οι…αθεοφοβοι !!!

Στην φωτογραφία μας βλέπετε την ιερά μονή του Αγίου Διονυσίου στο Άγιο Όρος. Τώρα τελευταία όμως κάτι περίεργο συμβαίνει σε αυτό το όρος και μόνο » Άγιο» δεν είναι. Εκτός απο την Μονή Βατοπεδίου της οποίας οι μοναχοί «ξαφνικά» ανακάλυψαν οτι η » κοσμική » ζωή στις μέρες μας αποφέρει τεράστιο κέρδος εάν φυσικά διαθέτεις και τις αναγκαίες γνωριμίες με στελέχη της κυβέρνησης, στον χορό μπήκε και η μονή του Αγίου Διονυσίου της οποίας οι μοναχοί διεκδικούν δικαστικά, έκταση 8.080 στρεμμάτων στην επαρχία Κασσάνδρας του Νομού Χαλκιδικής. Κατέθεσαν αγωγή κατά της Νομαρχίας Χαλκιδικής, και η εκδίκαση της υπόθεσης είναι για σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο. Γιατί όμως όλη αυτή η φασαρία; Να σας ενημερώσω λοιπόν οτι….στην » καρδιά » αυτής της διεκδικούμενης απο την Μονή περιοχή, σε παραθαλάσσια έκταση 26 στρεμμάτων λειτουργεί εδω και 46 χρόνια…κατασκήνωση για άτομα με ειδικές ανάγκες, την οποία οι » Αγιοι Πατέρες » θέλουν να γκρεμίσουν…προφανώς για να την αξιοποιήσουν τουριστικά !!!

Η ευθύνη λειτουργίας και ανάπτυξης της συγκεκριμένης κατασκήνωσης ανήκει στην Νομαρχία Χαλκιδικής, ενώ στην αγωγή των μοναχών αναφέρονται τα παρακάτω ανατριχιαστικά, υπολογίζοντας και πόσα χρήματα έχασαν απο την συγκεκριμένη λειτουργία.

» Οπωσδήποτε θα εισέπρατα….για το 2006 καθαρό μίσθωμα 120.000 ευρώ…το 2007 με αύξηση 5% 126.000 ευρώ…ενώ για το 2008 θα εισπράταμε 132.000 ευρώ….συνολικά δε για τρεις κατασκηνωτικές περιόδους χάσαμε 378.300 ευρώ «

Προσέχτε !!! Πρόκειται για κατασκήνωση ατόμων με ειδικές ανάγκες !!!

Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ζητάνε στην αγωγή που κατέθεσαν, να τους καταβληθεί και το ποσό που χρειάζεται για να γκρεμιστεί η κατασκήνωση !!! Διαβάστε….» Για αφαίρεση κουφωμάτων και κεραμιδιών, για αποξήλωση ξύλινων σκελετών στεγών, καθαιρέσεις τοίχων, στεγών, δαπέδων μπετόν, φόρτωση και μεταφορά μπάζων….κόστος…198.000 ευρώ «

Ρε μιλάμε για κατασκήνωση ατόμων με ειδικές ανάγκες !!!!

Και η στάση της Πολιτείας; Ενώ στην αρχή, σε δύο συνεδριάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου Δεκέμβριος 2007 και Αύγουστος 2008 το συμβούλιο απορρίπτει κάθετα τις διεκδικήσεις της Μονής, τρεις μέρες πριν την κρίσιμη δεύτερη συνεδρίαση….ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος στέλνει επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναφέροντας… « Μέλημα μας πρωταρχικό είναι η διαφύλαξη του κύρους του Πατριαρχείου και της Ιεράς Μονής, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δημοσιοποίηση του υφιστάμενου προβλήματος που θα επιφέρει σε όλους μας ανεπανόρθωτη βλάβη.»

Ρε υπάρχει κάποιο τελευταίο ίχνος ανθρωπιάς μέσα σας ; Γκρεμίζετε κατασκήνωση ατόμων με ειδικές ανάγκες!!! Και μην ξεχάσετε να πάτε στη υποδοχή των αθλητών, των παραολυμπιακών αγώνων, να τους ευχαριστήσετε, επειδή  για μια ακόμα φορά μας έκαναν υπερήφανους !!!

11 comments on “οι…αθεοφοβοι !!!

 1. Ο/Η Po λέει:

  Μπράβο!… το ίδιο θα ανεβάσω κι εγώ αύριο. Αρκετά, δεν πρέπει να αφήνονται τα πράγματα έτσι.

