Και ο Αϊ Στράτης δικός τους !

Και αυτό δικό μας Κύριοι !

Και αυτό δικό μας Κύριοι !

Σύμφωνα με άρθρο της Σαββατιάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ  και το νησί Αϊ – Στράτης ανήκει στις μονές …Μεγίστης Λαύρας, Διονυσίου, και Καρακάλλου ! Το συγκεκριμένο νησί τόπος εξορίας και βασανιστηρίων πολιτικών κρατουμένων στο παρελθόν, εκ μέρους Εθνικοφρόνων συμπολιτών μας, εχει έκταση 42 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό βάσει της απογραφής του 2001…375 μόνιμους κάτοικους. Εαν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Ευστρατίου…θα δείτε ότι το νησί αυτό όπως δηλώνετε στην αρχική παρουσίαση, έχει μια «παρεξηγημένη» ιστορία !!! 

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν….λόγω της «παρεξήγησης» δηλαδή, αποφασίσθηκε η τουριστική αξιοποίηση του νησιού. Ελα όμως… που «όλως τυχαίως» αρκετά από τα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα, αλλά και πολλά » φιλέτα γής » του νησιού ανήκουν στις παραπάνω μονές. Επίσης αρκετοί κάτοικοι του, για τα βοσκοτόπια τους και για τα χωράφια που καλλιεργούν πληρώνουν ενοίκιο στις παραπάνω μονές. Ο Αγιος Ευστράτιος λοιπον, προσαρτήθηκε στην Μονή Μεγίστης Λαύρας με χρυσόβουλο του Βασιλείου Β του Βουλγαροκτόνου ( 976-1025) του οποίου η ισχύς ανανεώθηκε με νέο χρυσόβουλο επι Νικηφόρου Γ Βοτανειάτη ( 1078-1081) . Η Μονη της Μεγίστης Λαύρας μετά το 1400 ερημώθηκε….οπότε κάπου εκεί εμφανίζεται στην Ιστορία ο Φραγκίσκο Κατρελούτσι, ο οποίος όταν παντρεύτηκε την αδελφή του Αυτοκράτορα Ιωάννη Ε Παλαιολόγου, πήρε σαν προίκα την Λέσβο, πιθανότατα δε και τον Αγιο Ευστράτιο ! Εκτοτε η κατάσταση γίνεται λίγο μπερδεμένη, καθώς στις μέρες μας, αρκετοί ισχυρίζονται ότι μεγάλο μέρος του νησιού είναι περιουσιακό στοιχείο των εκκλησιών της γειτονικής Λήμνου, οι οποίες όμως ανήκουν σε μονές του Αγίου Ορους. Οταν λοιπόν ξεμπερδέψετε τα χρυσόβουλα, πέστε και σε εμάς να μάθουμε !

Το συγκλονιστικό όμως νέο είναι, ότι αργά εχθές το βράδυ σαφέστατα επηρεασμένος απο τις ιστορίες με τα χρυσόβουλα, άρχισα να ψάχνω στο πατάρι τα σεντούκια των παπούδων μου. Και ξαφνικά τι βρίσκω λέτε ;

  Ω !!! Ναι !!! Σωστά το καταλάβατε !!! Ενα χρυσόβουλο !!! Με το οποίο ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωσταντίνος Παλαιολόγος(1449-1453), λίγο πριν μαρμαρώσει, προλαβαίνει και δωρίζει σαν περιουσιακό στοιχείο σε πρόγονο της οικογενείας μου, την περιοχή απο την Ακρόπολη εώς το λιμάνι του Πειραιά ! Σύμφωνα με αυτές τις ιστορικές εξελίξεις, παρακαλούνται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής όπως επικοινωνήσουν μαζί μου άμεσα, προκειμένου να τους χορηγηθεί νέο προσωπικό μου χρυσόβουλο με το οποίο θα ορίζεται η τιμή ενοικίασης των κατεχομένων παρανόμως από αυτούς,  περουσιακών μου πλέον στοιχείων !!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s