επίσκεψη…για ανταλλαγή εμπειριών !

 Από τις 8 εως τις 16 Σεπτεμβρίου ύστερα από πρόσκληση που απεύθυνε το αυτοαποκαλούμενο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας στο Ευρωπαικό Κόμμα της Αριστεράς, δεκαμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαικού κόμματος με εκπροσώπους από Γερμανία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος Λόταρ Μπίσκι επισκέφθηκαν την Κίνα με σκοπό όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπίσκι… » να υπάρξει αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών», καθώς επίσης όπως εξομολογήθηκε…» Στην Κίνα πρωτοήρθα το 1994…τώρα βλέπω μεγάλες διαφορές και έχουμε θετική αίσθηση» !!!!!!

Μάλιστα….ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη στις 13 Δεκεμβρίου του 2007 όταν η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε ομόφωνα ένα ψήφισμα στη συνάντηση κορυφής Ευρώπης – Κίνας. Τι έλεγε το ψήφισμα ;  Διαβάστε ένα απόσμασμα του….
«Εν όψει της ύπαρξης στην Κίνα μιας συνεχούς δίωξης, που περιλαμβάνει βασανιστήρια, μεγάλης κλίμακας καταναγκαστική υποδούλωση (αναμορφωτική εργασία), συστηματική καταπίεση της ελευθερίας της πίστης, του λόγου και του τύπου κτλ., το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί έντονα. Ανησυχεί επίσης για την πρόσφατη αυξανόμενη πολιτική δίωξη που σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνοντας δίωξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ρεπόρτερ, των δικηγόρων, των αιτούντων και των διαφόρων θρησκευτικών ακολούθων, συγκεκριμένα των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάνει έκκληση στην κινεζική κυβέρνηση να ελευθερώσει αμέσως αυτούς τους ανθρώπους, να σταματήσει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, να σταματήσει τη συνεχιζόμενη καταστροφή μεγάλου αριθμού σπιτιών χωρίς αποζημίωση μόνο και μόνο για τα Ολυμπιακά έργα, να αναστείλει τις σοβαρότατες καταδίκες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και να ανακαλέσει την απαγόρευση για τις 42 κατηγορίες ατόμων που θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες.»

  Και άλλο απόσπασμα…….»Όσον αφορά την ελευθερία του τύπου, το ψήφισμα καλεί την Κίνα να κάνει σταθερά βήματα προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Κινέζων και των ξένων δημοσιογράφων, παροτρύνει την εξουσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος να σταματήσει αμέσως τον αποκλεισμό ιδίως με τη βοήθεια των πολλών εταιριών άλλων χωρών από δεκάδες χιλιάδες διαδικτυακά πρακτορεία ειδήσεων και πληροφοριών του εξωτερικού και κάνει έκκληση για την απελευθέρωση όλων των ρεπόρτερ, των χρηστών και των διαφωνούντων του διαδικτύου, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή έκαναν χρήση των δικαιωμάτων τους στην πληροφόρηση»

    Να συμπληρώσω απλώς τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Κίνας, στην χώρα όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται η θανατική ποινή για 68 παραπτώματα, στα οποία περιλαμβάνονται και μη βίαια εγκλήματα όπως αδικήματα οικονομικής φύσεως.
Στην συγκεκριμένη χώρα λοιπον εφαρμόζονται οι κάτωθι μέθοδοι σωφρονισμού….
Γίνονται ηλεκτροσόκ, εικονικές εκτελέσεις, καθηλώσεις, φάλαγγα, βγάλσιμο νυχιών, ακόμα και βιασμοί. Εχουν δε καταγραφεί καταγγελίες για ενέσεις σε κρατουμένους με άγνωστες ουσίες που επέδρασαν μόνιμα στο νευρικό τους σύστημα.

Μία απορία…εάν μου επιτρέπεται. Γιατί κατά την διάρκεια της επίσημης συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι του Ευρωπαικού Κόμματος της Αριστεράς με τον Λι Τσανγκτσούν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, δεν ζητήθηκε απο τον συγκεκριμένο Κυριούλη να τους κάνει μια ξενάγηση στις φυλακές του Πεκίνου, καθώς επίσης και μία ξενάγηση στα κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν ως σπίτια οι εργαζόμενοι εσωτερικοί μετανάστες που δούλευαν στα Ολυμπιακά έργα, χωρίς τουαλέτες και πόσιμο νερό, ενώ τους γινόνταν παρακράτηση για τα έξοδα διαμονής τους, από τις εργολαβικές εταιρείες στο εκπληκτικό ωρομίσθιο των 0,30 ευρώ ;

Το Ευρωπαικό κόμμα της Αριστεράς και οι εκπρόσωποι του οχι μόνο δεν έπρεπε να πάνε στην Κίνα, αλλά παράλληλα έπρεπε συνεχώς να καταγγέλουν την παραβίαση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην συγκεκριμένη χώρα, και να μην υπάρχει καμία απολύτως συνεργασία με τους θιασώτες του ερμαφρόδιτου νεοσταλινισμού, και την εκγληματική νεοκαπιταλιστική κάστα της ηγεσίας του Κινέζικου κόμματος που ξεδιάντροπα αυτοαποκαλούνται Αριστεροί η Κομμουνιστές.

Εκδιδόμενες νεαρ�ς γυναίκες σε δημόσια τελετή εξευτελισμού, και το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθεί...

Εκδιδόμενες νεαρές γυναίκες σε δημόσια τελετή εξευτελισμού, και το φιλοθεάμον κοινό να παρακολουθεί...

Η «θέση» του Ευρωπαικού κόμματος της Αριστεράς  είναι να υπερασπίζεται αυτές ακριβώς τις γυναίκες της φωτογραφίας, τους εργαζομένους  των κοντέινερ, τους φυλακισμένους δημοσιογράφους, τα μικρά παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.
Η «θέση» του Ευρωπαικού κόμματος της Αριστεράς ΗΤΑΝ αυτή ακριβώς που έπρεπε να είναι, το Σάββατο που μας πέρασε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην Λατινική Αμερική. Με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης του Μοράλες από την Βολιβία, με τον λαό της Χιλής, με τους ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ απο το μεξικό, με τον Λαό της Αργεντινής, με όλους όσους αντιστέκονται στην φιλελεύθερη παγκοσμοιοποίηση. Και φυσικά με την εργατική τάξη και τους λαούς της ΕΥΡΩΠΗΣ που στην παρούσα χρονική περίοδο δοκιμάζονται σκληρά απο την οικονομική κρίση που δημιούργησε η οικονομική ολιγαρχία και το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα που εκπροσωπεί. Ο κύριος Λι Τσανγκτσούν και η παρέα του δεν έχει καμία σχέση με το είδος του σοσιαλισμού που θέλουμε και έχει ανάγκη η διεθνή κοινότητα.

 

Το ψήφισμα του Ευρωπαικού κοινοβουλίου το βρήκα εδώ  http://www.clearharmony.net/articles/200712/42516.html
 

ΟΙ φωτογραφίες είναι απο το http://www.google.gr/. Η τελευταία φωτογραφία με τις νεαρές γυναίκες βρίσκεται και  εδώ 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s