέρχονται καθόλου! Τους έχεις τρελλάνει όλους μιλάμε! Το ίδιο συμβαίνει και με όσους απλούς πιστούς στο παρελθόν είχαν έρθει μέχρι το Αγιο Ορος για να πάρουν την ευλογία σου. Αυτούς και αν τους έχεις τρελλάνει τελείως ! Πάντως στεναχωρήθηκα πολύ που ένα πνευματικό σου παιδί ο ΘΟΔΩΡΗΣ αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή θίχθηκε από διάφορα κακόβουλα δημοσιεύματα. Γεγονός είναι ότι αρκετοί υπουργοί και βουλευτές που είχαν μπει στον στενό σας πνευματικό κύκλο, τώρα πια δεν μπορούν να κλείσουν μάτι την νύχτα. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς φοβούνται, σε πληροφορώ όμως ότι είναι χεσμένοι επάνω τους !
Κάτι κακοήθειες διαβάζω στις εφημερίδες και βλέπω στις τηλεοράσεις, ότι δήθεν λέει εσύ…προσπάθησες να εξαπατήσεις το δημόσιο. Μήν δίνεις σημασία σε αυτές τις φήμες γιατί προέρχονται από γνωστούς κύκλους σατανιστών ( MEGA, ANT1, ALPHA, ΣΚΑΙ, ).
Σε ζηλεύουν ! Επειδή εσύ στέκεσαι υπεράνω νόμων. Εγώ το ήξερα ότι εσύ είσαι ανώτερος άνθρωπος. Δηλαδή βρίσκεσαι πάνω από νόμους, κυβερνήσεις, πολιτεία, δικαιοσύνη, και ότι όλους αυτούς τους έχεις γραμμένους στα αρχίδια σου ! Είσαι κράτος εν κράτη δικέ μου !
Τώρα αυτά που λένε, για παράνομες ανταλλαγές γης εις βάρος του δημοσίου, ότι η μονή έχει μετετραπεί σε εταιρεία REAL ESTATE, ότι το 2005 αγόρασες στην Κηφισιά ακίνητο αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ, παίρνοντας δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ από την EUROBANK, ότι είσαι μέτοχος στην MARFIN BANK στην οποία και έχεις μεταφέρει τα υπόλοιπα των δανείων σου και ότι έχεις συναντηθεί αρκετές φορές με τον Κύριο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ για να σε συμβουλεύσει για την αξιοποίηση εκ μέρους της μονής, των ολυμπιακών ακινήτων….εγώ αυτά δεν τα πιστεύω !
Ξέρω ότι προσπαθείς να αβγατίζεις την περιουσία της μονής, με σκοπό να συνεχίσεις απρόσκοπτα, το Θεάρεστο έργο της μεταφοράς του λόγου του Θεού στην γη. Ξέρω επίσης ότι θέλεις να αγοράσεις πολλούς «χιτώνες», και όχι έναν-έναν, γιατί με την παραγγελιά των πολλών πετυχάινεις και καλύτερη τιμή, και στην συνέχεια να τους μοιράσεις στους συνανθρώπους μας, που ετομάζονται να καταστραφούν από την τωρινή οικονομική κρίση. Για αυτόν τον λόγο μαζεύεις όλα αυτά τα χρήματα. Εγώ σε εμπιστεύομαι ! Προχώρα δυνατά και μην φοβάσαι ! Και ξέρεις από που αντλώ την εμπιστοσύνη που σου δείχνω ; Από τα μάτια της ψυχής σου, που βλέπω σε αυτήν την φωτογραφία που μου έστειλες. Είναι δυνατόν αυτα τα μάτια να κρύβουν ένοχες σκέψεις ; Σε αυτή την φωτογραφία αντανακλά όλη η καθαρότητα της ψυχής σου ! 

