Εθισμός: Το νόημα της ατάκας

Με εκπλήσει το μυαλό του ανθρώπου ωρες-ωρες. Ειναι τόσο εφευρετικό σε ατάκες που κάνει να φαίνεται ενδιαφέρον ακόμα και κάτι πολύ ανιαρό.

Απο κάποια ημέρα που μετά απο πολύ καιρό ξαναπήγα στο γήπεδο, άρχισα να συλλέγω ατάκες (το γήπεδο είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο γιατι λέγονται αυθόρμητα και περιέχουν όλο το μαίνος εκείνου που τις λέει).

Δεν παίζει ρόλο ποιες ηταν οι ομάδες, οι οπαδοί εχουν πάντα κάποιους πολύ έξυπνους ατακαδόρους. Για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν, αντικαταστήστε την λέξη «κύριε» με κάποια της προτίμησής σας.

Η νούμερο ενα στην λίστα μου ακούστηκε οταν ο διαιτητής δεν έδωσε κάποιο φάουλ οπότε έξαλλος κάποιος απο την κερκίδα σηκώθηκε και φώναξε «ρε, «κύριε» διαιτητή, που να γυρίσεις στο σπίτι σου και να βρείς τις παντόφλες σου ζεστές…»

Ηταν πολύ έξυπνο και μπορούσες να γελάσεις με την φαντασία του οπαδού σε βοήθεια του οποίου ενας άλλος προσέθεσε «…και το μαξιλάρι σου ιδρωμένο» οπότε συγκεκριμενοποιήθηκε οτι ειχε προκύψει και σεξουαλική πράξη εκτος απο απλή επίσκεψη.

Το βρήκα πολύ αστείο σαν έκφραση οργής αλλα χρειάστηκε άλλη μια ατάκα για να με κάνει να αρχίσω την συλλογή «εξυπνάδων».

Το τελειωτικό χτύπημα έγινε σε εναν άλλο αγώνα, όταν ο διαιτητής σφύριξε ενα άδικο φάουλ σε κάποιον παίκτη και μιάς και ηταν μακρυά και δεν θα τον άκουγε, ο μαινόμενος οπαδός ούρλιαξε στον επόπτη που βρισκόταν κοντά του «ρε, «κύριε» επόπτη, τί σφυρίζει ο φίλος σου ο διαιτητής ?»

Επρεπε να βρίσει κάποιον και έβρισε τον επόπτη, επειδή ηταν φίλος (?) του διαιτητή ? επειδή ανήκε στο διαιτητικό team ? επειδή θα το μετέφερε στον διαιτητή με ύφος «τι σφυρίζεις ρε Κώστα σήμερα ?» ποιος ξέρει…

Απο τότε άρχισα να μαζεύω τις ατάκες και αν έχετε ακούσει κι εσείς ανάλογες, πολύ θα ήθελα να κάνω ενα top 10 απο τις καλύτερες, οχι απαραίτητα σχετικες με το ποδόσφαιρο…

Για παράδειγμα, σε μιά συναυλία κάποιος είχε πει για τον πιανίστα οτι «αυτος εχει δύο δεξιά χέρια…» (το δεξί χέρι παίζει τα σολο στο πιανο συνήθως…)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s