 2. Ο/Η jane λέει:

  Οι γνωστοί μου με ξέρουν ως άθεη….αλλά καλλίτερα άθεη παρά λαμόγιο όπως φαίνεται ότι είναι η πλειονότητα του κλήρου στη χώρα μας…Τέτοια «ξετσιπωσιά» όπως λέει και η γιαγιά μου δεν υπάρχει προηγούμενο…Έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι οι άνθρωποι της εκκλησίας θα πρέπει να είναι πιο ανθρωπιστές και να δείχνουν το παράδειγμα στους άλλους, όμως κάτι τέτοιες στιγμές νιώθω μεγαλύτερη αηδία για όλους….

 3. Ο/Η yiannis63 λέει:

  To ερωτημα ειναι αν αυτοι οι απιστευτοι τυποι που αυτοαποκαλουνται εκπροσωποι του «καλου» στην γη…λειτουργουν με αυτο τον τροπο , θεοποιοντας το κερδος και μονο, και με απανθρωπο θρασος θελουν να καταστρεψουν μια κατασκηνωση για ατομα με ειδικες αναγκες προκειμενου να αγ(ξ)ιοποιησουν τουριστικα τον συγκεκριμενο χωρο….τοτε ρε παιδια πεστε μου….ποιοι ειναι οι εκπροσωποι του «κακου» στην γη;

 4. Ο/Η NIKOS λέει:

  ΅Επειδή οι ίδιοι οι μοναχοί μενουν στην δικιά τους κατασκήνωση ΑΜΕΑ δεν θέλουν άλλα ΑΜΕΑ γύρω τους.
  Θέλουν αποκλειστικότητα!!!!!

 5. Ο/Η yiannis63 λέει:

  @Νικος….σωστο σε βρισκω…ας μεινουν λοιπον στην δικια τους κατασκηνωση και ας αφησουν την υπολοιπη κοινωνια ησυχη…δεν τους χρειαζομαστε…αρκετα μας » φωτισαν».

 6. Ο/Η dima λέει:

  · Μοναστήρια σφιχταγκαλιασμένα με την πολιτική εξουσία λυμαίνονται την Ελλάδα και τους Έλληνες υπό την ευλογία της Δικαιοσύνης ή υπό την «πλάνη» της πολιτικής εξουσίας, όπως πολύ κομψά το λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.

  · Εκκλησιαστικές οργανώσεις, σύλλογοι και λοιπά ιερά ιδρύματα μοιράζονται με τα υπουργεία το δημόσιο χρήμα, ενώ το ποίμνιο βλέπει, αν βλέπει, την λεηλασία αυτή ως ταμπού, αν όχι ως θεάρεστο έργο και την επικροτεί με κατάνυξη.

  · Αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι εισπράττουν και ενθυλακώνουν από υπουργεία τεράστια ποσά για «φιλανθρωπικούς σκοπούς», κι όταν αποκαλύπτεται το «φαγοπότι», Πολιτεία και Δικαιοσύνη σφυρίζουν αδιάφορα.

  · Αρχιεπίσκοποι εξαγοράζουν και καθοδηγούν τους δικαστές γράφοντας με όργανά τους ακόμη και κείμενα των αποφάσεών τους (περίπτωση αρχιμανδρίτη Γιοσάκη) και παρουσιάζουν την εικόνα αυτή της δικαιοσύνης-ιεροδικείου όχι ως παραεκκλησιαστικό –όπως είναι η αλήθεια– αλλά ως «παραδικαστικό» κύκλωμα.

  · Μητροπολίτες εγκλείονται στον Κορυδαλλό για ιδιοποίηση γιγαντιαίων ποσών, αλλά η πίστη του χριστεπώνυμου πληρώματος παραμένει βαθειά και ακράδαντη.

  · Το μεσαιωνικό καθεστώς του αφορολόγητου της αστρονομικής εκκλησιαστικής περιουσίας δεν ενοχλεί καθόλου τους πιστούς, αν και καθημερινά διαμαρτύρονται για την δική τους φορολόγηση, που τους έχει πράγματι εξουθενώσει οικονομικά και οδηγήσει μέγα μέρος απ’ αυτούς σε κοινωνικό μαρασμό.

  · Κληρικοί βιάζουν η και εκδίδουν ανήλικα παιδιά, όμως οι πιστοί όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά συγκεντρώνονται στα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούν στους ιερούς παιδόφιλους.

  · Άνθρωποι του 2008 κυκλοφορούν στους δρόμους και κάνουν το σταυρό τους, μόλις βρεθούν μπροστά σε κάποιο ορθόδοξο κτίσμα. Πτώματα καλογήρων γίνονται αντικείμενα προσκύνησης της μισής Ελλάδας, ενώ τίμια ξύλα, τίμιες κάρες, τίμιες ζώνες, τίμιες σινδόνες, τίμιες κνήμες, τίμια δάκτυλα ατόμων, που δεν υπήρξαν τίποτε στη ζωή τους, αλλά έχουν ειδωλοποιηθεί ως πρότυπα, τιμώνται πανταχού της χώρας, από ένα λαό που στρέφει τα μάτια του στο νεκρό και μεταφυσικό και τα νώτα του στο ζωντανό και έλλογο.