Να είσαι πάντα καλά και να βοηθάς το ποίμνιο σου πάντοτε, περιμένω σύντομα νέα σου !
Ο ταπεινός σου δούλος
yiannis 777

Υ.Γ.      Εψαξα να βρώ ένα τραγούδι να σου αφιερώσω γιατί ξέρω οτι σου αρέσει πολύ η μουσική. Το   
            βρήκα, στο έγραψα σε κασσέτα και στο εσωκλείω. Ακουσε τους στίχους προσεκτικά !

Advertisements

2 comments on “γράμμα στον ηγούμενο εφραίμ.

 1. Ο/Η Νίκος λέει:

  Ο Εφραίμ είναι μία ελληνική παθογένεια που μας ταλανίζει από το 1830 μέχρι σήμερα.
  Πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα είναι ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας (προσοχή όχι στους διακριτούς ρόλους και ότι άλλη μ….. λέει ο καθένας). Πρέπει επί τέλους να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το πρόβλημα είναι θεμελιακό και οι άλλοι Ευρωπαίοι το έχουν λύσει από την Γαλλική επανάσταση (1789) μέχρις το τέλος του 19ου αιώνα. Είναι καιρός η εκκλησία να πάψει να είναι ληξίαρχος, να χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Θα πρέπει να πληρώνει τους φόρους της, σαν κάθε πολίτης ή επιχείρηση και να λειτουργεί οικονομικά όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη.
  Όλος ο καυγάς γίνεται για τους 2-2.500.000 ψήφους που διαθέτει. Μα αυτό συμβαίνει και σε άλλες πιο φανατισμένες χώρες (Ισπανία-Ιταλία κλπ).
  Αλήθεια μπορεί να μου πει κανείς αν ένας αριστερός (μαρξιστής, σοσιαλιστής κλπ) με διαλεκτική κουλτούρα, μπορεί να έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία; και με ότι μεταφυσικό πρεσβεύει;
  Καλημέρα

 2. Ο/Η yiannis63 λέει:

  Αφού λοιπόν στα ανεξάρτητα blogs, μπορούμε νε λέμε ελεύθερα την γνώμη μας, η δική μου άποψη είναι ότι δεν φτάνει ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι να βλέπω μια τέτοιου είδους επιχείρηση ( όπως πολύ σωστά την αποκάλεσες ) που να ασχολείται με την «πώληση ονείρων» ή την «άφεση αμαρτιών» και να λειτουργεί -είτε πληρώνει είτε όχι, τις υποχρεώσεις της – με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους απέναντι στις μικρομεσαίες ή οικογενειακές επιχειρήσεις, που ετοιμάζονται να εξαφανιστούν απο τον οικονομικό χάρτη. Θέλω την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΗ της εκλησιαστικής περιουσίας, και την πλήρη και άμεση ενσωμάτωση των ακίνητων περιουσιακών της στοιχείων στο ταμείο αλλυλεγγύης και φτώχειας. Για το πώς θα πληρώνονται οι ιερείς, δεν υπάρχει ανησυχία αφού τα μετρητά στις τραπεζες φτάνουν για να πληρωθούν άλλες δυο γενιές παπάδων. Δεν μιλάω για κατάργηση θρησκείας, αυτό είναι βλακώδες. Δεν μπορείς να καταργήσεις κάτι με την βία, όταν αυτό είναι στην καρδιά και το μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια. Μπορείς όμως να αποδομήσεις την εικόνα της, και να την βάλεις να λειτουργεί με τους νόμους που εσύ σαν κράτος ορίζεις. Πλήρη απαλλοτροίωση , τουλάχιστον των περιουσιακών στοιχείων της τώρα. Οι όποιες αντιδράσεις, του κλήρου ή των φανατικών πιστών, αντιμετωπίζονται εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι οποιές στο μέλλον όλο και συχνότερα θα κάνουν την εμφάνιση τους, με «λεπτούς» πολιτικούς χειρισμούς, και κυρίως προσπαθώντας να δώσουμε στον απλό λαο να καταλαβει, τη σημαίνει, η συνεχή συσσώρευση πλούτου εκ μέρους της Εκκλησίας και εις βάρος του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού δημοσίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s