  · Δεν υπάρχει επίσημη πολιτική, κοινωνική, εκπαιδευτική και γενικά δημόσια εκδήλωση, που να μην «καπελλώνεται» από την Εκκλησία. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα ούτε ένας δημόσιος άνδρας ούτε ένας ταγός της Επιστήμης, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης, που να καταγγείλει το τραγικό αυτό φαινόμενο, το σταμάτημα της πολιτικοπολιτιστικής εξέλιξης του τόπου αυτού στον 4ο-6ο μ.Χ. αιώνα, όταν το Ελληνικό Έθνος γενοκτονήθηκε ως πολιτική και πολιτισμική οντότητα και εκμηδενίσθηκε ηθικά, ακριβώς μόλις εκχριστιανίστηκε ύστερα από άγριο και αιματηρό εξαναγκασμό από το θεοκρατικό βυζαντινό καθεστώς.

  Το σκοτάδι της Ορθοδοξίας με εγγυητή το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και εκτελεστές την Εκκλησία της Ελλάδος και δυστυχώς σύσσωμη την πολιτικο-κοινωνικο-εκπαιδευτική ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να καλύπτει την Ελλάδα κάτω από το πέπλο ενός κράματος βυζαντινού μεσαιωνισμού, βυζαντινής απολιτισιάς, βυζαντινής δεισιδαιμονίας και βυζαντινής διαφθοράς.

  Αυτή η κατάσταση μεσαιωνισμού, καισαροπαπισμού και θρησκοληψίας δεν υπάρχει προφανώς σε κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης. Απολογητές του σκότους απέδιδαν και αποδίδουν την κατάσταση της Ρωμιοσύνης στους τέσσερες αιώνες της Τουρκοκρατίας. Η Τουρκοκρατία όμως έχει τελειώσει πριν από δύο αιώνες. Η Βυζαντινοκρατία αντίθετα δεν τελείωσε ποτέ, είναι πανίσχυρη και πανταχού παρούσα και σήμερα. Και τα δεινά των Ελλήνων στο Βυζάντιο, δεινά που τους προκαλούσε η Ορθοδοξία ως πολιτικοθρησκευτική τυραννία, είναι και σημερινά μας δεινά, που μας προκαλεί η ίδια τυραννία, που επιβιώνει αλώβητη και στις μέρες μας.

  * * *

  Όταν θέτει κανείς το ερώτημα: Γιατί έχομε κατακτήσει –και με μεγάλη διαφορά– το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διαφθοράς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόπας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Δεισιδαιμονίας και άλλες επίζηλες πρωτιές, και βάσει του σκεπτικού, που ανέπτυξα, οδηγείται σιγά-σιγά στην ανακάλυψη της μη εύκολα ορατής, της κρυφής αιτίας, όπως την ιχνηλάτησα στις προηγούμενες παραγράφους, είναι πιθανόν να κλονισθεί, αν σκεφτή, ότι και η λοιπή Ευρώπη είναι χριστιανική, αλλά δεν έχει καταντήσει σ’ αυτό το χάλι. Ο «κλονισμός» αυτός βεβαίως είναι προϊόν μιας επιπόλαιας κρίσης.

  Η Ευρώπη δεν βυζαντινοκρατείται. Η Ευρώπη δεν είναι ορθόδοξη. Η Ευρώπη δεν κυβερνάται από πολιτικοθρησκευτικά καισαροπαπικά καθεστώτα. Η Ευρώπη δεν έχει πολίτες, που προσκυνούν πτώματα καλογέρων η συμπαρίστανται στους ιερούς παιδόφιλους. Γι’ αυτό η Ευρώπη δεν θα μας ανταγωνισθή ποτέ στα πρωταθλήματα που προανάφερα, εξαιρουμένων ίσως κάποιων ορθόδοξων κρατών της, όπως η Βουλγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσσία κ.α., που, όπως αποδείχθηκε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μας ανταγωνίζονται πολύ «ορθόδοξα» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόπας.

 7. Ο/Η yiannis63 λέει:

  @ dima
  ΟΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ σε ευχαριστούν για το σχόλιο σου και προσυπογράφουν το κείμενο σου .

 8. Ο/Η yan λέει:

  Ο ΓΚΑΝΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ
  «Η ΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΝΟΣ »
  ΚΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΛΗΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ

 9. Ο/Η yiannis63 λέει:

  @ NANA
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ LINK….ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ… ;-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s